Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple: iCloud ще елиминира iDisk и iWeb

Featured Replies

Публикувано

apple.gif

Неотдавна Apple представи iCloud – базирано в „облака” решение за съхранение на данни и изчислителни услуги, както и приемник на MobileMe. MobileMe трудно може да бъде приеман за успех, но премахването му ще предизвика известни усложнения за настоящите потребители, които ще трябва да преодолеят преходния процес.

iWeb – хостинг приложението на Apple и iDisk – решението за съхранение на данни, също ще бъдат премахнати и ролята им ще бъде приета от iCloud.

Apple потвърди окончателно кои услуги ще замести iCloud. Gallery, част от MobileMe, както и iWeb и iDisk, ще бъдат елиминирани, но ще бъдат налични до 30 юни 2012 г., без значение дали потребителят ще премине към iCloud. Това означава, че въпреки неудобството, потребителят може да прехвърли в iCloud съдържанието си в iWeb, iDisk, или Gallery, без да го загуби.

Apple също така се опитва да направи прехода колкото е възможно по-гладък, обяснявайки детайлно как потребителят може да изтегли снимките си от MobileMe, как да свали и съхрани документите си от iDisk и как да премести материалите си от iWeb в друг клиент.

iCloud ще бъде налична през есента на настоящата година и ако потребителят желае допълнително пространство повече от 5GB, ще бъде необходимо да заплати за него.

Източник: kaldata.com

Редакция: tonygti

Този пост беше повишен в статия

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

iCloud е активен от доста време. Откакто има GM версии на 10.7.2 и iOS 5 го ползвам без да имам developer акаунт. ;)

Публикувано

От денс вече не в бета фаза.

Публикувано

Преди малко изчезна и beta надписът от настройките нa iCloud, които са в System Preferences. А преди 15-тина минути със сигурност беше там! :)

Публикувано

Мдаммм ... iTunes 10.5 също е факт, остава само 10.7.2 да излезе официално и картинката ще е пълна.

Публикувано

Айде... :smile:

10_7_2.png

Публикувано
:) налазихме
Публикувано

Сега видях, че снимките, които са във Photo Stream не могат да се трият по нормалния начин :smile:

Намерих един, който може да е ви е полезен, ако някой намери нещо "по-нормално" да пише тук ;)

От компютъра:

1. Отивате на https://www.icloud.com/ и се логвате с вашият акаунт.

2. Кликвате върху акаунта си в горния десен ъгъл:

screenshot20111013at111.jpg

3. Advanced:

screenshot20111013at110.jpg

4. Reset

screenshot20111013at110.jpg

В телефона отивате: Settings -> Photos -> Photo Stream - OFF -> Delete Photos

Публикувано

На мен ми дава това, когато се опитам да вляза през компютъра:

7779ffaf9254c96c.jpg

Публикувано

Имаш ли някъкъв бут-лодер инсталиран? например chamelion? Ако не, прочети Тук

Редактирано от adept

Публикувано

Имам въпрос как контактите ми да се озоват в облака?

Сега ги синхронизирам през gmail.

Публикувано

Имаш ли някъкъв бут-лодер инсталиран? например chamelion? Ако не, прочети Тук

Нямам никакъв буут-лодер и правя всички описано в линка, пробвах дори и с нов акаунт, но не става.

Публикувано

как контактите ми да се озоват в облака?

img0002jk.png

Публикувано

Това съм го направил, но контактите ги няма имам само тези от gmail.

Публикувано

Имам въпрос как контактите ми да се озоват в облака?

Сега ги синхронизирам през gmail.

И аз имах същият проблем, но намерих решение, ето как става:

1. След като се настрои iPhone-а да работи с iCloud, отивате в Settings > iCloud и изключвате Contacts (Off). Ще ви попита дали да запази контактите на вашия iPhone или да ги изтрие. Изтривате ги само ако имате бекъп на компютъра, в противен случай ги запазвате!

.

IMG_0020.pngiCloud-setup-iOS5-21.pngiCloud-setup-iOS5-31.png

2. Сега синхронизирате контактите от iPhone с компютъра. Settings > General > iTunes Wi-Fi Sync

iCloud-setup-iOS5-4.png

3. Когато синхронизацията приключи, отивате пак в Settings > iCloud и включвате Contacts (On). Ще ви се появи надпис Merge, т.е дали да ги добави към контактите в iCloud. Натискате Merge и контактите ще се качат в "облака".

iCloud-setup-iOS5-51.pngiCloud-setup-iOS5-61.png

Това е! (Може да отнеме малко време преди да се появят в icloud)

Редактирано от Lyudmil

Публикувано

Явно облака прави разлика от контактите, които са от ексчейндж акаунт и контакти записани в телефона. При мен нещата се оправиха след синхронизация с фънамбол, премахване на контактите качени през ексчейндж и при пускане на облака да синхронизира и контакти нещата се оправиха. По същия начин ми е и календара сега ще боря него, че досега си го синквах от гмайл.

---

I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.617954,25.383928

Публикувано

Сега видях, че снимките, които са във Photo Stream не могат да се трият по нормалния начин :smile:

Намерих един, който може да е ви е полезен, ако някой намери нещо "по-нормално" да пише тук ;)

Снимките няма да са вечно в облака. Има 2 особенно важни параметъра - iCloud поддържа последните 1000 снимки и те се пазят горе 30 дена.

Т.е. има изтриване, но ще трябва да се изчака. В облачни услуги триенето на обект е ресурсоемка задача (за разлика от добавянето).

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.