Публикувано Юли 28, 201312 гд Скромна вечеря от мен-салата и паниран кашкавал-набарах уникален магазин за млечни продукти и в последно време само това ям: Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Публикувано Август 30, 201312 гд А бре, някой да ми каже къде в Пловдив предлагат заешко . За предпочитане е печено или на скара. Благодаря
Публикувано Август 30, 201312 гд Главния пекар ми е в отпуск а не ми се рискува с новия да ти свършим работа. Иначе за суров(замразен) няма грижа.
Публикувано Август 30, 201312 гд За пръв път го опитах скоро в Барселона. Влюбих се, но не успявам да намеря ресторант който го предлага в Англия. Надявах се в България поне да намеря.
Публикувано Август 31, 201312 гд Лястовица в сол Малко морски гадини Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Публикувано Август 31, 201312 гд Това е дип от авокадо, има много варианти за приготвянето му. Този вариант е с авокадо, чесън, лук, сол, черен пипер, зехтин, лимон и домати на кубчета, може да си го тунинговаш по твой вкус
Публикувано Септември 30, 201312 гд Няколко вечери в полеви условия Първата вечеря беше от собствен улов - риба тон, паламуд, меланур и ричола. Ето и няколко кадъра от риболова: Гадовете нямаше къде да се крият, Big Brother вижда всичко Втората вечеря решихме да разнообразим с малко лавраци: Добавихме и малко гадини за цвят Последваха няколко дни на месо: Агнешки бон филета и агнешка "корона" (котлетчета) Добавям им обилно риган, малко черен пипер и сол, след което заливам с доста зехтин. Няколко часа да поемат ароматите и отиват на огъня Беше уникално крехко и вкусно. Флотилията ни преди да се впусне в поредната сеч Следващ ден - Октопод: Бърз поглед от кухнята към сухия док: След като е изпечен октопода, поръсвам с риган и заливам обилно със зехтин: Малки стекчета от телешко бон филе, мариновани със сол, мащерка, розмарин, сушени домати, много зехтин и няколко скилидки чесън: Банално, но отново на скарата Папаракът Масларски ме издебна от един висок връх Един поглед какво се случва под водата Продуктово позициониране Така неусетно се изнизаха десет незабравими дни в едно райско кътче в съседна Гърция
Публикувано Октомври 1, 201312 гд Джони...убиваш ме с тези снимки....в осем часа сутринта да почна да се облизвам не е редно... Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Октомври 5, 201312 гд Вече съм си в София и започнаха вечерите с приятели За студено предястие бях направил "бонбони" от прошуто, пълнени с микс от синьо сирене, крема сирене и фурми. Отделят се костилките на фурмите, нарязват се и се пасират в блендер, като в един момент се добавя и синьото сирене. На финала се добавя крема сиренето и се бърка с лъжица. Тази смес се оставя да стегне за няколко часа в хладилника. Взимат се две тънко нарязани ленти прошуто, които се кръстосват. В средата се слага една лъжица от сместа и се оформя бонбон, който се вързва с едно стръгче див лук. Аз бях ги сложил в кошнички от пармезан, но може и без тях Топло предястие - Пълнени тиквички с моцарела. Тиквичките се измиват добре и се нарязват на парчета с дебелина ~2см. Получените пънчета се издълбават с малка лъжичка, но не до край. Овкусяват се със сол и черен пипер. Аз вместо сол сложих малко вегета. Нарязвате моцарела и я слагате в виквичките. В една чиния слагате бяло брашно, във втора разбивате едно яйце и в трета слагате настърган пармезан, смесен с галета 1:1. Първа спирка в чинията с брашното Втора при яйцето: И последно в пармезана с галетата: Нареждата в тава, върху хартия за печене. Печат се 25 минути на 200 градуса с вентилатор. Основното беше Агнешки French Rack Нарязвате, начуквате и овкусявате със сол, пипер, риган и зехтин. Второто месо беше говедо - Тендърлойн Стек от Black Angus. Най-крехките стекове! Предполагам, че по-крехко е само месото от Японското Wagyu. Овкусявам ги със сол, черен пипер и зехтин и ги запичам в сух тиган. За десерт взех готова торта "Панетоне" - в момента ми е номер 1 в личната класация за торти Гарнирах с кошнички от карамел, джинджифил и портокалови кори, в които сложих по една топка сладолед.
Публикувано Октомври 5, 201312 гд Ууникална вечеря поздравления. Благодаря че сподели. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.