Премини към съдържанието
 • 0

Проблем с "Hey, Siri"


nedqlkow
 Сподели

Въпрос

Здравейте колеги,

от няколко дни се сдобих с нова джаджа - Iphone 11. Първа ябълка през живота ми и до момента всичко вървеше чудесно, но се яви и едно проблемче, което не е кой знае колко голямо, но е дразнещо. При опит да настроя Siri, за да ме слуша, без да е натиснат Power бутонът, просто нещата не се получават. Самата процедура е разделена на 5 стъпки, стигам максимум до третата след сто опита и от там нататък просто отказва. С каквато и интонация да казвам нещата, които трябва да се кажат, като например "Hery Siri, what's the weather today", просто връща отговор "Siri didn't quite get that".

Пробвах стъпките в отговор на Apple Support на тема, отворена в официалния им форум, разлика никаква - https://discussions.apple.com/thread/8108068

Когато го направя чрез натискане на Power Button, нямам никакъв проблем, работи си безотказно. Телефонът е буквално на 3 дни, с последна версия IOS. Някой има ли някаква представа на какво би могло да се дължи и как да го отстраня като проблем?

Редактирано от nedqlkow
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

4 отговора на този въпрос

Recommended Posts

 • 0

Говори като руснак или арабин, не заваляй думите и не сливай буквите при изговаряне. Настроил ли си Сири да разпознава гласа ти?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 0
преди 7 минути, mirror написа:

Говори като руснак или арабин, не заваляй думите и не сливай буквите при изговаряне. Настроил ли си Сири да разпознава гласа ти?

Да, при използване посредством Power бутонът, нямам проблем. Явява се проблем, когато се опитам да я настроя да ме слуша без да е натиснат бутонът. Иначе мисля, че произношението ми е доста добро, но ще пробвам с различен акцент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 0

Срам, не срам, сири е дрЪво и надали ще излезеш на глава. Имал съм същите драми и на мак-а и един ден просто ми писна и я спрях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 0

На гугъл тонколонките ме разбират и в просъница, на тъз Сири от 5мин не мога да мина туторияла за Опън документс фолдър на мака ? а си мислях че все пак говоря сносно не като последния грузинец ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

 • Подобни теми

  • nedqlkow
   от nedqlkow
   Здравейте колеги,
   от около 6 месеца използвам Iphone 11, ъпдейтнат до последна версия iOS - 14.5.1, който до момента не беше създавал никакви проблеми освен невъзможността за настройка на "Hey, Siri"(стигам до четвърта стъпка и получавам постоянно грешката "Siri can't quite understand that" или нещо подобно. Пробвал съм варианти всякакви, общо взето всичко, което съм намерил онлайн като "solution", никакъв ефект. Както и да е, не е това идеята на тази тема.
   От около 10тина дни, непосредствено след ъпдейта към 14.5.1 забелязвам много дразнещ проблем при работа със Siri. Тъй като явно няма да ми се получи настройката за нейното активиране с казване на "Hey, Siri", я използвам чрез задържане на страничния бутон, нещо което ми вършеше работа до преди ъпдейта. Сега при повикване на Siri чрез страничния бутон, независимо от това дали е за набиране, прогноза за времето или каквото и да било, се чуват не повече от 2-3 думи, след които гласът изчезва. На екрана се визуализира текст на отговора, който дава, но звукът й продължава не повече от 2 секунди. Ако отговорът е по-дълъг, след 5-те секунди мълчание се чува краят му, но гласово чувам не повече от 20% от отговореното. Надявам се, че съм обяснил разбираемо,
   Пробвах всякакви настройки, спиране/пускане на Siri, спиране/пускане на самолетен режим, изключил съм low power mode, reset-нах мрежовите настройки и още дори вече не си спомням какво. Някой има ли някаква идея на какво се дължи тоя досаден бъг и как по-точно бих могъл да го отстраня?
  • dessyteneva
   от dessyteneva
   Виртуалният асистент Siri позволява достъпа на неоторизирани лица, които могат да преодолеят защитата и да изключат мобилните данни на вашия iPhone. Както знаете, потребителите имат достъп до Siri и на заключен екран, като с помощта на асистента могат да използват някои приложения и услуги, но този на глед дребен проблем може би е признак за много по-големи уязвимости.
   Потребител с никнейм Anton31Kah посочва, че Siri може да изключи мобилните данни, след като просто го попитате за текущото им състяние. в този случай аситентът не само ще ви каже дали те са включени, но и ще ви подкани да го уведомите, ако искате да ги изключите, което съответно би позволило на всеки да превключва мобилните данни на вашия iPhone, въпреки че той вече е заключен с парола.
   Това е пробив в сигурността, тъй като по протокол първо би трябвало да бъде поискана паролата и едва след това да се предоставя достъп до настройките. Предстои той тепърва да бъде оценен, но случаят отново повдига въпроса за надеждността на гласовите асистенти, тъй като все повече устройства предлагат възможността да се използва изкуствения интелект. Асистентите проникват дълбоко в операционната система и докато обикновеният достъп до смартфона преминава през множество протоколи за сигурност, то тяхното използване може би все още крие известни пропуски в това отношение. 
  • dessyteneva
   от dessyteneva
   Следващата версия на watchOS ще ви позволи да коуникирате със Siri направо от своя Apple Watch и да стартирате директно приложения от трети страни, свидетелстват нови документи за разработчици, публикувани от компанията вчера. Така вече ще имате възможността да изпратите съобщение в чата, да направите плащане и др.
   Това е само едно от многото подобрения, които се очакват в следващата версия watchOS 3.2, към което можем да добавим и така обсъждания Theatеr Mode, чрез който ще можете да изключите звука на часовника и да спрете опцията той да се събужда с движение на китката, когато сте на място, изискващо пазенето на тишина.
   По-интересно е обаче добавянето на SiriKit за приложения от трети страни и това ще позволи да ги използвате само с команди към виртуалния асистента и е голяма крачка напред по отнощение на гласово-базираните услуги, която ще направи Apple Watch още по-атрактивен. До сега приложенията от тези приложения не успяваха да впечатлят особено потребителите, тъй като на малкия екран, те не можеха да предложат кой знае какво. Вместо това, часовникът се превърна в средство за получаване на известия или фитнес тракер, което доведе и до спад в продажбите му, тъй като истинският му потенциал все още не може да се разгърне.
   С интеграцията на SiriKit, приложенията ще могат буквално да се „завърнат“ в платформата, като нуждата да вадите телефона си от джоба ще намалее до минимум. Опцията вече е на разположение за iPhone и iPad в iOS 10, но при Apple Watch тя ще бъде най-полезната функционалност на платформата.
   Новата версия watchOS не беше сред пуснатите от Apple бета версии във вторник, но новото ръководство за разработчици сочи, че тя ще бъде налична съвсем скоро.
  • BulgarianSS
   от BulgarianSS
   Китайската софтуерна компания Zhizhen Network Technology обвини американския концерн Apple в нарушаване на патенти. Асистентът на Apple за гласова навигация Siri е нарушил запазени още през февруари 2006 г. права на китайците.
   Патентът се отнася до „вид система за мигновени съобщения", каквато Zhizhen вече е предложила с услугата си Bot Xiaoi. Този езиков асистент се интегрира в приложения за разговори като Yahoo Messenger и Windows Live Messenger. Bot Xiaoi е предварително инсталиран на някои устройства, като например на предстоящите смарт телевизори на Lenovo.
   Приликата със Siri на Apple е минимална, а заявката за патента е подадена години преди пускането на пазара на първия iPhone. Гласовият контрол Siri не е собствена разработка на Apple, а се базира на приложение на едноименната компания, която Apple придоби през април 2010 г. През октомври 2011 г. Apple представи Siri като „личен асистент" и изключителна характеристика на iOS 5.
   Zhizhen изглежда се уповава в съдебния си иск на описание на Siri от сайта на Apple, което междувременно е било отстранено от концерна. През май 2012 г. Zhizhen се е обърнал към Apple с искане да се разреши патентния спор по взаимно съгласие. След като Apple игнорира писмото, китайците пускат жалба до съда на 21-и юни. На 26-и юни съдът в Шанхай се е съгласил да има изслушване.
   В момента тече досъдебно производство, пише специализираната в китайския технологичен бранш консултантска фирма Marbridge Consulting в своята информационна услуга Marbridge Daily. До сега Zhizhen не е поискала финансова компенсация. Представител на разработчика на софтуер твърди обаче, че в случай на съдебно решение за нарушаване на патентни права компанията вероятно ще поиска повече от 60 млн. долара.
   Едва преди няколко дни Apple се съгласи да плати същата сума на китайския производител на монитори Proview, за да спечели правото над името iPad. Първоначално китайците обаче настояваха за сумата от 10 млрд. юана (1,2 млрд. евро).
   Apple е заплашен и от нов процес в Китай заради името Snow Leopard.
   investor.bg
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   В Китай май им хареса да съдят Apple
  • adept
   от adept
   Oписание:
   Приложението е clone на Siri, използващо сървъри на Google за гласово разпознаване и команди. Този пакети инсталира SiriServer, който прескача така наречния (middle man като i4Siri) и се свързва диркетно със сървърите на Google. Без месечни такси. След инсталацията, рестартирайте устройството си и отидете на Settings>SiriServer и следвайте инструкциите! Приложението не добавя икони! Това разбира се не е оригиналното Apple Siri, но се приближава много до него! Разбира се, не всички команди са достъпни, базирано е на плъгини, които могат да бъдат добавени ръчно.
   Този пакет инсталира само сървъра и затова ще ви е необходим само още Spire или някой друг подобен Siri port. Proxy или други подобни услуги не са необходими. Просто този пакет и някакъв Siri Port. Това е! Тествано е и работи с повечето Siri Tweaks от Cydia. DRM Free.
   AssistantServer Installer 1.3-3

   Изисква наличието на следните пакети (от Сидия или директно):
   FLAC, GIT, OGG, Speex, Spire и Sudo
   Приложението е в конфликт с Python !!!
   Налично е в Cydia за 0.99$
   10x to xSellize!
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...