johnnybravo Публикувано Февруари 9, 2011 Публикувано Февруари 9, 2011 Category: Utilities Feb 07, 2011 Version: 1 18.6 MB Price: $7.99 Seller: Marcel Stegmann © 2011 Marcel Stegmann LANGUAGES: English REQUIREMENTS: Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 4.0 or later. Dreambox LIVE е една доста полезна програма за притежателите на сателитни приемници Dreambox. Стриймовете са с доста прилично качество и не се налага да се правят хиляди гимнастики за да я подкарате. Достатъчно е само да си въведете IP-то, паролата, порта за web interface и порта за Streaming, който стандартно е 8001. Нужно е да сте направили port forwarding на двата порта (web interface & streaming port) към IP-то на вашия Dreambox. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 10, 2011 Публикувано Февруари 10, 2011 Инсталира се, и тръгна без проблем. Само не мога да подкарам стрииминга - порт 8001. Пробвах в локална мрежа с локалното IP и също с dyndns адреса. Портове са с forwarding. Но не става. Дава ми "Connection failed". Записаните програми в дриимбокса се гледат без проблем, но те вървят през web порта 80, а не през 8001. Мога да преглеждам листите с пакетите, но и това е през порт 80. Има парола и на стрииминга и на web-а. Като пробвам същите портове и настройки и пароли на VLC на компютъра, всичко си работи. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 10, 2011 Автор Публикувано Февруари 10, 2011 Демото, което съм направил е от Боровец, а Dreambox-a ми е в София. Портовете, които съм препратил са 1000 (моя web interface) и 8001 (Streaming port). Друго не съм правил по рутъра. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 10, 2011 Публикувано Февруари 10, 2011 Благодаря за отговора. При мен са 80 за web и 8001 за стрииминг. Но на 8001 не работи. Само 80 работи. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 10, 2011 Автор Публикувано Февруари 10, 2011 Ето така ми изглеждат настройките + порт 1000, който при мен е за web interface. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 10, 2011 Публикувано Февруари 10, 2011 Благодаря. Ще се пробвам довечера пак. А какво е "Both" - TCP и UDP заедно ли ? Цитирай
emco83 Публикувано Февруари 10, 2011 Публикувано Февруари 10, 2011 Сега искат да се откажат от irdeto кодировка и да сложат Bulcrypt, Bullshit или както там са я кръстили в гаража, в който е създадена. Мисля, че бъдещето е в Сателайт БГ, който излъчва от Astra 3B намиращ се на орбитална позиция 23.5Е! Johnnybravo, за Bulsatcom има надежда да се разплети чергата и да работи на други приемници, както и с кака шер, но все още не е официалнo. Сателайта едва ли ще пробие, като цените им ще бъдат минимално над 20 лева на месец. Мен много не ме засяга това, защото съм фен на каката , но просто давам информация. Приложението е чудесно. Цитирай
londongunner Публикувано Февруари 10, 2011 Публикувано Февруари 10, 2011 Чергата е разцепена отдавна но струва доста парички за да тръгне , и не е на всеки по джоба. СателайтБГ си е пробита няма какво да се пробива. Цитирай
emco83 Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 За СателайтБГ имах предвид няма да пробие, можеше да прочетеш хубаво поста и щеше да разбереш, че за друго става въпрос. Коригирах предния ми пост, за да няма бъркане. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 Е не мога да подкарам стрииминга и това е. Какво ли не пробвах и не ще Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 11, 2011 Автор Публикувано Февруари 11, 2011 С какъв имидж си на Dreambox-а? едит: Аз съм с Gemini Project 5.1, Drivers са ми от октомври миналата година. Настройките на Web Interface са ми следните: Вчера друг колега от форума имаше проблеми и ги оправихме като му ъпдейтнахме версията на Gemini Project 5.1, защото до момента беше с 4.10 и всичко заспа. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 Благодара! Аз съм с 5.1 още от излизането му. На телефона web порта работи. Настройките на web интерфейса са ми почти същите. Разликата е само в порта. При мен е 80 и ,което може би е проблема, Enable Streaming Authenfication ми е ОN. Като стартирам web интерфейса на комп[тър ме пита за юзер и пасс. Юзера ми е root. Съшо ме пита за юзер и пасс и когато стартирам стрииминг с VLC. Ще изключа Enable Streaming Authenfication за момент, само да видя дали ще тръгне на телефона. Но бих искал да си го оставя, все пак да има защита. Поздрави! п.п. Стана!!! Трябва Enable Streaming Authenfication да е "no". Тогава работи. Паролата, която се въвежда, е само за web порта, а не за стрииминга. Стриминга трябва да е без парола, което е проблем за сигурността. Цитирай
Severus Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 Ползвай официалния съпорт Там е описан твоя проблем, който явно е масов. http://www.dmliveapp.de/blog/support/ Цитирай
veravera Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 Да, в съпорта е описано точно това, което открих и аз. Явно ще се опитат да го поправят със следващата версия. Да видим какво ще стане. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 17, 2011 Автор Публикувано Февруари 17, 2011 Има update, но чака одобрение от Apple. Има Fix и на твоят проблем Update 1.1 is Coming Changelog:- Fixing streaming with password authentification - Fixing connection failed when first bouquet is empty - Better auto reconnect - Markers are now hidden - High Definition channels and recordings are now hidden - Improved streaming Цитирай
veravera Публикувано Февруари 17, 2011 Публикувано Февруари 17, 2011 Е само така. Да видиме какво ще бъде. Чакам с нетърпение. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 17, 2011 Автор Публикувано Февруари 17, 2011 Вече можеш да си направиш update http://itunes.apple.com/linkmaker/ Цитирай
veravera Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Благодаря! Ще пробвам и ще пиша. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 19, 2011 Автор Публикувано Февруари 19, 2011 Отново ще има Update: Preview of Update 1.2- Fixing shifted EPG when a hidden HD-channel is in the list - Fixing idle timer issue when playing recordings - Switchable recording paths - Switchable audio channels - Subtitles for iPad (eventually) - Custom network buffer setting - Minor Bugfixes Цитирай
MagicNAS Публикувано Февруари 20, 2011 Публикувано Февруари 20, 2011 При мен с версия 1 също имаше проблем и не тръгваше но с версия 1.1 всичкo е ОК. Тествано на Dreambox500HD със Newnigma 3.1.5. Цитирай
veravera Публикувано Февруари 20, 2011 Публикувано Февруари 20, 2011 Да, потвърждавам. С 1.1 работи без проблем. Цитирай
Anthony Публикувано Февруари 20, 2011 Публикувано Февруари 20, 2011 Рабоги разкошнo и на VU+ Duo. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 20, 2011 Автор Публикувано Февруари 20, 2011 Жалко, че към момента няма как да се пусне сигнал към Apple TV. The current iPad and iPhone don't have enough computing power for this. Maybe the next generation will be able to doing such things. С две думи... все още са слаби машинките ни за тази опция После попитах дали има шанс да се направи приложение, което да се инсталира директно на Apple TV: Not until Apple opens the Apple TV for third party developers. We will see then. Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 1, 2011 Автор Публикувано Март 1, 2011 Нов update v1.2 edit: В горният десен ъгъл се забелязва, че програмата ми е засякла Apple TV-то, но сега няма как да пробвам, защото жена ми е загледала някакъв филм Другото приятно, което забелязах е, че може да се прави zoom с двата пръста edit 2: К*рец, на Apple TV изкарва само звук Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.