Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Кулинарна тема (за чревоугодници)

Featured Replies

Публикувано

Малко великденски спомени :)

Жертва 1:

img0083y.jpg

Жертва 2:

img0087fh.jpg

Имаше и трета жертва, но я направихме на руло :)

• Отговори 1.6k
  • Прегледа 174.9k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Започвам с обезкостяването, като оставям бутчетата за друго ястие. От костите и бутчетата правя бульон, а месото от бутчетата с ориз. В един тиган слагам малко зехтин и чесън, към които добавям о

• Вече съм си в София и започнаха вечерите с приятели За студено предястие бях направил "бонбони" от прошуто, пълнени с микс от синьо сирене, крема сирене и фурми. Отделят се костилките на фурмит

• Аз си ги взех от amazon.de, защото там бяха най-изгодни към момента: 1. Steba SV 1 Precise "Sous-Vide Garer" Profi-Garmethode mit Vakuumierbeutel im Wasserbad - € 129.56 2. Foodsaver FSFSSL3840-050

Добавени снимки

Публикувано

Ако до сега не съм, тая тема ще я "намразя" - включвам я в забранените. tease3.gif

Публикувано
:offtopic: Холестероооол! Атакааа! :tooth:
Публикувано

Оххх :drunk:

Публикувано

Струва ми се, че Пешо по Великден се е умъртвил лееекинкоо.... :D

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Новото творение на готвачът ни ;)

Пълнен свински котлет със спанак, сирене и сушени домати.

53debf32-6e76-201e.jpg53debf32-6e85-0c35.jpg

Публикувано

Джонка, ей такива два хапнахме в събота :) и не са от Метро :)

post-63-0-66845000-1307893006_thumb.jpg

Публикувано

Бях далече в Родопите :)

Публикувано

Джонка, ей такива два хапнахме в събота :) и не са от Метро :)

Браво, аз от зимата съм само на такива, които ги ловя с банкноти :)

Чакам да се оправи малко морето и да атакувам сафрида.

Ето нещо старо:

img0024j.jpg

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

В момента имаме една сватба и ето малко радост за окото, всичко е направено от плодове и зеленчуци :)

Вазата е от тиква, розите са от червено цвекло и ряпа, цветята са от червена и жълта чушка. Останалите неща са от пъпеш, диня и стар лук.

photo20110703170429.jpgphoto20110703170350.jpgphoto20110703170348.jpgphoto20110703170346.jpgphoto20110703170343.jpgphoto20110703170341.jpgphoto20110703170338.jpg

Публикувано

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

И канелка. :)

c4700106a34d6f7c.JPG

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Малко рачешки крачета ;)

53debf32-6a02-89bc.jpg

Edit: Ето и готовата продукция ;)

53debf32-859b-4051.jpg

Краката се задушават в малко масло, после се махат а в маслото се слага едно чушле пиперончино, коняк, малко чесън, сметана, сол и копър. Ако сте фенове на лютото, може да се добави и малко бял пипер, но мисля, че пиперончиното е достатъчно пикантно :)

---

- Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

johnny ...дразниш... :tease3:

p.s Колко ли бира, пие тая рецепта... :thinking:

Публикувано

По-подходяща е за бяло вино, бих препоръчал някакъв Sauvignon Blanc на Babich или Villa Maria. И двете са от New Zealand и са чудесен и достъпен избор за лятото. Друг добър избор този сезон е Chenin Blanc и Sauvignon Blanc на Kleine Zalze - Южна Африка.

---

- Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Добър избор...ама като хич ме няма по виното. :blush:

Публикувано

Лефер, калкан котлет, филе от ципура, лаврак и барбун, скариди.

img0451l.jpg

Скаридите са прекрасни, пуснали са ги този сезон в Метро и са пресни, не са замразени. Цената им е ~21-22лв. за килограм, което си е евтино в сравнение с тези тулупи, които съм снимал на предните снимки :)

Така изглеждат скаридите, трябва да им се обелят опашките преди да се сготвят.

shrimpa.jpg

shrimpa.jpg

Публикувано

Пак дразниш.... :p

p.s Тая тема вече ще я подминавам... :cool:

Публикувано

Риба по моряшки

---------------------

Продукти: 500 г филе от риба, 600-700 г карто­фи, 2-3 скилидки чесън, лимон, 1 чаена лъжичка чер­вен пипер, 1 чаша бяло вино, 30 г масло, 3 супени лъ­жици олио, щипка риган, магданоз, сол, черен пи­пер.

Картофите се варят 15 минути в подсолена во­да. Полуомекнали се изваждат, обелват се и дока­то са още топли, се нарязват на филийки с дебели­на 1 см.

Рибата се нарязва на парченца и се смесва със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз. Прибавят сс черен пипер и половината от лимоно­вия сок.

Пръстен гювеч или съд от йенско стъкло се на­мазва обилно с маслото. На дъното му се нареждат половината от картофите, посоляват сс и се поръс­ват с черен пипер. Отгоре се разстила рибата и се покрива с останалите картофи.

Ястието се залива с олиото, виното и останалия лимонов сок и се поръсва с ригана.

Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути.

Публикувано

Риба по гръцки

----------------------------------

4 бр. риба

черен пипер, сол

50 г разтопено масло

сок от 2 бр. лимони

1/2 връзка копър, магданоз, девесил

1 ч.л. горчица

1 с.л. сметана

50 мл бяло вино

---------------

Рибите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слага се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути.

Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини.

Редактирано от foxy

Публикувано

Не мога да ти помогна с чорбата, Гога, но сужалявам за татко ти. Помни хубавите моменти, прекарани с него!

Публикувано

От коя част на рибата е този половин килограм? Ако не включва глава, тогава те съветвам да скочиш до била или метро и да купиш една, много е важна за бульона. Другото, без което чорбата не може е девесил. Обади ми се ако искаш и ще те светна някои неща, ако ти хареса резултата, сподели го тук. Като цяло, сьомгата е подходяща за бульона, защото е мазна, но можеш да включиш и някоя друга риба с бяло филе, колкото повече видове риба има, толкова по-добър резултат. Гърците обичат да слагат и тиквички в чорбата, но аз не съм им фен.

Съболезнования за загубата!

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Закриване на сезона

Агнешки котлети:

img0582fg.jpgimg0583vl.jpg

Филе от сьомга, калкан и риба меч:

img0586ya.jpg

Скариди:

img0589um.jpgimg0591kt.jpg

Филе от лаврак, ципура и една заблудена полярна пъстърва:

img0594lh.jpgimg0596uy.jpg

ето и готвачите, аз само се пречках и хапвах ;)

img0588jd.jpg

Публикувано

53debf32-02a2-6a1a.jpg53debf32-02b4-93d1.jpg53debf32-02c4-ea15.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 седмици по-късно...
Публикувано

Скромно, с мерак:

Телешки карета в марината на фурна. Маринатата е простичка - смесвате ситно накълцан чесън, много лимонов сок(поне два лимона на 600-700гр карета), риган и зехтин. Самата марината я пригответе предния ден. Каретата поръсвате със сушени зеленчуци на вкус(котани, вегета - по избор) и после ги накисвате в сместа, поне за два - три часа. Цялата смес изсипвате в намаслена тава, доливате немного вода(приблизително 50/50 към останалото) и печете в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 40-45 мин. Мммм :smile:

post-226-0-55392200-1317819713_thumb.jpgpost-226-0-12275400-1317819717_thumb.jpgpost-226-0-60413500-1317819709_thumb.jpg

П.П. Обилно заливате стомаха с хубаво мерло или малбек за десерт :cheers:

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.