Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Проблем след инсталация на Уиндоус


zerocool_bob

Recommended Posts

Привет на всички. Имам следния проблем. Наскоро закупих машинка mac air 2014 и реших да му сложа Уин10, но не със буткамп ами директно. Стана  естествено, но със леки дразнещи проблеми. Като примерно подсветката на клавиатурата не работи, както и не намира тъчпад-а  т.е десен бутно не работи. Всиюко друго му е ок. Сега проблема е следния. След инсталацията на Уин-а не мога да се върна към ИОС . Всичко е форматирано и няма рековъри . 2ро нямам друг лаптоп или настолен с ИОС за да направя бутваща флашка . СИерата я имам свалена. Или ако някой знае как да оправя подсветката и тъч-а пак ще съм доволен. Има ли вариант да се направи бутващ носител от уин ? Търсих какво ли не в нета , но нищо. Аааа по лошото е че в момента съм в Англия и ще съм до септември. Т.е нямам към кой да се обърна за да направим бутваща на неговия. Ако има някакво разрешение с тея две дразнещи неща или как да инсталирам отново Сиера , моля нека сподели. Ще съм много благодарен.

Редактирано от zerocool_bob
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, zerocool_bob написа:

След инсталацията на Уин-а не мога да се върна към ИОС . Всичко е форматирано и няма рековъри . 2ро нямам друг лаптоп или настолен с ИОС за да направя бутваща флашка .

@zerocool_bob 

Под ИОС имаш предвид macOS нали? Имаш ли на диска инсталиран macOS? Ако е така рестартирай със задържан клавиш alt (Option (⌥)), след което маркирай ОС-а която искаш да се зарежда по подразбиране и натисни Shift (това е по спомен, ако не става с този клавиш пробвай с ctrl или cmd) докато стрелката стане на кръгче. От тук си дръпни https://support.apple.com/kb/dl1721?locale=bg_BG Boot Camp Support Software 5.1.5640, не инсталирай всичко само си сложи драйверите които ти липсват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нищо на диска. Пълен формат съм му дал. Като вляза в началото с Alt-option клавиша ми излиза само и единствено диска на уиндоус-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да полазваш двете ОС, моя съвет е докато все още имаш "дограма" на лаптопа, използвай я да си направиш bootable usb, може да ползваш клиповете от горния пост или ако искаш прегледай този клип :

имаш и линкове за сваляна на необходимия софт, Трансмак може да го дръпнеш и от тук има 15 дни пробен период, пише че всички функции работят без ограничение до края на пробния период.

Сложи си отново сиера, раздели си диска на две още при инсталацията, използвай единия дял за macOSX, другия за "доgрамата", слагаш първо сиерата, след това дограмата,  за това кое да зарежда по подразбиране и липсващите драйвери вече го имаш по-нагоре в темата. Успех

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...