Lyudmil Публикувано Март 8, 2011 Публикувано Март 8, 2011 Здравейте, на 7 Февруари отидохме в Германос с мой приятел да оставим едно LG за ремонт - гаранционен. Днес сме 8 МАрт и мина цял месец, но те не са му се обадили, че телефона е готов. Та въпросът ми е до колко имаме право сега да отидем до Германос и да искаме да ни го сменят с нов. До колкото знам ако минат 30 дни от момента, в който си го занесъл в сервиз и не е поправен телефона са длъжни да ти го заменят с нов щом е гаранционно приет, така ли е? Цитирай
Anthony Публикувано Март 8, 2011 Публикувано Март 8, 2011 Длъжни са или да ви дадат нов, или да ви върнат парите. Ако се опитат да ви дадат ремонтирания, заплашете ги с КЗП. Друг е въпроса ако той е бил отремонтиран, но човека не си го е взел или е отказал да го вземе. Само виж в законът какво пише - дали 30 календарни или 30 работни дни, че не си спомням. Цитирай
Lyudmil Публикувано Март 8, 2011 Автор Публикувано Март 8, 2011 (редактирано) Сега се обадих в КЗП и от там ми казаха, че става дума за 30 календарни дни и имам право да искам да ми върнат сумата или да го заменят с нов, ако отказат да ги сезирам и те ще оправят нещата. Супер сега съм им се наточил, стискайте палци! Редактирано Март 8, 2011 от Lyudmil Цитирай
killer4o Публикувано Март 8, 2011 Публикувано Март 8, 2011 Имай предвид, че февруари има 28 дни, така че имат още малко време като че ли :р Цитирай
turieca Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 В закона пише 1 месец, доколкото си спомням никъде не са упоменати точен брой дни. Цитирай
bgdn Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Ако имаше програмката от подписа ми щеше да разбереш. В първия прозорец втората точка гласи "Гаранция и рекламация". При основателна рекламация търговецът е длъжен в едномесечен срок да възстанови платената от вас сума, да замени стоката с друга или да извърши безплатен ремонт. Ако след изтичането на този срок рекламацията ви не е удовлетворена, вие имате право да развалите договора и да претендирате за възстановяване на платената сума. Цитирай
Grievous Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Също така телефон се сменя само ако е връщан три пъти за ремонт. От първия път няма как да стане. Цитирай
Grievous Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Времевия период е срока на гаранцията на телефона. Ако и след третото отремонтиране направи проблем, вече се сменя. Цитирай
The Shaman Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Най-просто казано... Седи ли в сервиза един месец+ един ден, трябва да ти върнат парите. Това е! Цитирай
bgdn Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Докато се включа... да The Shaman-a е прав. Всичко над един месец води до прекратяване на договора... Цитирай
mishocs Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Или варианта 3 -пъти по 30 дена (работи 15–20 дена пак на ново) 3 -пъти лентов кабел на LG Писва ти да го носиш -теглиш им една щото си дал 650 лв.,а те те габаркат И сега жена ми си има прекрасен тел. без драскотина за сувенир като от Зрънчо Цитирай
eek Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Имам приятел който има следния проблем. Има 4ка която прави един и същ проблем за година и германос му го подменят. Проблема е, че му го подменят с мостра която има демо скринсайвър и когато отиде на апстора приложенията нямат опция инстал. Телефона беше 4.3.5 а в момента е ресторнат към 5.0 но проблемите остават. Някакви предложения как може да се оправи? Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 2, 2011 Автор Публикувано Ноември 2, 2011 Как ще му го подменят с мостра бе, тия тъпанари са задължени да го сменят с чисто нов апарат или да му възстановят парите, как се е съгласил въобще на такава подмяна? Цитирай
eek Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 Еми.. някой хора не мислят като правят нещата. Цитирай
roll2puff Публикувано Ноември 2, 2011 Публикувано Ноември 2, 2011 (редактирано) Ресторнете го на чисто и не му връщайте бекъп, вие сте го ъпдейтнали , а това не маха демо съдържанието. Редактирано Ноември 2, 2011 от roll2puff 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.