Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

DFU Loop малко съвет моля


liomojo

Въпрос

Проблема е 3гс с нов бутром. Беше на 4.0.2 без да е джейлбрейкнат , като моя човек решил и му дал erase all data и той се ресетнал и телефона се заключил ,тъй като няма оригинална карта да се активира. Сложих му един лаймреин телефона уж се джейлбрейна и активира , обаче лаймрейн иконата я нямаше пробвах три пъти нестава, тогава реших да му сложа един кастъм 4.1 , вкарах го с редсноу в pwn dfu mode и се ресторна. Обаче за моя изненада телефона влезна в dfu loop и го запалих само с тетърд бут , но пък тогава като влезе в слип и веднага влиза в дфу. пробвах да го ресторна с други кастъми , ресторва се но пак влиза накрая в дфу. Не искам да го ресторвам до 4.2.1 че ще трябва да го отключвам с айпадския модем , а с него се губи гпс-а.

Дайте съвет как да го оправя. Няма запазени стари сигнатури и за това не мога да го ресторна под 4.2.1.

Вече каквото и да правя застива на белия екран и до там и дава грешка 28 и неможе да ресторне.

ТовА стана след като му пуснах и гринпоизън да видя какво ще стана и май той го уби. Егати къръщината , сега неможе да се ресторне и до оригинален светва белия екран и дава грешкаа 28 и угасва в дфу.

Идеи?????

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

20 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Повредена комуникация м/у дъното и компа е 28.

Можеш сам да предположиш колко причини се мотат между двете и да се пробваш да ги отстраниш или да го пратиш в сервиза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

И Алекс е прав, ама докато не се пробва всичко ...... Изключи телефона , задръж хоум бутона и ръгни кабела , дръж бутона докато влезе в рекавъри , като влезне пусни му ireb втората опция -фикс там нещо си , непомня точно и плюй в пазвата да се подкара, ако не пак го вкарваш в рекавъри , но преди това сваляш версията на туню на 9.2 и и почваш да го мъчиш , докато не ти даде грешка 16ХХ , като видиш тази грешка , пускаш му ireb да ти го приготви за къстъм и пак почваш да го мъчиш и така докато не даде резултат !

П.П. Установих , че много зависи къстъма на каква машина е правен и това с кой инструмент ще му пускаш за да ти го подготви , т.е. в повечето случаи на мен ми връзва с ireb , но в някви много редки случаи , къстъми праавени на мак , с едно пускане на редсноу се оправят екстра , така че пробвай !

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Той въобще неще да излезе от дфу , никакви ябълки не излизат, а за рековъри моуд да не говорим. В дфу и това е , единствено като му писна отровата умира на белия екран и е все едно изключен , нищо не го вижда. При проба за чист рестор с 4.2.1 пак си дава грешка 28 . Пробвах на мак и на уйндоус но без успех сега ще търся и друг кабел евентуално да не е от него но ме съмнява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Телефона е влязъл в сервизен режим. Прати ми го с куриер да пробвам да го оправя.

@uomoto, ти пак не четеш:

Няма запазени стари сигнатури и за това не мога да го ресторна под 4.2.1.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Благодаря за предложението. Ще видя какво ще стане като се разреди съвсем батерията и ако нямам резултат ще ти го пратя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Моя беше със същия проблен, отворих го и изключих батерията. Изчаках малко, сглобих го и от там с ireb и рестор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Това с батерията проработи, проблема е че като пусна айреб и го ресторна с кастъм пак влиза в дфу и като му дам с редсноу just boot teathered пали но след рестарт пак влиза в дфу. Има ли начин да го оправя без да го ресторвам до 4.2.1?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ами аз ползвам кастъми на 4.1 единия аз съм го правил другия е на john от форума и двата са ми вършили друг път работа но сега нестава. А грийн пойзън не искам да го ползвам сега , че ми се струва от него стана проблема последния път.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Вие си хабите времето, а аз спирам да се хабя и да пиша. Трошете си главите, като си нямате друга работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Така епопеята приключи накрая.

Явно бут сикуенса беше много омазан и за това неставаше с кастъм фърм. Даже се наложи втори път да му откачам батерията , заради всички тези проби. За мен проблема се появява когато се флашне касъм и като се даде бут тетърд телефона си пали но е тетърд. Дори и с кастъм на 4.1. Обаче стартираш ли сидия тя започва реорганизация и вместо да респрингне телфона го забива в дфу. И след това и да даваш бут тетърд или да се опитваш да ресторнеш нищо няма да се получи само грешки.

Та да обобщя ако някой му се случи това нещо , маха батерията и ресторва но не с кастъм а с оригинален фърм за да може да му оправи бут сикуенса. . Добре е да имате запазени сигнатури за да може да ресторнете с по-стар фърм ако имате нужда от ънлок. От там вече джейлбрейк ако искате или качвате кастъм с pwn dfu mode.

Аз в крайна сметка след второто вадене на батерията го ресторнах с 4.2.1 единствения възможен фърм за тоя телефон. После го джейлнах с редсноу за да мога да го хакактивирам ( greenpoison не хакактивира телефона), оправих си сидията с ъпдейтите. После пуснах отровата за да е ънтетърд джейла и всичко вече ок с изключение на ънлока , но решихме да изчака докато излезе нормален ънлок и да не качваме айпадския бейзбанд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Момчета пак едно 3гс-че влезна отново в дфу луп. Мога да ресторвам всякакви кастъми които са 3.1.3 или 3.1.2 , но накрая влиза в дфу. Всичко над 4 немога да го ресторна и дава грешка 1600 или 28. Преди да му откача батерията предложения?

Дори и 4.3.2 ми дава грешка 1600.

Иначе всички възможни джейлбрейкове и бут тетъри и айребове и дфу модове пробвах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Стават все по-странни неща с тоя телефон. След като му дадох пак айреб , пуснах тайни амбрела и реших да ресторна телефона с оригинален 3.1.2 , и той се ресторна без запазени сигнатури, разбира се накрая ми даде грешка 1015 заради бейзбанд, и пак заби в дфу, но все пак по тоя начин мога да ресторвам всеки фърм под 4.0. За съжаление не мога да ресторна нищо над 4.0.1 и включително, там ми дава грешка 28, но и те си минават чека от епъл без проблеми. В момента явно всички фърмуери ги разпознава като кастъми.

Дайте някоя идея , махахме батерията с един приятел за 5 мин но не се оправи.

Току що го ресторнах и с оригинален 3.1.3 и 4.0, значи има начин да се ресторват оригинални фърмчета без сигнатури, мамка му жалко , че нама бут тетърд за 4.0, 3.1.3 и 3.1.2 от дфу мод. Какво отличава 4.0 от 4.0.1 ,че от там на татък неще?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
Error 28

Hardware error. Return your device to Apple if possible. The problem is a bad dock connector on the iPhone. Must change the connector.

Затова ти влиза в дфу лууп. Пробвай да го зачистиш поне или пробвай с друг кабел. По - стари фърмове се ресторват, защото не пипат ББ, а нов при тая грешка няма как да качиш. След 4.х.х. има нов метод за верифициране на качването на ББ, затова под нея не ти дава грешки. Може би проблемът е в епъл - от няколко дни има проблеми с ресторването на всички устройства.

16хх вероятно ти дава, защото не влиза правилно в дфу - именно поради грешката 28. Може когато сте го отваряли да сте прецакали буксата към дока или да не е закачена добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Отворих го пак но този път го оставих 20 мин. и се оправи. Тръгна да се ресторва с оригинален без грешка. Пробвах да му сложа пак кастъм този път изпробван 4.2.1 но след рестора пак влезна в дфу и се отказах от тая възможност. Поне сега можех да си го ресторна с оригинален. Рестор с 4.3.1 и е готов.

Тия кастъми нещо немога да хвана какво ги кара да работят и какво не. Защо еднакви телефони флашнати по един и същи начин с един и същи кастъм , единия няма проблеми другия влиза в дфу луп. Ако това някой ми го изясни ще съм му много благодарен.

Или има безотказен метод за качване на кастъм на нов бутром 3гс и 4 не джеилнати и джейлнатииииии без да влиза в дфу луп моля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Нямам провален телефон на нито един от двата компютъра вкъщи, но рецепта не мога да кажа.

В интерес на истината, на мак(чужд) съм имал проблеми с кастъмите, но на хакинтоша и екс пи-то на лаптопа - никога. Правя ги на мак, но ги качвам под екс пи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Здравейте и при моя даде грешка 28 и прочие като се опитвах да кача 5.1.1 Някакви съвети преди да почна сериозно да мисля да го пращам на сервиз за сваляне на батерия или там каквото може да му правят?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

"Твоя" не го знаем кой е! Вземи си попълни профила ако искаш някаква помощ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Готово.Извинявам се за огромния ми пропуск!Знам че няма нужда да се оправдавам, но съм много ефектиран това което става с телефончето ми(май съм пристрастен)!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Компа ти няма връзка с дъното на телефона. Това е 28. Причини? Няма да ми стигне мястото да опиша всичките, но като гледам че си с ББ 06.15 - направо си смърди на хардуерен проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...