Публикувано Април 29, 201114 гд Малко великденски спомени Жертва 1: Жертва 2: Имаше и трета жертва, но я направихме на руло
Публикувано Април 29, 201114 гд Ако до сега не съм, тая тема ще я "намразя" - включвам я в забранените.
Публикувано Юни 10, 201114 гд Новото творение на готвачът ни Пълнен свински котлет със спанак, сирене и сушени домати.
Публикувано Юни 13, 201114 гд Джонка, ей такива два хапнахме в събота и не са от Метро Браво, аз от зимата съм само на такива, които ги ловя с банкноти Чакам да се оправи малко морето и да атакувам сафрида. Ето нещо старо:
Публикувано Юли 3, 201114 гд В момента имаме една сватба и ето малко радост за окото, всичко е направено от плодове и зеленчуци Вазата е от тиква, розите са от червено цвекло и ряпа, цветята са от червена и жълта чушка. Останалите неща са от пъпеш, диня и стар лук.
Публикувано Август 12, 201114 гд Малко рачешки крачета Edit: Ето и готовата продукция Краката се задушават в малко масло, после се махат а в маслото се слага едно чушле пиперончино, коняк, малко чесън, сметана, сол и копър. Ако сте фенове на лютото, може да се добави и малко бял пипер, но мисля, че пиперончиното е достатъчно пикантно --- - Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Август 12, 201114 гд По-подходяща е за бяло вино, бих препоръчал някакъв Sauvignon Blanc на Babich или Villa Maria. И двете са от New Zealand и са чудесен и достъпен избор за лятото. Друг добър избор този сезон е Chenin Blanc и Sauvignon Blanc на Kleine Zalze - Южна Африка. --- - Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Август 15, 201114 гд Лефер, калкан котлет, филе от ципура, лаврак и барбун, скариди. Скаридите са прекрасни, пуснали са ги този сезон в Метро и са пресни, не са замразени. Цената им е ~21-22лв. за килограм, което си е евтино в сравнение с тези тулупи, които съм снимал на предните снимки Така изглеждат скаридите, трябва да им се обелят опашките преди да се сготвят.
Публикувано Август 18, 201114 гд Риба по моряшки --------------------- Продукти: 500 г филе от риба, 600-700 г картофи, 2-3 скилидки чесън, лимон, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаша бяло вино, 30 г масло, 3 супени лъжици олио, щипка риган, магданоз, сол, черен пипер. Картофите се варят 15 минути в подсолена вода. Полуомекнали се изваждат, обелват се и докато са още топли, се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Рибата се нарязва на парченца и се смесва със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз. Прибавят сс черен пипер и половината от лимоновия сок. Пръстен гювеч или съд от йенско стъкло се намазва обилно с маслото. На дъното му се нареждат половината от картофите, посоляват сс и се поръсват с черен пипер. Отгоре се разстила рибата и се покрива с останалите картофи. Ястието се залива с олиото, виното и останалия лимонов сок и се поръсва с ригана. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути.
Публикувано Август 26, 201114 гд Риба по гръцки ---------------------------------- 4 бр. риба черен пипер, сол 50 г разтопено масло сок от 2 бр. лимони 1/2 връзка копър, магданоз, девесил 1 ч.л. горчица 1 с.л. сметана 50 мл бяло вино --------------- Рибите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слага се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути. Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини. Редактирано Август 26, 201114 гд от foxy
Публикувано Август 26, 201114 гд Не мога да ти помогна с чорбата, Гога, но сужалявам за татко ти. Помни хубавите моменти, прекарани с него!
Публикувано Август 26, 201114 гд От коя част на рибата е този половин килограм? Ако не включва глава, тогава те съветвам да скочиш до била или метро и да купиш една, много е важна за бульона. Другото, без което чорбата не може е девесил. Обади ми се ако искаш и ще те светна някои неща, ако ти хареса резултата, сподели го тук. Като цяло, сьомгата е подходяща за бульона, защото е мазна, но можеш да включиш и някоя друга риба с бяло филе, колкото повече видове риба има, толкова по-добър резултат. Гърците обичат да слагат и тиквички в чорбата, но аз не съм им фен. Съболезнования за загубата!
Публикувано Септември 11, 201114 гд Закриване на сезона Агнешки котлети: Филе от сьомга, калкан и риба меч: Скариди: Филе от лаврак, ципура и една заблудена полярна пъстърва: ето и готвачите, аз само се пречках и хапвах
Публикувано Октомври 5, 201114 гд Скромно, с мерак: Телешки карета в марината на фурна. Маринатата е простичка - смесвате ситно накълцан чесън, много лимонов сок(поне два лимона на 600-700гр карета), риган и зехтин. Самата марината я пригответе предния ден. Каретата поръсвате със сушени зеленчуци на вкус(котани, вегета - по избор) и после ги накисвате в сместа, поне за два - три часа. Цялата смес изсипвате в намаслена тава, доливате немного вода(приблизително 50/50 към останалото) и печете в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 40-45 мин. Мммм П.П. Обилно заливате стомаха с хубаво мерло или малбек за десерт
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.