Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Всичко свързано с батерията на iPhone

Featured Replies

Публикувано

И при мен излезе бъга с маймуницата, не знам как, но редактирах и се оправи, извинявам се, изтрийте поста

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• Отговори 1.8k
  • Прегледа 312.7k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Моята 5-ца всяка вечер си е на зарядно (~8 часа) и не се оплаквам, държи си по 5:30-6:00 часа използване без проблем. Вече 2 години използвам апарата и съм сменил две батерии, като последната беше про

• Е, ако го включиш още няколко пъти в мрежата и още ще можеш..

Добавени снимки

Публикувано

Батерията държи доста. Като гледам и утре ще изкарам 😁

IMG_3970.thumb.jpeg.678614e72f8ce4daf5388a13c68c1d8b.jpeg

Редактирано от penmark

• 2 седмици по-късно...
Публикувано
на 10.10.2024 г. в 19:00, dessyteneva написа:

а новата батерия не трябва ли да се разработи малко?

Тя е разработена. Телефона беше ползван поне месец преди това. Просто ми е резерва.

Благодаря за отзивите, колеги. Оказа се, че проблема при мен е бил от тогавашната бета на 18.1. След като пуснаха последната бета, батерията ми е бетон. Вече съм си с моя 14 Pro и преспокойно изкарвам денонощие с оставащи 30-40%. 

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте, искам да сменя батерията на една 13-ка. Колебая се къде , заради увеличения брой оторизирани сервизи и разбира се, различните цени, които имат. По-препоръки, тук от форума, се колебая между Сръчко, ОРА и Screenshot, но последния май не е оторизиран, но пък е най-изгоден. Нямам скрупули , но преди години съм брал ядове с “неоригинални батерии “ и не знам струва ли си, да разчитам на късмет при смяната и. Бих приел и други препоръки. Благодаря !

Публикувано

Опа солюшън. За сръчко има не дотам добри отзиви.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

В 11-ката про на тъщата Скрийншот сложиха неоригинална и си кара, няма грижи. Иначе ОПА са топ от оторизираните.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

15 pro и по големия брат.

IMG_1263.jpeg

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

Може да прозвучи глупаво, но да попитам - реших и аз да пробвам опцията телефонът да се зарежда само до 80%, никога не съм го правила преди, но като е заложено софтуерно, реших да опитам, обаче от вчера упорито иска да се зареди до 100%, тогава го спрях, днес го оставих - правилно ли е? Настройката си седи до 80%, просто зареждането продължава, не видях да изписва нещо.

Публикувано

ППЦ дори и при включен лимит от 80%, телефона пак се зарежда от време на време до 100. Т.е. ако се случва от време на време е нормално. Даже, ако цъкнеш на линка Learn more в настройките на батерията пише това - „Когато е активирана опцията „80% ограничение“, вашият iPhone от време на време ще се зарежда до 100%, за да поддържа точни оценки за състоянието на заряда на батерията.“

Вече ако всеки път се зарежда до 100%, въпреки сложения лимит, това вече не е нормално. Колкото и да е тъпо предложение - един рестарт няма да дойде зле, понякога си забиват разни сървиси.

Иначе това е интересна статия за един експеримент - как се е отразило на батерията лимита от 80% на два еднакви айфона

С две думи е това - след 12 месеца

Без сложен лимит от 80% - Текущ капацитет: 87%. Цикли: 329
Без сложен лимит от 80% - Текущ капацитет: 90%. Цикли: 271
Със сложен лимит от 80% - Текущ капацитет: 94%. Цикли: 299

Ето и цялата статия, за който му е интересно.

Публикувано

Понеже договора ми позволява всяка година да си сменям телефона и през последните няколко и аз минах през подобен тест. Като цяло при лимит до 80% батерията след 12 месеца е с 2-3% по-добър health. За моя случай аз не виждам смисъл. Дори да ползваш телефона 4 години една батерия е 100 лева…. 

Публикувано

Моят е на пет, 87% здраве и се пълни само до капачката :) 

Публикувано

На по-старите модели сякаш батерията беше по-добра ... Новите на година са на 90%

Публикувано

6 месеца, 212 цикъла-100 % здраве.

Зареждам, когато и където ми падне, без оптимизация за зареждане, без ограничения до 70,80,90%.

Що им треперите толкова на тия батерии?

Публикувано

14 Pro се прослави с лоша батерия, но аз го продадох на 2 години и 91% здраве. Всичко зависи от ползването на телефона, поне според мен. Просто това беше нова функция и реших да я пробвам, но се зачудих защо се опитва да се дозареди.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте, ако преди изтичането на гаранцията от 2 год. батерията е на под 80% здраве, дали я подменят гаранционно?

Публикувано

В първата година вероятността е голяма, но през втората едва ли. Заведи си рекламация при търговеца и виж какво ще ти отговорят.

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Да споделя едно интересно лично сравнение. И двата телефона са ползвани активно, без игри, но с много ползване на камерата, 3Д заснемане, Lightroom, четене, интернет, ютуб и т.н. тежка употреба. Грубо може да се приеме че в 90% от времето са ползвани идентично, по един и същ начин в една и съща мрежа и автом. яркост. И двата са с почти постоянно вкл. Bluetooth и локация. Основна разлика - с втория се ползва Apple Watch, с първия не (не мога да кажа дали това има голямо отражение на батерията на телефона)

Процентите и циклите са към днешна дата, зареждани са основно с USB от комп и обикновено зарядно, има и няколко инцидентни безжични зареждания. 

Телефон 1 - 15ПМ, първа употреба септември 2023 - включен 80% лимит, зареждан почти всеки ден, някои дни по няколко пъти, през 90% от дните не е оставян да пада под 40%, и почти никога не е оставян да падне под 20%

Телефон 2 - 15ПМ, първа употреба май 2024 - без включен 80% лимит, зареждан почти всеки ден, някои дни по няколко пъти, но батерията често е оставяна да падне под 5-10%.

Важно уточнение - броят цикли не е равен на броя зареждания. В зависимост от % на който се зарежда, един цикъл на зареждане е завършен, след като сте разредили 100% от капацитета на батерията. Например, може да използвате 75% от капацитета на батерията си един ден, след което да я презаредите напълно за една нощ. Ако използвате 25% на следващия ден, ще сте я разредили общо на 100% и двата дни ще се сумират в един цикъл на зареждане.

image.thumb.png.1a6237c2a833878cf8c1392283dd74f1.png

Публикувано

Изчакай номер 1 да направи 445 цикъла и ще е на същото дередже.

Според мен няма никакво значение, как, кога, защо, и колко се зарежда батерията. Направи ли определени цикли-смяна.

Публикувано

Не мога и аз да твърдя нищо, просто споделям личен пример - как основно с различно зареждане по-стар телефон има по-голям капацитет от по-нов, като всичко останало е почти едно и също.

Публикувано

Е как няма да има, като циклите са му наполовина?

🤔😄

Публикувано

Точно за това горе написах как са ползвани и как да зареждани. И двата телефона се ползват почти идентично, и единствената разлика е от начина на зареждане. 

При по-стария не се оставя да пада под 40%, и почти никога не е оставян да пада под 20%, докато при по-новия редовно пада до 5-10% и чак тогава се зарежда. 

И двата се зареждат всеки ден, но разликата е в броенето на циклите. Епъл са го обяснили в тази статия - Batteries - Why Lithium-ion? - Apple

И просто решихме двама души да тестваме.

Пак казвам, че от 2 устройства едва ли може да се прави някакво генерално заключение, просто е интересно като експеримент. И двата телефона не са им "пазени" батериите, просто зареждането става на различен %

Публикувано

Хъм...да споменавам ли стария си 5S, който в 99% от случаите е зареждан 0-100%? Пенсионирах го когато батерията падна на 78% здраве, след скромните 1399 пълни цикъла. Сегашният ми е на 86% здраве с над 700 цикъла и също се зарежда 0-100. Разликата е само в зарядното - сегашното е "бързо"(20W :tooth: ).

Публикувано
преди 3 часа, robot написа:

Точно за това горе написах как са ползвани и как да зареждани. И двата телефона се ползват почти идентично, и единствената разлика е от начина на зареждане. 

При по-стария не се оставя да пада под 40%, и почти никога не е оставян да пада под 20%, докато при по-новия редовно пада до 5-10% и чак тогава се зарежда. 

И двата се зареждат всеки ден, но разликата е в броенето на циклите. Епъл са го обяснили в тази статия - Batteries - Why Lithium-ion? - Apple

И просто решихме двама души да тестваме.

Пак казвам, че от 2 устройства едва ли може да се прави някакво генерално заключение, просто е интересно като експеримент. И двата телефона не са им "пазени" батериите, просто зареждането става на различен %

И как по-точно са ползвани идентично? Би ли обяснил? Ако са ползвани идентично, ще падат идентично и ще има нужда от зареждане идентично, което пък ще доведе до почти еднакви цикли. На всички са ясни факторите: мобилен оператор, сила на сигнал, уай фай и т.н.

Публикувано
преди 2 часа, ludiamax написа:

мобилен оператор, сила на сигнал

Като драсна командировка до дойчланд, зареждам осезаемо по-рядко.

Публикувано
преди 2 часа, ludiamax написа:

И как по-точно са ползвани идентично? Би ли обяснил? Ако са ползвани идентично, ще падат идентично и ще има нужда от зареждане идентично, което пък ще доведе до почти еднакви цикли. На всички са ясни факторите: мобилен оператор, сила на сигнал, уай фай и т.н.

Пак ще кажа - с две думи - целта на коментарът ми горе беше че здравето на батерията зависи както от начина на ползване, така и от начина на зареждане. Тези два еднакви телефона наистина са ползвани в 90-95% от времето при едни и същи условия и от хора със сходни потребности, апове и т.н. - точно както съм го описал в първото мнение. Само начинът на зареждане е различен, и за това съм дал и линк към статията на епъл, в която пише че едно зареждане на батерията НЕ е равно на един цикъл. 

Единият телефон се зарежда от 40 до 80% предимно, по няколко пъти на ден се дозарежда, и средно прави един цикъл за 2-3 дни

Вторият тел (по-новият) се зарежда от 5-10% до 100% и също се зарежда всеки ден, но средно прави по цикъл на ден, и за това въпреки че е по-нов, реално батерията му е с намалял капацитет по-рано.

И пак потретвам - не претендирам за правилни или неправилни изводи, просто споделям едно наблюдение, както всеки тук. И не давам съвети как да си зареждате батериите.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.