Публикувано Февруари 26, 201214 гд Значи ли това,че проблема не е а в телефона а в оператора и ако сложа мтелска карта нема да го има този проблем?
Публикувано Юни 11, 201213 гд Здравейте,едно въпросче имам относно мобилният интернет интересуваме къде показва интернет трафика понеже интернета ми е ограничен а немога да намера къде показва колко мегабайта съм израсходвал и колко ми остават. А машинката е имам от 2 3 дни и съм малко начинаещ Благодаря предварително
Публикувано Юни 12, 201213 гд Колко харчиш - в usage, колко ти остават - в менюто на оператора(питай ги с какъв код се достъпва от телефона, за всеки оператор е различно). Не копирай чужди аватари!!!
Публикувано Юни 13, 201213 гд Не зная дали тази тема е мястото за въпроса ми , но все пак ще попитам. Успял ли е някой да подкара Personal hotspot на IPad 3 4G с MicroSIM на някой от БГ мобилните оператори. Пробвах с Vivacom, но не успявам . От support-a им твърдят чв не са го ограничили! Картата е само за мобилен интернет без гласови повиквания. С картата ми от телефона (Мтел) също не става. Със същата тази карта имам перфектен Personal hotspot нa IPhone 4 , но не и на ИПад-а. Мисля че съм направил правилнитв настройки,но... Доколкото четох из нет-а и в други страни имат подобен проблем. Някъде са го решили с Carrier settings Update (Three.co.uk и Telstra.au ), а някъде не са успели и досега. Благодаря Ви предварително!
Публикувано Юни 13, 201213 гд iPad 1 и 2 не могат да раздават интернет Не съм сигурен дали новият може...
Публикувано Юни 13, 201213 гд Със сигурност може. Това е една от значимите разлики с предходните поколения IPad. Можете и сам да видите -http://www.apple.com/ipad/ultrafast-wireless/ Проблемът е 'че това трябва да се поддържа от оператора. Досега впечатлението ми е ,че нито един БГ оператор не го поддържа. Поздрави!
Публикувано Юни 13, 201213 гд Можеш сам да си направиш кериър бандъл с iphone configuration utility, дръпни го от съпорта.
Публикувано Юни 13, 201213 гд Благодаря за предложението! Намерих програмките,но си признавам , че съм лаик в тази област и няма да се справя. Не разбирам и какво направения от мен carrier bundle ще промени по отношение на възможността да ползвам Personal hotspot on Ipad 3 с БГ оператор. Аз и сега имам carrier bundle v 12.0 и за Vivacom и за MTel. С тях обаче не се появява менюто за Personal hotspot. При МТел с която имам чудесен Personal hotspot на IPhone 4 няма дори и възможност за ръчно въвеждане на данните за Internet tethering , за разлика от Vivacom. Явно проблемът е по-комплициран и вероятно няма да успея да го реша сам.При все това благодаря за отделеното време!
Публикувано Юни 13, 201213 гд Проблемът е в това че не можеш да пипаш ръчно по настройките на официалните оператори(по същата причина можеш на вива), затова ти предложих ютилитито. С него настройваш предварително, за да няма какво да пипаш после в менюто(така и така оттам не може).
Публикувано Юни 13, 201213 гд Бях писал и преди, още март месец за това, че на българските айпади (а и доста европейски) не излиза хотспота. И именно проблема е, че няма поле tethering, където да се въведат настройките. Сега, когато вече има джейлбрейк, дали няма такава възможност? Ще го видя и с това ютилити дали ще стане, но не съм правил досега carrier bundle.. пп. и аз съм на мтел на пад-а.
Публикувано Юни 13, 201213 гд ЛС от първия който го направи: Аз само да кажа - инсталирах iphone configuration utility, ъплоъднах configuration profile със верните apn настройки, рестартирах, извадих картата, сложих я отново и.... работи :-), върнах си субстрата + сбс и инфинифолдъра и всичко си бачка прекрасно с 4.3.3.
Публикувано Юни 18, 201213 гд Искам да споделя как вече имам Personal hotspot ( за жалост не за постоянно ) . Наложи ми се пътуване до Англия. Бях прочел доста отзиви на английски потребители на IPad, че са доволни от 3 (Three) . Днес закупих PAIG предплатена карта за мобилен интернет за IPad. При поставянето и всичко бе ОК с изключение на това,че отново нямаше Personal Hotspot. Отдадох го на това , че картата е предплатена , а не на договор. Някъде бях чел ,че хората с договор го имат , но не се споменаваше нищо за тези без. Няколко часа след поставянето на картата получих съобщение дали искам да обновя Carrier settings! Кзах ОК и update-нах от v.12.0 на v.12.1. Веднага след това вече имам Personal hotspot,работещ чудесно! Това потвърждава нещата което бях прочел и споделих по-рано. За жалост точно днес тотално се разочаровах от support-та на Виваком. Бях им писал че трябва не само да не забраняват тази услуга за ИПад,а да пуснат Update Carrier Settings. Почти ме напсуваха в отговор ( втори ) и ме пратиха по дяволите..Колегите им от МТел въобще не разбират въпроса ... Така че за мен изводът е ясен-засега в БГ алтернативата е MyWi ( работи прекрасно на IPad ) . За предложението от горния пост не се наемам да коментирам , тъй като аз не мога да се справя. Дано скоро и нашите оператори се научат да ценят клиентите си и да подобряват услугите си , особено когато хората го желаят Съжалявам за дългия си пост.
Публикувано Юни 18, 201213 гд Няма как от свиваком да ти пуснат ъпдейт, при условие че изобщо няма такъв бандъл в епъските джаджи За вродената тъпота в "специалистите" на ментел, няма да коментирам. Конфигърейшън ютилити-то което споменавам, ще ти "сглоби" именно такъв бандъл, какъвто ти е нужен...
Публикувано Юни 19, 201213 гд Alxx,приеми искрените ми поздрави за усилията и знанията , които полагате и показвате с екипа! В случая мисля че не си съвсем прав. На General-About-Carrier пише Vivacom 12.0. Значи има някакав Bundle. За МТел е същото. От опитите ми да намеря решение никъде не прочетох някой някъде да е успял даже и с нредложения от теб инструмент.Бих помолил някой от по-знаещите колеги да направи по-подробно ръководство как това да стане. Сигурен съм ,че така ще се прочуе в световната общност на ползвателите на Apple продукти. Отново се извинявам , но наистина не съм подготвен да споря с теб.Моля изтрий коментара ми ако го счетеш за спам.
Публикувано Юни 19, 201213 гд Не става въпрос за спор, макар че в него се ражда истината По - горе съм цитирал потребител с успех в начинанието. П.П. Кериър бъндъл на вива няма. Някъде да виждаш 28403, индекса на вива?
Публикувано Юни 19, 201213 гд Значи ще чакам този потребител да сподели по-подробно за "успеха" си! П.П. Тогава за Ментел бъндъла поне да ставаше...
Публикувано Юни 20, 201213 гд В iPhone Confuguration Utility при създаване на нов профил в настройките с APN имам същите настройки, които мога да пипам и от iPad-a - APN, user, pass.. Няма tethering. Както и да е, пиша в полето APN: inet-gprs.mtel.bg ; давам share, пращам си го на мейла и като опитам да го отворя ми казва: Invalid Profile.
Публикувано Юли 13, 201213 гд дали някой успя да подкара хотспот от ИПад 3 - нехакнат? Изчетох цялата тема, но не намерих разбираеми за мен указания ... С Вивател съм. В менюто няма опция "хотспот" ... намерих обече следното меню: http://d.pr/i/L4pP (нещо не можах да се оправя с вмъкването на картинката) Дали ако пипам тук (какво точно да попълня?) ще успея да подкарам хотспота? Благодаря предварително за съветите Редактирано Юли 13, 201213 гд от bajgosho
Публикувано Юли 13, 201213 гд къде да ги напиша тез настройки? те са 2 подменюта 1. Cellular Data 2. Internet Tethering Някой пробвал ли е? Мога ли, въвеждайки ги да "оцапам" нещо? Официалното изказване на Вивател е - "ние не подържаме за сега услугата споделяне на интернет и създаване на хотспот за АйПад, както в АйФоните или други мобилни устройства"
Публикувано Юли 13, 201213 гд нищо не се получи ... когато написах по-горните настройки в менюто Internet Tethering, машинката просто не ги прие/запомни ... не става по този начин май ...
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.