Публикувано Юли 24, 201114 гд Айде, дойде и моя ред да потърся помощ Имам един iPhone 4 (не е мой), който ми го донесоха блокиран (грешно въвеждани пин кодове и блокиран целия телефон). Карта няма (по една или друга причина). Опитах да ресторна до 4.3.4, но itunes каза, че фирмуера не е съвместим с този телефон. Направих един custome фирмуер 4.3.3, вкарах телефона в dfu режим и му пуснах рестор. До тук можем да си направим логичния извод, че 4ката е с 6.15.00, и че някой е за убиване заради това. Така! До тук добре. Проблема обаче е, че след успешния рестор, телефона остана в dfu режим и сега по никакъв начин не мога да го изкарам от там. Пробвах супер много неща. Редсноу-и, iFixRecovery-та, Тайни ъмбрели, разни дфу фиксове и т.н. Нищо не става. Хората, които ми помогнаха с някои идеи (Alxx и GPower) изказаха съмнения, че телефона може да е в сервизен режим. В нета прочетох за много хора с подобен проблем, но при 90% от тях нещата са се оправяли с тези фиксове, които при мене не станаха. Чакам идеи п.п. MacOS юзър съм!
Публикувано Юли 24, 201114 гд Адаме, такова животно като iPhone 4 с baseband 06.15.00 няма! Опитай следното...пусни TinyUmbrella, влез в Advanced и махни отметката на Set Host to Cydia on Exit и затвори TU, след това опитай рестор с 4.3.4. Увери се също, че 4.3.4 се е изтеглил целия.
Публикувано Юли 24, 201114 гд Автор Миро, не става по никакъв начин! Чист фирмуер не може да поеме посмъртно. САМО кастъм!
Публикувано Юли 24, 201114 гд След 1013 го вкарай в DFU (чения екран) и му пусни Fix Recovery А колкото до 06.15.00 той е само за 3G и 3GS! Neol, за рестор на телефон с 06.15.00 съм описъл вариантите тук
Публикувано Юли 24, 201114 гд Автор Като всяко божествено тяло, Миро се окажа прав. Ха! В крайна сметка в момента имаме фз 4ка с 4.3.4 и 4.10.01. Няма нито shsh нито нищо. При тест за слагена на кастъм 4.3.3 влезе отново в дфу.
Публикувано Юли 24, 201114 гд Не можеш да ресторнеш кастъм без запазени сигнатури и да не ти умре в дфу. Трябваше първо както си беше в дфу да му пуснеш един iFaith. Той щеше да ти запази сигнатурите на фърмуеъра с който е бил и от там ако е бил с 4.3.3 например фа си направиш вече подписан кастъм пак с iFaith. Прави се рестор и нещата заспиват. Но това се прави преди да си му боднал не подписан кастъм. И пак казвам това като правило (което с доста мъки маучих) ако искате да слагате кастъм на телефон то трябва да имате запазени сигнатури локално с тайни ъмбрела или епъл да го подписва иначе телефона се ресторва без грешка и умира в дфу.
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате