Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Проблем с IPhone 3GS след инсталиране на hackulo.us от Cydia

Featured Replies

Публикувано

Привет, обръщам се към по-знаещите от мен с молба да помогнат!

Телефонът ми е 3GS, 16 GB, OS 3.0.1, ФЗ, отключен с ultrasn0w.

След инсталиране на сорса на hackulo.us от Cydia, телефонът не намираше част от Applications (Settings>Applications) и му дадох "рестарт" от слайд-бутона. И оттогава - ябълка, черен екран - и отвреме на време за около секунда - ябълката и "въртележката" едновременно. Непрекъснато се опитва да се рестартира, мога да го прекъсна само с едновременно задържане на Sleep/Wake и Home бутоните за няколко секунди. При включване на кабел или натискането на Sleep/Wake бутона всичко започва отново.

Пробвах всичко, което ми е известно и което прочетох във форума: Sleep/Wake и Home бутоните във възможните им комбинации - няма резултат. Не съм ресторвал до 3.1, iTunes не го разпознава, но имам достъп до файловата система чрез DiskAid и IFunBox (там също разпознава iPhone 3.0.1).

Дали някой може да подскаже начин, по който мога да реша проблема през DiskAid и IFunBox ? Това, което засега направих е да изтрия всички файлове, които съдържаха hackulo.us и които успях да намеря (без да съм сигурен, че не съм пропуснал нещо, защото не зная къде да ги търся и просто съм отварял папка след папка). Резултатът е нулев. Дано да се намери някой "светнат" по въпроса ;)

Публикувано

100% не е от сурса на хакуло. Преди това си сложил нещо друго от cydia и не си рестартирал телефона от тогава, но явно не помниш. Помисли си какво си слагал последно преди сoрса на хакуло и влез и го изтрий.

Публикувано

Ти така както си трил е много вероятно да си изтрил файлове/папки които не трябва.

И все пак ето как да махне сорса на Hackulo

Влез в /etc/apt/sources.list.d, копирай файла cydia.list на компютъра, отвори го с Notepad и изтрий реда

deb [url]http://cydia.hackulo.us/[/url] ./

Влез в /var/lib/apt/lists и изтрий файловете свързани с hackulo

cydia.hackulo.us_._Packages
cydia.hackulo.us_._Release

Рестартирай телефона (Home + Sleep/Wake бутоните)

Публикувано
  • Автор

Благодаря за бързите отговори.

Единственото, което преди hackulo съм инсталирал, беше http://c.ifon1.no/, за премахване на Call Forwarding, но след това рестартирах за да го задействам и всичко си беше наред. Все-пак, да го махна ли по горепосочения начин?

И,mupo, извинявай за двата тъпички въпроса, но има ли проблем, ако ползвам TextEdit вместо Notepad (предполагам, че не) и по-важното - трябва ли да върна редактирания файл обратно?

Публикувано

Уф, така е като пишеш с едно око ;)

Да, трябва да го върнеш обратно редактирания файл и да, можеш да го редактираш с какъвто текстов редактор желаеш.

Публикувано
  • Автор

Направих всичко, което ме посъветвахте, изтрих и http://c.ifon1.no/, но си е все същото... Ето това е съдържанието на cydia.list-а ми:

deb http://cydia.touch-mania.com/ ./

deb http://apt.xsellize.com/kubrik-m*****/ ./

deb http://repo666.ultrasn0w.com/ ./

Дали нямате други идеи? Коленопреклонен съм в молбстс си, защото иначе 3GS-а става просто скъп сувенир ;)

Благодаря предварително!

EDIT: В друг форум намерих това

Ако iFunbox ти намира телефона, направи следното:

влез в /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app, изтрий М68АР.plist и преименувай М68АР.plist.backup на М68АР.plist.

След това влез в /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support, изтрий CommCenter и преименувай CommCenter.backup на CommCenter.

Рестартирай телефона.

Мислите ли, че има отношение към моя случай? Намирам М68АР.plist и CommCenter, но не разбирам какви са тези М68АР.plist.backup и CommCenter.backup...

HELP ME, PLEASE!

Публикувано

Това което си намерил, не е за теб, тъй като не си пипал изобщо М68АР.plist и CommCenter

Кажи какво си изтрил и какво означава "телефонът не намираше част от Applications (Settings>Applications)" ;)

Публикувано
  • Автор

Нищо не съм трил, просто след като инсталирах hackulo влязох ей така в Settings и там екранът ми стигаше до Store, а след това имаше Applications и срещу това - "въртележката". Не се виждаха Nike-iPod, Facebook, iKeyEx и други работи, които съм си качвал. Почаках да опресни - не стана. Излязох и влязох в Settings - пак същото. Почаках да опресни отново, но нищо не се случи и тогава просто рестартирах... и това е! Дано ти хрумне нещо :mrgreen:

Публикувано

Как не си трил? Това какво е?

Това, което засега направих е да изтрия всички файлове, които съдържаха hackulo.us и които успях да намеря (без да съм сигурен, че не съм пропуснал нещо, защото не зная къде да ги търся и просто съм отварял папка след папка).
Публикувано
  • Автор

Трих, след като телеефонът заби и не помогнага рестартите с Home и Sleep/Wake бутоните, не съм трил ПРЕДИ ТОВА. Апропо, единствените файлове, които изтрих бяха посочените от теб cydia.hackulo.us_._Packages

cydia.hackulo.us_._Release, така че след това ми се наложи да изтрия само deb http://cydia.hackulo.us/ ./ Това е...

Публикувано

Както каза Aveliky няма да е от сорса, нещо друго се е скапало щом не са ти се зареждали настройките на приложенията в Settings.

Единственото за което ми идва на ум в момента е да си върнеш оригиналния installd файл.

Влизаш в /usr/libexec и преименуваш файла installd.bak на installd и рестартираш телефона.

Публикувано
  • Автор

Ураааа! Работи! Забавих се толкова, защото досега му се радвах ;)

Много ти благодаря, mupo! За съжаление няма как да присъствам на сбирката на форума, за да те черпя,

но почерпката ще те чака на rusakiev@yahoo.com, ако искаш да си я вземеш :)

От сърце благодаря, а iPhona вече ще си го ползвам само като слушалка :mrgreen:

Публикувано

Супер, радвам се, че това помогна понеже друга идея нямах :)

Сега трябва да си инсталираш AppSync наново, за да можеш да инсталираш приложенията от форума.

viewtopic.php?f=18&t=1375

Ако пак така стане, ще трябва да го инсталираш ръчно.

Изтегли installd (Mirror) и го сложи в /usr/libexec и му задай 0755 права. (преди това си запази оригиналния installd файл)

П.П. С iFunBox не можеш да задаваш права, а това е много важно иначе пак ще забие телефона.

Тук има ръководство с няколко начина за задаване на права.

Публикувано
  • Автор

Още веднъж ти благодаря, сега и за новите съвети, но поне за известно време ще се въздържам от инсталации, особено на този сорс :Wink:Правата досега си ги задавах от iFile, а iFunBox по принцип не ползвам, защото съм с MAC - днес специално се дотътрих до офиса, за да имам подръка и PC, защото мислех, че може да ми е от полза в борбата с проблема :sad: Иначе корекциите на cydia.list и изобщо достъпа до файловете ги направих през DiskAid.

Ако не бяха съветите ти, днес щеше да е един от най-мрачните ми дни, но сега излизам да му се порадвам с кеф! Ще пия една бира за твое здраве :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.