Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MacOS 10.7 Lion- Hackintosh

Featured Replies

Публикувано

Много ми се иска да инсталирам лъвчето на нормално PC или кактого наричат хакинтош. Обаче тази OS е непозната за мен и искам да се науча. Ще освободя един дял на харда от порядака на 20-30GB, ще ми стигне ли при положение, че няма да инсталирам 100 хил. неща и другия ми въпрос е инсталацията на MacOS може ли да се осъществи от флашка или да го изпека на DVD и да буутна от него като при Win-a? Сега свалям OS X 10.7 Lion DP4, само това ли ми е нужно или има още нещо?

П.П. Намерих ТОВА ОПИСАНИЕ, но като за новак ми се вижда сложно, някой може ли да ми предложи по-лесно (по-разбираемо) упътване?

Редактирано от Lyudmil

Публикувано

@ Lyudmil, може да бутнеш инсталацията от флашка или usb hdd, но ти трябва инсталиран Leopard или SnowLeopard, за да я приготвиш, и като цяло директна инсталация на диск с MBR partition table, няма да може да стане, освен ако не преравяш install пакетите (не знам дали за Lion вече ги има преправени). Но можеш да инсталираш на друг диск с GUID pratition table, и след това с пак с Leopard или SnowLeopard да "ресторнеш" съответния Lion дял от GUID диска, върху дял на MBR диск, слагаш хамелеон да ти предлага избор за боотване в Mac OS X Lion или  Windows и си "джаза" :guitarred:

Ако решиш, да инсталираш Lion, имам подготвен install usb hdd, полазвам хамелеон за боотване Lion (но са ми различни версии съответно за боотване на Lion и Snow), само кажи и ще ти ги пратя заедно с описанието от а до я.

Редактирано от MacIlian

Публикувано
  • Автор

От ровенето в нета и от написаното от теб, смятам да направя следното: да инсталирам Mac OS X от iDeneb 1.3 (има и 1.6) по описания в

начин. След, което мога да се заема с инсталирането на Lion по начина в
. Това ли е последователността или нещо изпускам? Няма ли как да си спестя инсталирането на iDeneb и през Win7 да създам частта от харда да е в MBR partition table и направо да инсталирам Лъвчето?

Редактирано от Lyudmil

Публикувано
  • Автор

Да до сега не съм се занимавал с macos и все от някъде трябва да започна.

Конфигурацията ми е:

CPU: Intel Quad Q6600

MB: Asus P5Q-Deluxe

VGA: Giga-byte Nvidia 9500 GT

Ram: 4GB DDR2 Corsair

HDD: 2x500GB SATA

Публикувано

Людмиле, ако досега не си се занимавал - няма да стане съвсем от раз. Заеми се с четене първо за структурата на диска в Мак, какво е това GPT(за да можеш да имаш и двете ОС:7 и Мак), какво е буутлоудър и т.н. Порови в таблиците за съвместимост дали можеш да качиш retail MacOS и как(най-добрият вариант) или трябва дистрибуция - например посочената от теб iDeneb или iAtkos.

Ето тук е библията на хакинтоша: http://www.osx86project.org/

Edit: Ето какво ти изрових, проект v0ltr0n.

Редактирано от Alxx®

Публикувано

Предварително се извинявам, ако обяснението звучи лаишки, това ми е първото.

Инсталация на Mac OS X Lion DV4 на PC

PC (лаптоп HP Pavilion 6520ea, Intel core 2 duo T7100(процесор), Intel GMA X3100, графика), HDD 500G (disk0), RAM 4GB DDR2 x 667Mhz)

външен HHD 120 GB - disk1 (върши работа и по-малък)

на disk0 имам действащ Snow с боот Chameleon-2.0-RC4 (MBR)

disk1 е разделен на три дяла Guid Partition Table

Първи дял за Snow (трябва да е инсталиран или правя рестор от disk0 на по-късен етап)

Втори дял Lion (празен)

Дял Installer

Подготовка:

http://osx86tutorials.zoekja.nl/tutorials.html (полезно помагало)

През Snow disk0:

Монтирам .....dmg файла който е свален за Lion(dv4), монтирам и BaseSystem.dmg (всички ръководства из нета са описали подробно било през терминал, било през файлов мениджър как да се стигне до въпросния BaseSystem.dmg, аз ползвам предимно терминал или Forklift с включена опция за показване на скритите файлове)

С Disk Utility, правя рестор на BaseSystem.dmg в дял Installer,след като свърши, отвивам в дял Installer /System/Installation и изтривам линка Packages,

( sudo rm /Volumes/installer/System/Installation/Packages ) през терминал

копирам от монтирания Mac OS X Install ESD цялата папка Packages, на мястото на изтрития линк в Installer

( sudo cp -v -R "/Volumes/Mac OS X Install ESD/Packages" /Volumes/installer/System/Installation/Packages )

копирам от Mac OS X Install ESD в основната директория на Installer

boot.efi, kernelcache, mach_kernel

може да се сложи и пакета Еxtra (за да има темата при бутването) копирам го в основната на Installer

от пакета PC_EFI_Lion

в терминал изпълнявам

diskutil list (виждам кой диск и кой дял е Installer )

cd (пътечката до i386) (може с drag and drop, като отворите в съответната папка и я завлечете до прозореца на терминала)

sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskА

sudo dd if=boot1h of=/dev/rdiskАsВ

sudo cp boot /Volumes/Installer

(може да е различно в зависимост от конкретния случай, А е номера на диска, първия диск обикновено е 0, втория 1, В е номера на дяла)

Инсталация:

Бутвам през usb-hdd дял Installer, инсталирам на дял Lion (Disk1-GUID Partition)

като свърши инсталацията, след рестартиране на система преминавам към стъпката след инсталция

След инсталция:

Стартирам Snow от disk0,

от новосъздадения дял с Lion на disk1 премахвам или преименувам файла PlatformSupport.plist в /System/Library/CoreServices

копирам пакета Еxtra в основната директория на дял Lion

може да се ползва Kext Wizard от Lion_pack, за инсталиране на VoodooPS2Controller.kext, за rebuild system kext caches и creat or refresh Extra/Extensions.mkext, както и за repair permition.

Довършване на инсталация:

Бутвам през usb-hdd, избирам Lion и довършвам инсталацията

(може да се наложи отново да се инсталират VoodooPS2Controller.kext както и kext-овете в /Extra/Extensions) и отново да се (rebuild system kext caches и refresh Extra/Extensions.mkext) за всеки случай си пригответе поне usb клавиатура

с това Lion-a на външния (guid) hdd e готов.

Прехвърляна на Lion дяла на (MBR) Disk0

заради факта, че disk utility на Lion не ми позволява да ресторвам активен дял (от който е заредена съответната OS), ми се налага да бутна отново от disk0 Snow, да ресторна на disk1 работещ Snow, да сменя боотването от пакета на Chameleon-2.0-RC4-r684-bin, процедурата е същата

в терминал изпълнявам

diskutil list (виждам кой диск и кой дял е Installer )

cd (пътечката до i386) (може с drag and drop, като отворите в съответната папка и я завлечете до прозореца на терминала)

sudo cp boot /Volumes/Snow (na disk1) !!!

боотвам през usb-hdd, току що ресторнатия Snow на disk1, с disk utility, изтривам, Snow дяла на Disk0, ресторвам Lion от disk1, на мястото на изтрития Snow, на disk0, преименувам го на Lion.

след което повтарям

от пакета PC_EFI_Lion

в терминал изпълнявам

diskutil list (за disk0 дял Lion ) (обикновено основния диск е disk0)

cd (пътечката до i386) (може с drag nad drop, като отворите в съответната папка и я завличате до прозореца на терминала)

sudo cp boot /

и това е!!!

Пакет: Lion_pack.zip (8.48 MB)

Свали

PS. Файловете smbios.plist и com.apple.Boot.plist, са редактирани за моя лаптоп, може да се наложи да ги редактирате в зависимост от вашата машина.

PS2. Излезе Update за Mac OS X Lion DV4, новият updete е bild (11A494a), мина направо през SoftwareUpedate без проблем.

Редактирано от MacIlian

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.