Jump to content
Ремонт на покриви и изграждане на нови покривни конструкции

 • 0

Проблем със Siri след iOS 14.5.1 ъпдейт


nedqlkow

Question

nedqlkow

Здравейте колеги,

от около 6 месеца използвам Iphone 11, ъпдейтнат до последна версия iOS - 14.5.1, който до момента не беше създавал никакви проблеми освен невъзможността за настройка на "Hey, Siri"(стигам до четвърта стъпка и получавам постоянно грешката "Siri can't quite understand that" или нещо подобно. Пробвал съм варианти всякакви, общо взето всичко, което съм намерил онлайн като "solution", никакъв ефект. Както и да е, не е това идеята на тази тема.

От около 10тина дни, непосредствено след ъпдейта към 14.5.1 забелязвам много дразнещ проблем при работа със Siri. Тъй като явно няма да ми се получи настройката за нейното активиране с казване на "Hey, Siri", я използвам чрез задържане на страничния бутон, нещо което ми вършеше работа до преди ъпдейта. Сега при повикване на Siri чрез страничния бутон, независимо от това дали е за набиране, прогноза за времето или каквото и да било, се чуват не повече от 2-3 думи, след които гласът изчезва. На екрана се визуализира текст на отговора, който дава, но звукът й продължава не повече от 2 секунди. Ако отговорът е по-дълъг, след 5-те секунди мълчание се чува краят му, но гласово чувам не повече от 20% от отговореното. Надявам се, че съм обяснил разбираемо,

Пробвах всякакви настройки, спиране/пускане на Siri, спиране/пускане на самолетен режим, изключил съм low power mode, reset-нах мрежовите настройки и още дори вече не си спомням какво. Някой има ли някаква идея на какво се дължи тоя досаден бъг и как по-точно бих могъл да го отстраня?

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
gogi6

Опитай с reset all settings.

Link to post
Share on other sites
 • 0
nedqlkow
преди 27 минути, gogi6 написа:

Опитай с reset all settings.

Мислех си го, но това означава да set-вам всичко наново след това, което вече съм направил като настройки. Меко казано не ми се занимава. Явно ще чакам следващ ъпдейт на iOS и ще се надявам да оправи нещата.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Alxx®

"Не ми се занимава" често е гаранция за постоянни главоболия в бъдеще. Прежали се и ресторни с компютър в дфу. Позабравена практика е, но решава доста проблеми.

Link to post
Share on other sites
 • 0
nedqlkow

Не бих спорил с това, мързелът винаги е път към проблеми. Просто ми се искаше да видя дали аз не изпускам нещо, но явно няма да се мине без reset.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Alxx®

Restore OS, колега, не ресет.  Просто си "налейте" чисто нов софтуер в телефона.

 

P.S. Цитирането на последно мнение е нарушение на правилата за постване. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
venelin111111

47014e9bd4f952c92293f8d47580ab04.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
 • 0
KurtiMakarov

Audio Descriptions пуснат ли е?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • nedqlkow
   By nedqlkow
   Здравейте колеги,
   от няколко дни се сдобих с нова джаджа - Iphone 11. Първа ябълка през живота ми и до момента всичко вървеше чудесно, но се яви и едно проблемче, което не е кой знае колко голямо, но е дразнещо. При опит да настроя Siri, за да ме слуша, без да е натиснат Power бутонът, просто нещата не се получават. Самата процедура е разделена на 5 стъпки, стигам максимум до третата след сто опита и от там нататък просто отказва. С каквато и интонация да казвам нещата, които трябва да се кажат, като например "Hery Siri, what's the weather today", просто връща отговор "Siri didn't quite get that".
   Пробвах стъпките в отговор на Apple Support на тема, отворена в официалния им форум, разлика никаква - https://discussions.apple.com/thread/8108068
   Когато го направя чрез натискане на Power Button, нямам никакъв проблем, работи си безотказно. Телефонът е буквално на 3 дни, с последна версия IOS. Някой има ли някаква представа на какво би могло да се дължи и как да го отстраня като проблем?
  • dessyteneva
   By dessyteneva
   Microsoft пусна Seeing AI, приложение за смартфони, което използва изкуствения интелект, за да опише света на хората с увредено зрение. С него те могат да насочат камерата към даден човек и то ще им каже кой е той и как се чувства, или да я използват, за да разпознаят даден продукт. Всичко това се извършва локално на телефона, с помощта на изкуствения интелект.
   Всъщност Microsoft демонстрира прототип на Seeing AI през март миналата година на конференцията Build, но днес приложението вече е достъпно за изтегляне безплатно за iOS потребителите в САЩ. Все още няма официална информация, кога ще е налично за други държави и за устройства с Android.
   Seeing AI работи в различни сценарии. Освен, че разпознава хора, които сте виждали и преди, познава възрастта и емоциите на изцяло непознати, може да идентифицира битови продукти, чрез сканиране на баркодове, чете и сканира документи и разпознава валути. Последната функция е изключително полезна, тъй като както знаете всички по-стари доларови банкноти са с един и същ размер и цвят, независимо от стойността им и разпознаването им понякога е трудно дори и за хора с нормално зрение. Приложението използва невронната мрежа, за да идентифицира околния свят със същата технология, която се използва в Силициевата долина за автономни автомобили, дрони и др. Основните му функции се извършват директно на устройството, което означава, че са достъпни бързо в ситуации, които изискват стабилна интернет връзка. Разбира се други, като разпознаването на текст например, изискват връзка с облака.
   Seeing AI изпълнява основни задачи за оптично разпознаване, но и насочва потребителите, като им казва накъде да насочат камерата, за да получат по-добър резултат. Несъмнено това ще е едно наистина полезно приложение за хората с увредено зрение, което ще продължи да се развива и можем да се надяваме по-бързо да достигне до останалите региони.
  • dessyteneva
   By dessyteneva
   Приложението за навигация Wazе, което е собственост на Google, получи актуализация, добавяща нова функция за запис на глас, достъпна преди това само за Android потребителите. Тя позволява да се записват собствени гласови указания, които могат да се използват при навигиране.
   Waze е безплатно приложение за трафик и навигация в реално време и осигурява персонализирани гласови указания, които в продължение на години радваха потребителите. Сега функцията Voice Recorder, която дава възможност да запишете подсказките по свой собствен начин, е налична и за iOS. Освен това, вече записаните подсказки, могат да бъдат споделяни с приятели, чрез връзка за изтегляне, или текстово съобщение.
   Функционалността на гласов рекордер разграничава Waze от другите навигационни приложения, а в миналото компанията предлагаше свои собствени записи, които бяха достъпни за изтегляне и активиране. Сега тя планира да разшири услугата, чрез сътрудничество с избрани изпълнители в You Tube, които ще записват гласови пакети чрез приложението. Новата версия на Waze вече е налична за изтегляне в App Store, за да зарадва своите над 85 милиона потребители.
  • dessyteneva
   By dessyteneva
   Създателите на Prisma публикуваха ново приложение за iOS, наречено Sticky AI и то наистина ще ви допадне, ако обичате да разнообразявате съобщенията си със стикери!
   След като успя да превърне снимките ви в произведения на известни художници, руската компания, която стои зад задвижваната от AI Prisma, отово предлага нещо вълнуващо и полезно. Сега тя надгражда своето приложение с още едно, което ще ви помогне да превърнете своите селфита в стикери, за да ги изпозвате в други приложения.
   Всички ние отдавна вече свикнахме да добавяме симпатичните картинки в съобщенията си, за да ги направим по-убедителни и свежи, но сега вече имаме възможността да използваме собствената си снимка за целта.
   Sticky AI използва силата на изкуствения интелект, за да ви помогне да създадете свои собствени стикери, при това невероятно бързо. Те могат да бъдат както неподвижни, така и анимирани и да се използват в социалните мрежи. Всъщност това не е просто случайно използване на снимка и прилагане на филтър към нея. Ако използвате Sticky AI, вие ще можете да изолирате собственото си изображение от фона и да го използвате по най-различни начини, за да пресъздадете нови и уникални стикери, към които можете да добавите текст и украшения и да ги запазите в неподвижно, или анимирано изображение под формата на GIF.
   Приложението има и разширение за iMessage, така че спокойно можете да използвате тези стикери в съобщенията си. Интерфейсът му е прост и интуитивен, но крие сложни процеси, които включват обучение на невронната мрежа и търсене на човека в рамките на снимка, или клип.
   Подобно на Prisma, Sticky AI се предлага безплатно за изтегляне от App Store и вече е на разположение, тъкмо на време за летните дни.
  • dessyteneva
   By dessyteneva
   Microsoft актуализира своето приложение Pix с нови функции, които предлагат художествени филтри, за създаването на които се използва невронната мрежа и голям набор данни от класически картини.
   Първата функция се нарича Pix Styles и трансформира снимките в стилове, вдъхновени от популярни произведения на изкуствота, като има способността да добавя определени ефекти, за да изглеждат те така, сякаш са в пламъци например. Според компанията Pix Style се различава от традиционните филтри, защото променя текстурата, шарката и тоновете в изображението. Функцията ще оптимизира лицата на обектите в дадена снимка, за да се запазят те разпознаваеми, което е и водещата характеристика на приложението от както стартира миналия юли. Microsoft го нарече „ориентирано към холата“, защото може да се фокусира върху лицата и да настройва фокуса, експозицията и цветовете така, че да изглеждат те добре.
   Втората функция се нарича Pix Paintings и създава авангардна анимация в картината, боядисана в който и да е художествен стил, избран от потребителя. Екипът, стоящ зад приложението разказва, че изкуствения интелект и дълбоките невронни мрежи са в основата на трансформациите на снимките в Pix Style, а оживяването им се случва в Pix Paitnings.
   Pix Style ще работи директно на iPhone, без да изисква връзка с облака, като част от по-голямата промяна, която цели да изведе AI далеч от облака и потребителските устройства на ръба на мрежата. Така ще можете да използвате филтрите, без те да консумират данни от вашия абонаментен план, а това ще намали и времето, нужно за самия процес.
   Microsoft Pix е безплатно в App Store.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Who was online  139 Users were Online in the last 24 hours

   • niksan1979
   • venelin111111
   • jh_ivanov
   • londongunner
   • dasoviq
   • Grievous
   • maxpainus
   • Mytag
   • SpAwN
   • ludiamax
   • zaioristu
   • gogi6
   • delmondo
   • WULAS
   • puho
   • casa
   • algor
   • s0urce
   • matsan
   • pepo1919
   • baronbg
   • Anthony
   • steve83
   • mirror
   • PROXIMO
   • MacIlian
   • ML16
   • penmark
   • jimmy.ant
   • Mich
   • tshishkov
   • iNikolov
   • Alexandro
   • rakita
   • blackmore
   • momchil_g
   • jordanbg
   • NoshtenYastreb
   • DreamcatcheR
   • GeCaTaA
   • Aveliky
   • miro1972
   • patrik
   • Владо Узунов
   • JmeLche
   • gazara74
   • Vladimir Stoychev
   • morfei
   • Em Sun
   • Baikonator
   • forka2k
   • zlaten
   • minevjr
   • Alxx®
   • cvalio
   • mariankata
   • XoXo
   • mishellbg
   • ayl
   • extremee13
   • robert1975
   • Infamous
   • turieca
   • stasi72
   • bobolino
   • itrichkov
   • robot
   • svetlozar
   • gosta
   • tosco69
   • Русев
   • dessyteneva
   • hub
   • profusion
   • Izzy
   • chayanne
   • kabel
   • nikitobet
   • HaveFun
   • istoyanov
   • eXtazy
   • kal1ch
   • Kery70
   • ddeynov
   • PanterA
   • babatonka
   • zlia
   • Ivanov351
   • ElemenT (a.k.a. Chiko)
   • nass
   • niksanvijan
   • nikiyd
   • sarmak
   • expectedtar
   • don Baro
   • Баба Гана
   • Veselin Panov
   • tedier
   • boggentod
   • NaSk0'
   • Enigmus
   • drjivago
   • foolish
   • miroslavm
   • Plovdiv
   • makaveli2
   • wsgar3
   • Fakoni
   • Jekylll
   • Antoni86
   • mitkoiphone
   • bobiikonomov
   • bache_kolio
   • skpavlov
   • niksan76
   • blackadder
   • MidwinterSun
   • stangen
   • Иан Иванов
   • Nick Snow
   • KLM
   • martin77bg
   • OXYGEN
   • mafozi
   • ivan79792
   • raduloff
   • lyubo94
   • autofar
   • shaman
   • hudson
   • turganay
   • AresP
   • karas
   • djovani
   • KurtiMakarov
   • drpetar
   • spok0
   • sgalchev
   • georgekodinov
×
×
 • Create New...