Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Кулинарна тема (за чревоугодници)

Featured Replies

Публикувано

Шамане, наминете към СФ, да ви нагостя, пък после може и мен да поканите. Изберете кой понеделник :) и в петък да сме в ефир :tooth:

• Отговори 1.6k
  • Прегледа 174.9k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Започвам с обезкостяването, като оставям бутчетата за друго ястие. От костите и бутчетата правя бульон, а месото от бутчетата с ориз. В един тиган слагам малко зехтин и чесън, към които добавям о

• Вече съм си в София и започнаха вечерите с приятели За студено предястие бях направил "бонбони" от прошуто, пълнени с микс от синьо сирене, крема сирене и фурми. Отделят се костилките на фурмит

• Аз си ги взех от amazon.de, защото там бяха най-изгодни към момента: 1. Steba SV 1 Precise "Sous-Vide Garer" Profi-Garmethode mit Vakuumierbeutel im Wasserbad - € 129.56 2. Foodsaver FSFSSL3840-050

Добавени снимки

Публикувано

Ето от преди малко :)

Телешко и свинско...

15r0ar8.jpg

Топла пикантна супа

2rhw5sy.jpg

Небрежна салата

2z8b5ar.jpg

Домашен хляб с маслини

2ppzs4o.jpg

А да, и малко десерти - сладкиш с фъстъци с малинов топинг и едни овесени бисквиДи със сусамен тахан и мед...

2n8xyc9.jpg

Публикувано

Пропусна "окрехкотено" пред телешко и свинско :)

Публикувано

The Shaman, може ли рецептата на тортата от вашата Черешка, че ми изглежда много добре, а ме чакат празници...

Публикувано

Сега ще говоря със сестра ми да я напише :)

Утре я имаш.

Публикувано

Салата айсберг, питка и вероятно гъши дроб, ги разбрах. Останалото си остава мистерия за мен. Дай две-три думички за тях.

Публикувано

Салата от айсберг с чери, синьо сирене, пармеан и червени боровинки. Карпачо от сьомга. Пита. Гъши дроб, върху канапе от ябълка. Заек на грил със спаначен сос. Крем маскарпоне с бисквити амарети,поляти с ром и какаови семена :)

Публикувано

Може ли някой да сподели рецепта за шоколадов мус,за предпочитане с черен шоколад. Благодаря!

!

Публикувано

Шоколадовия мус се прави лесно, хватката е само в това да уцелиш точната температура на шоколада. Ако е много горещ, яйцата се пресичат, ако е прекаленно студен - не се смесват хомогенно продуктите. Иначе по принцип, муса така или иначе се прави с натурален шоколад. Ето ти една рецепта, пробвана от мен:

Продукти:

- Един шоколад (100-150гр, нарязан/настърган на ситно)

- 2 с.л. обезсолено масло

- 2 с.л. силно кафе (най-добре еспресо)

- 1 ч.ч. сметана за сладкиши

- 3 яйца

- 1 с.л. захар

Приготвяне:

Разбиваш сметаната на сняг и я оставяш в хладилника да стегне. Слагаш шоколада, маслото и кафето в метална купа и при постоянно бъркане ги разтапяш на водна баня.

След това сваляш сместа от котлона, разбъркваш още малко за да загладиш сместа и оставяш да изтине до телесна температура (това е важното)

Раздели яицата и разбий белтъците със захарта на сняг. Разбъркай жълтъците и ги добави към охладения шоколад. След това внимателно добави около половината от сметаната и разбъркай,

после добави половината от разбитите белтъци и пак бъркай и накрая останалата сметна и белтъци и пак внимателно разбъркай докато всичко е смесено хомогенно.

Целта на цялото това бъркане и постепенно добаване на продуктите е муса да стане гладък и пухкав.

Накрая го разпредели на порции и го метни в хладилника за поне 7-8 часа. Можеш да го украсиш с бита сметана и плодове (най-добре малини)

Публикувано

Благодаря, ще я пробвам тези дни!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Публикувано

Любимата имаше рожден ден и реши да пробва няколко вида десерти, които и се получиха доста добре:

Френски Макарони:

img3460is.jpgimg3461ds.jpg

Амарети Ди Грапа (уникално вкусни ;) ):

img3462n.jpgimg3470u.jpg

Десерт Павлова:

img3465ma.jpg

Аз си държах на морската храна и добавих малко средиземноморски твари :smile:

img3467a.jpgimg3478ss.jpgimg3468ho.jpgimg3477kc.jpg

Веян Паламуд (нашенски :smile: )

img3479u.jpg

Питка:

img3469tt.jpgimg3475nr.jpg

Имаше още интересни неща, за които вече съм давал рецепти. Тези дни ще дам рецепти и за новите десерти. Амаретите са лесни, отнемат време, но задължително трябва да се опитат!

Публикувано

Чакам с нетърпение :)

Вчера си накупих доста риба, ако не друго в гръцко :)

Публикувано

Джони с тия манджи, трябва да ни раздаваш и по една салфетка, че направо докато стигна до последната снимка ми изтекоха всички лиги. Давай рецепта за десертите и почваме опитите :)

Публикувано

Джони, така като гледам всички хапват по малко 1-2, та и аз като тях. Ама ти си б@хти чревоугодника :tooth:

Много и по много.

Публикувано

Ето част от моето средиземноморско :)

post-63-1359563374,6903_thumb.jpg

Публикувано

Амарети Ди Грапа:

Продукти:

200 г белени бадеми

500 г захар

2 белтъка

пудра захар за поръсване

150 г натурален шоколад

За масления крем:

250 г масло

60 г пудра захар

250 мл прясно мляко

1 шушулка ванилия

2 жълтъка

1 с.л. брашно

2 с.л. захар

10-15 мл. черешов ликьор

1. Сложете бадемите в блендер. Амаретите, по принцип, се правят от горчиви бадеми, затова ако откриете такива, сложете една шепа от тях. Може просто да добавите есенция от горчив бадем. Смелете бадемите на едро. След това добавете захарта и продължете меленето. В движение добавете един по един белтъците. Сместа се получава твърда, но имайте предвид, че трябва да минава през пош, затова при необходимост може да добавите още 1 белтък.

2. Пресипете сместа в пош и направете малки топчици в плоска тава, постлана с партия за печене. Поръсете топчиците обилно с пудра захар и ги оставете по възможност 12 часа да съхнат на стайна температура. Като са престояли поне една нощ, с четири пръста ги притиснете в горната им част така, че да се получи характерната им форма с връхче. Изпечете амаретите в силна фурна - 200 градуса за 4 минути, до златистокафяво.

3. За масления крем разбийте маслото с пудрата захар с миксер или кухненски робот. Сложете млякото в тенджерка, заедно със сърцевината на шушулката ванилия. Отделно разбийте жълтъците със захарта и брашното. Щом заври млякото, го добавете към жълтъците и бъркайте енергично. Върнете сместа на котлона да кипне. След това я сипете в чиния и я покрийте с прозрачно фолио да изстине. Към маслото добавете малко ликьор или ром, а след това и охладената млечна смес. Щом всичко се разбърка добре, пресипете сместа в пош и направете топчици върху малки подонси, постлани с хартия за печене.

4. Върху топчиците маслен крем залепете бисквитките. Сложете ги във фризер да се стегне масления крем.

5. Разтопете натурален шоколад на водна баня. Потапяйте в него амаретите откъм страната на масления крем /той трябва да е хубаво стегнат/ и ги наредете върху хартия за печене да изсъхнат.

Това, което можете да пропуснетее частта с горчивият бадем, уверявам ви, че така са по-приятни :smile:

Другата важна част е при смесването на маслото и крема. Двете смеси трябва да са изстинали, в противен случай ще ви се разтопи маслото.

Сещам се за още една хитрина. Сложете шоколада в чаша или някакъв съд с подобна форма, защото трябва да има достатъчно дълбочина, в която да потопите амаретите така, че да може да покрие масления крем.

Рецептата е взета от: http://24kitchen.bg

Джони, така като гледам всички хапват по малко 1-2, та и аз като тях. Ама ти си б@хти чревоугодника :tooth:

Много и по много.

Обичам да готвя, но не съм много по хапването. Храната, която ям ежедневно, обикновено е безсолна и еднообразна. Наблягам на риба и пиле, ако е обяд, към месото включвам ориз, картоф или спагети. За вечеря ям месо и салата. Закуската ми е варени белтъци, мюсли с топла вода без мед или захар и един грейпфрут.

Публикувано

Офф:

Храната, която ям ежедневно, обикновено е безсолна и еднообразна.

Да, де, ама не вярвам да има някой, който не би искал да е в твоята форма на тази възраст :) Аз поне искам. Първа стъпка: хвърлих цигарите, за по - натам ще видим.

Публикувано

Проклета тема. Кантара пак показва деление повече :)

Публикувано

Просто трябва хората да осъзнаят, че храненето е най-важното нещо и че от него зависят много неща.

Трудно е с живота, който водим и винаги си намираме оправдание, че е скъпо или няма време. Факт е, че при желание и разбиране на материята се получава.

Аз закусвам 5 дни кисело мляко с овесени ядки, какао и ленено семе. На обяд пилешко или телешко с малко ориз или банан. Вечерята е телешко или риба със салата. Между храненията хапвам плодове, най-вече киви. Събота закуската ми е 10-ина яйца, от които само 2 желтъка, които правя на омлет с извара. Неделя принцеси с черен хляб и телешка кайма.

Когато човек се поитересува, може да направи, така че хем да хапва вкусно, хем здравословно.

Публикувано

Така както си го написъл трябва да съм си в нас , сутрин , обед и вечер.

Публикувано

Не е вярно, при добро желание храната за деня си я приготвяш сутринта или на предната вечер, разпределяш в кутиите и мушкаш в сака или раницата :) Аз за закуска открих, че овесените ядки ми действат най-добре - зареждат ме с енергия а и мога да си ги правя разнообразни с мед, какао, сушени плодове, ленено семе, различни ядки и т.н. А на гладно, преди овесената каша си меля на блендера банан, ябълка, киви и сока на половин лимон + 2 лъжици ленено семе за мазнините. Получава се нектар, който зарежда тялото с ензими, витамини, минерали и фибри. Много мога да говоря по темата, защото ми е много интересна, но трябва да спасявам света... :rolleyes:

Публикувано

Завиждам ти за здравословното хранене и подреденото ежедневие. При мен няма шанс това да стане. Аз тръгвам връщам се ,обикалям и се сещам че закъснявам. Тичам , влизам , кълна си новия телефон щото ми звъни някой докато карам а блутута на 5-цата не ми работи в колата щото е с блутуут 3 а на колата бил 2 (поне така ми казаха в ауди) и така цял ден.

Публикувано

В събота ще си правия патешка вечер. Гъши дроб върху канапе от ябълка, портокал и сладко, магре, но искам съвет и рецепта за сърца. За патешките сърца освен с масло и лук друго не се сещам. После ще сложа снимки, какво се е получило.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.