Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Предложение за постоянна търсачка

Featured Replies

Публикувано

Възможно ли е да се направи търсачката да не бъде на отделен линк бутон "търсене", а да седи над всички теми постоянно, за да могат хората да я използват по-често и да се набива на очи, тъй като много хора още не са си изградили този навик? Да седи като поленце search, ако ме разбирате.Въпроса ми е към Aveliky, но пиша тук за да видя и другите какво мислят.Мерси!

Публикувано

Kaто е тема за запитване, защо днес имах 8 съобщения от някви съвсем непознати хора като някакъв чат???

<Подкрепям горната идея, но дали ще има нужните знания администратора, да го направи. Мога да кажа как ще стане, ако има нужда>

Публикувано
  • Автор

Радвам се, че подкрепяш идеята. Аз също имах 8 лични съобщения. Очевидно са били адресирани към всички :rolling:

Публикувано

8 лични и при мен :mrgreen:

Идеята на колегата е добра!

Публикувано

Всички сме гепили по 8 лични, за търсачката съм и аз !

Публикувано

Лично на мен ми е все тая :) Аз съм свикнал да си ползвам бутончето горе...

Мисля, че има и вариянт в който, когато потребител натисне бутона "Нов огговор" където пише Прочети правилата преди да пишеш под него да има примерно "Използвахте ли търсачката преди да пишете?" (или ако е възможно преди да се публикува мнение да е като отметка)

Публикувано

Всъщност това не е за редовните потребители, а новите, които като им се набие търсачката в очите ще я ползват тройно повече, примерно. По-лесно дори е да напишеш в търсачката търсеното, от колкото да пускаш теми и т.н. : )

Публикувано
  • Автор

Може ли да не го обръщате на лични нападки? Темата е "Предложение за постоянна търсачка" и помолих да си кажете мнението.Мерси!

Публикувано

1. Всички сте получили по N броя ЛС-та защото някой си е отговорил на съобщението на Aveliky за новите полета, а то беше до всичко регистрирани потребители и така отговора е достигнал отново до всички.

2. Идеята я бива, но ме съмнява да увеличи използването на търсачката. Все пак може и да ме убедите в противното, нали за това е темата - да се дискутира.

3. Всеки който може да помогне за развитието на форума е добре дошъл, стига преди това да се консултира с Aveliky дали има нужда от помощта му. Аз самия нямам идея как се слагат тия екстри, модове и т.н. на форума, но и не съм седнал да се заинтересувам.

П.П. Напоследък остава с впечатлението, че нарастват споровете и дразненията между потребителите за едното нищо. Надявам се това да отмине бързо и без да се налага Екипа да предприема някакви мерки за това.

Публикувано

И аз подкрепям.

Публикувано
  • Автор

Аз понеже ползвам търсачката постоянно, нищо че знам кое къде е, би ми било много по-лесно да ми седи винаги отворена над мненията една търсачка за "бързо търсене",вместо всеки път да чакам да ми зареди нова страница с подробната търсачка, на която освен полето за попълване другите опции не използвам.

Публикувано

И аз съм за и точно както uncivilized, често ползвам търсачката и би било доста по-удобно, ако я има най-отгоре в дясно да кажем. Това е за удобството на постоянните и редовните потребители, а да не говорим за новите потребители...На всеки му е познат принципа на търсене в такива полета....В крайна сметка, ако има едно такова поле за Търсене, възможно е да намалят ненужните и вече обсъжданите теми и проблеми.

Публикувано

uncivilized, я веднага я нарисувай как трябва да изглежда според теб :) Направи един бъдещ скрийншот, така да се каже :)

Публикувано

А може и да нарисува представа си за бъдещия дизайн на форума :):)

Публикувано
  • Автор

screenshothq.jpg

screenshot2uy.jpg

Дет` се вика поръчваме без кръчмаря :)

Публикувано

Аз си я представям една дълга тясна лента хоризонтално.

Публикувано

И на мен ми харесва идеята :) Стига да е възможно и ще се направи.

Публикувано
  • Автор

Супер.Ако ти трябват идеи казвай.Ето едно предложение от мен:

screenshot3b.png

Публикувано
:(
Публикувано

Наистина предложението е добро и аз го подкрепям . А за вида на евентуалната екстра , аз по скоро си мисля дирекно да се пише , а не просто да се премести "бутона" търсене . А и ако искате мога да поразпитам как да се направи :(

Публикувано
  • Автор

Ама ReCcA от самото начало идеята ми е директно да се пише.Просто при този тип търсачки има надпис (в случая "използвай търсачката" ) и като цъкнеш надписа се трие и пишеш на негово място. То тва ми е идеята от самото начало.

Тва което съм предложил не е бутон, а поле за писане.

Да пишеш тук директно -> screenshot3b.png

Публикувано

Това е AJAX based search, т.е. асинхронно предаване на данни към браузъра. Интеракцията става като браузъра комуникира постоянно с базата данни и по този начин предава малки битове данни. Много е модерно в момента с тези търсачки, но въпросът е дали phpBB позволява добавянето на java script-a. Иначе лесно може да се направи такава търсачка с няколко java script функции и леко дописване на код.

Публикувано

Ако някой може да я направи, ще съм благодарен да ми пише на скайп.

Публикувано

Аз имам още една идея:

screenshot3b.png

Разширено тьрсене!

Сьответно да бьде махнато "тьрсене" от лентата :)

Публикувано
Ама ReCcA от самото начало идеята ми е директно да се пише.Просто при този тип търсачки има надпис (в случая "използвай търсачката" ) и като цъкнеш надписа се трие и пишеш на негово място. То тва ми е идеята от самото начало.

Тва което съм предложил не е бутон, а поле за писане.

Да пишеш тук директно -> screenshot3b.png

Аха ясно , не съм те разбрал .

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.