Jump to content
Ремонт на покриви и изграждане на нови покривни конструкции

Дарения и абонаменти


Recommended Posts

Aveliky

С неудобство отварям тази тема.

Вече 10 години съществува форума а до момента никога не се е самоиздържал.

Лично покривам 80/90% от разходите за форума всеки месец(а те не са никак малко). Към форума последните 8 години няма нито едно дарение. Абонирани има само 5 потребителя(на които искрено благодаря за помощта).

Рекламата от google също малко помага, но от една година скролване на техните банети покрива макс един месец от разходите на форума.(много бих искал да ги махна и да нямаме реклами както едно време, но без тях е по зле и нямам избор).

Ако искате да съществува дълго и в това професионално състояние а не с безплатни платформи, плъгини и теми е необходимо това да се промени и по тази причина, преди да предприема драстични мерки за орязване или евентуално спиране на форума съм задължен първо да се обрна към Вас потребителите...

 

Извинявам се ако съм обидил някой с тази тема и се надявам да не провокирам дразги и неудобства.

 • Харесвам 5
Link to post
Share on other sites
killer4o

Има ли начин да се направи дарение без epay - например през paypal или директно с карта? Предполагам за 2-3ма не си заслужава да го навързваш със системите на форума, пък и аз нямам някакви амбиции да ставам цветен, но с удоволствие бих изпратил някоя друга виртуална бира стига да не се налага да си отварям сметка в българска банка за да го направя ?

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Добавен начин на плащане PayPal.

Ако някой иска да се абонира за VIP и да плати през PayPal е необходимо преди да започне процедурата да зададе валута EUR от Магазин.

paypal.png

 

 • Благодаря 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
algor
на 25.04.2019 г. at 14:25, Aveliky написа:

 Ако искате да съществува дълго и в това професионално състояние а не с безплатни платформи, плъгини и теми е необходимо това да се промени и по тази причина, преди да предприема драстични мерки за орязване или евентуално спиране на форума съм задължен първо да се обрна към Вас потребителите...

Добър ден и от мен!

Аз лично искам да съществува този форум, най-малкото заради определени сантименти (мои лични, разбира се), а и заради познанствата ми с доста хора от този форум (някои от тях правърнали се в страхотни приятелства през годините).
В същия момент, обаче, аз лично се интересувам от това този форум да продължава да съществува във вида, който е бил - тук да се поства само и единствено това, което касае Apple, продуктите им, политиката им и т.н. (разбира се в спам раздела нека има и дъра-бъра за която и да е друга марка от Китай, Марс или всяка точка от този и онзи свят)
Времената съм наясно, че доста се промениха и вече доста повече усилия са необходими да се задържи вниманието на дадена аудитория (в случая технически насочена и то към конкретна марка) и да бъдат провокирани същите тези хора не само да четат, но и да дискутират, питат, постват ралични информации и т.н.
В реда на тези мисли имате ли някаква яснота, относно визията на форума в по-близко, че даже и по-далечно бъдеще за това как желаете да продължи да функционира, как ще се развива и прочие неща от този род.
Аз лично не бих дарил нито стотинка (а не малко абонаменти съм плащал през годините не само мои, но и на мои различни приятели тук) за форум, който няма определена насоченост и в който всеки може да пише каквото си иска, за каквото си иска и по начин, който той иска и преценява за уместен.

Абсолютно сте в правото си, г-н Администратор, да напишете, че не желаете да давате такава информация и аз лично ще ви разбера.

Накрая ще кажа следното: отворен съм за разговори, касаещи бъдещето на този форум и съм готов в името на това да го има, да откупя от вас всички права върху него, като гарантирам, че поне още 5 години ще го поддържам с всички необходимо присъщи разходи и необходими инвестиции за функционирането му.
Можеше това и на ЛС да го напиша, но нека хората знаят какво съм заявил и всичко да е ясно и открито.
Е, разбира се (ако изобщо се стигне до разговор в тази насока) има доста неща, които ще се говорят извън този форум, но това е само и единствено при желание от страна на администрация и собственика/собствениците.

За въпроси, уточнения и разяснения оставам на разположение.

Приятна съботна вечер на всички!

пп. Извинявам се на тези, които все още посещават, четат и пишат в този форум, че този пост няма да го прочетат в digital.bg  и не поствам под псевдонима Kmar, но язе съм си от село и това е обективната действителност!

 • Харесвам 6
Link to post
Share on other sites
Aveliky

Нещо се пренасочва мисленето в друг аспект. Доста хора ме познават в този форум и много добре знаят, че целта на темата не е да изкарвам пари от него. Идеята ми беше да се убедя сам за себе си, добрата поддръжка, добрата платформа, екстрите които добавям и т.н. за съществуващите 10 години дали си заслужават. Има ли оценка труда ми и искат ли нещо повече потребителите, които го ползват. Отговорих си на въпроса, но това няма да промени начина на работа на форума и личното ми финансиране.

Промених единствено едно нещо, спрях да плащам за новини. След като искате да има новини само за Apple или по точно да задържим смисъла на форума, а не искате да помагате за поддръжката(за да плащам аз за такива) то тогава го направете и Ви гарантирам, че различните новини от атмосферата/смисъла на форума няма да съществуват...

Link to post
Share on other sites
gorgior
преди 3 часа, algor написа:

пп. Извинявам се на тези, които все още посещават, четат и пишат в този форум, че този пост няма да го прочетат в digital.bg  и не поствам под псевдонима Kmar, но язе съм си от село и това е обективната действителност!

Не виждам с какво човека постващ под псевдонима KMAR (не го познавам лично) е по-лош от топ журналистката с псевдоним dessyteneva? Поне статиите му са смислени и имат съдържание. Не са четири изречения пуснати през транслатор. Не четем за цената, като най-добра функция, но сигурно той не е толкова напред в материала.

Относно новините за не Епъл продукти не виждам какъв е проблема да не ги четете щом ви дразнят. Има достатъчно потребители, които ги четат и като по чудо още никой не е умрял от това. Лошото е , че хората се боят да коментират, защото 3-4-ма ще им скочат. По чуждите форуми не е проблем, ама там са тъпаци.

Няколко пъти топ журналистката ме обвини в кражба на новини. И че това щяло да донесе неприятности на форума. Много моля да ми дефинира понятието "кражба" респективно "каржба на новина". Предполагам, че информацията за своите новини те черпи директно от Епъл, но все пак е топ новинарка.

Другия агент Асенчо,  (заради когото сме свидетели на този цирк- публична тайна) пък е решил, че неговите предпочитания са закон за интересите във форума. Докато беше "зелен" редовно ми налагаше наказания. Сега реши, че аз се крия зад "червения" ник и админа ми е чадър. Ами пич - вземи една петарка от  algor (той е плащач ще ти услужи) и направи дарение. Моментално ставаме равни , но не и на акъл.

И понеже напъните и на двамата + един мод не успяха да ме омаскарят го докараха до твоята помощ. Последния скочил тук да се излага. Словоохотлив си , омайващ. Лошото е, че скоро не е имало сбирка да платиш  сметката, та са ти понамалели привържениците.

Че си от село нямаше нужда да ни съобщаваш. Това беше достатъчно:

преди 3 часа, algor написа:

и съм готов в името на това да го има, да откупя от вас всички права върху него, като гарантирам, че поне още 5 години ще го поддържам с всички необходимо присъщи разходи и необходими инвестиции за функционирането му.

Не всичко е пари, приятелю. Не всичко е пари.

Ето ти една идейка. Що си не направите един форум - Ти, Деси и Асен?! Сигурен съм ,че 99% от този форум ще мигрират при вас. И идея за име ще ви дам: Кой е по-по Епъл фен.

П.П. Ако модераторите не изтрият поста ми, нека отделят тези три поста в отделна спам тема. Не сме по темата.

П.П. 2: От Понеделник съм на море ( С мои пари! Aveliky не ми е плащал за новините и algor не ми е плащал почивката. Жената  я нема една седмица и донесе. ?) и цяла седмица няма да публикувам новини. Целия отбор можете да спите спокойно.

Edited by gorgior
Link to post
Share on other sites
algor
преди 13 часа, Aveliky написа:

 Доста хора ме познават в този форум и много добре знаят, че целта на темата не е да изкарвам пари от него.  

Аз също нямах това предвид и ако съм разбран, че поста ми е бил в този аспект, се извинявам! 
Идеята (казана в едно изречение) беше да не се стига до драстичните мерки (затваряне на този форум), без значение с какви и чий сили/нерви/средства ще се случи това.

Link to post
Share on other sites
gogi6

Идеята в едно изречение е да се вземат правата на форума( след заплащане), с цел да се върви в желана посока. Тази която се харесва на теб и още няколко персони... Ако толкова милееш за форума, подпомагай по някакъв начин, без условия! Трудно, да?

Link to post
Share on other sites

Я някой да припомни как се помага/дарява на форума вместо да се караме.

Link to post
Share on other sites
gorgior

Погледни над заглваието на темата. Там има таб "дарение" :)

Link to post
Share on other sites

Ех не съм гледал форума на екран от години, на тапатолка май такова нещо няма.

Link to post
Share on other sites
gorgior

То на тапатолка кво ли пък има?! Пробвай през браузър.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 • Харесвам 1
Link to post
Share on other sites
gogi6

През Tapatalk стъпките са следните:6acfcbb83993bb1e943ce855f0f595a1.jpg22d2bba3d23965f578bedf9fe5a7fa0a.jpgc0874c6e981fedabc311df27c58c356a.jpg04f6598ca44aeb4d531097f8c37a8516.jpg
Пренасочване към браузъра. Друг начин не откривам.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Who was online  139 Users were Online in the last 24 hours

   • londongunner
   • dasoviq
   • niksan1979
   • Grievous
   • maxpainus
   • Mytag
   • SpAwN
   • ludiamax
   • zaioristu
   • gogi6
   • delmondo
   • venelin111111
   • WULAS
   • puho
   • casa
   • algor
   • s0urce
   • matsan
   • pepo1919
   • baronbg
   • Anthony
   • steve83
   • mirror
   • PROXIMO
   • MacIlian
   • ML16
   • penmark
   • jimmy.ant
   • Mich
   • tshishkov
   • iNikolov
   • Alexandro
   • rakita
   • blackmore
   • momchil_g
   • jordanbg
   • NoshtenYastreb
   • DreamcatcheR
   • GeCaTaA
   • Aveliky
   • miro1972
   • patrik
   • Владо Узунов
   • JmeLche
   • gazara74
   • Vladimir Stoychev
   • morfei
   • Em Sun
   • Baikonator
   • forka2k
   • zlaten
   • minevjr
   • Alxx®
   • cvalio
   • jh_ivanov
   • mariankata
   • XoXo
   • mishellbg
   • ayl
   • extremee13
   • robert1975
   • Infamous
   • turieca
   • stasi72
   • bobolino
   • itrichkov
   • robot
   • svetlozar
   • gosta
   • tosco69
   • Русев
   • dessyteneva
   • hub
   • profusion
   • Izzy
   • chayanne
   • kabel
   • nikitobet
   • HaveFun
   • istoyanov
   • eXtazy
   • kal1ch
   • Kery70
   • ddeynov
   • PanterA
   • babatonka
   • zlia
   • Ivanov351
   • ElemenT (a.k.a. Chiko)
   • nass
   • niksanvijan
   • nikiyd
   • sarmak
   • expectedtar
   • don Baro
   • Баба Гана
   • Veselin Panov
   • tedier
   • boggentod
   • NaSk0'
   • Enigmus
   • drjivago
   • foolish
   • miroslavm
   • Plovdiv
   • makaveli2
   • wsgar3
   • Fakoni
   • Jekylll
   • Antoni86
   • mitkoiphone
   • bobiikonomov
   • bache_kolio
   • skpavlov
   • niksan76
   • blackadder
   • MidwinterSun
   • stangen
   • Иан Иванов
   • Nick Snow
   • KLM
   • martin77bg
   • OXYGEN
   • mafozi
   • ivan79792
   • raduloff
   • lyubo94
   • autofar
   • shaman
   • hudson
   • turganay
   • AresP
   • karas
   • djovani
   • KurtiMakarov
   • drpetar
   • spok0
   • sgalchev
   • georgekodinov
×
×
 • Create New...