Публикувано Ноември 11, 201312 гд Лятото ги взимаме от Метро Бургас, предполагам, че ще ги има и в другите магазини Метро. Аз лично не съм им фен, но са в менюто.
Публикувано Ноември 17, 201312 гд Philips Multicooker HD3770 Когато видях cooker-a ми хрумна да пробвам дали може да врътне една баница. Е може, но на първия час от печенето трябва да обърнете баницата за още 15 мин. Може да си приготвите ястия като: супи, ризото, пълнени чушки, кекс, омлет, пиле жулиен, шницел, крем карамел, боб с наденица, задушени зеленчуци и др. В зависимост какво готвите, приготвянето на някои ястия отнема м/у 5 и 30 мин. повече от обикновенно. Multicooker Редактирано Ноември 17, 201312 гд от mirror
Публикувано Ноември 24, 201312 гд Говежди ребра с доматен сос и орзо. Бях поканил гости да пробваме Slow Cooker-a, но фирмата, от която си купувам осо буко нямаше джолани. Реших да пробвам същата рецепта с говежди ребра, от говедо блек ангъс, четири "ребърца" тежаха 1.7 кг. Разделих ребрата и ги овкусих обилно със сол и черен пипер. Панирам с бяло брашно и запържвам в смес от зехтин и масло: Чаша бяло вино в тигана, където е приготвено месото: Полученият бульон обратно при месото: Морков, целина, лук шалот, чесън, розмарин и мащерка: Домати ~400 гр. (тези на снимката са перфектни, ако няма от тях, може и Cirio) 3/4 чаена чаша пилешки бульон: 6:30h на висок градус в Slow Cooker и резултатът е невероятен. За постещите имаше риба и скариди edit: Орзото, което е за гарнитура се приготва супер лесно и бързо: Една ч.ч с орзо (италиански - орзо, гръцки - критараки) се запържва до златист цвят в много краве масло. След промяна на цвета, се добавя една чаша ориз басмати и се разбърква за 1-2 минути, след което се добавят четири чаши вода, сол и пипер на вкус. След като заври, намаляте котлона, слагате капак и чакате водата да изври ~15 минути. Аз заливам орзото с малко сос от печеното.
Публикувано Декември 25, 201312 гд Коледа на село ) п.с: барбекюто беше направено от подръчни средства ))
Публикувано Януари 4, 201412 гд Ну заяц, ну погоди! За пръв път готвя див заек и стана много добре! Първо го накиснах във вода и оцет за една нощ, после го кипнах с дафинов лист за 10 мин. Подготвих си тава с балучки, гъби, моркови, чесън и намазах заека с олио, сол, червен и черен пипер. И го шпиковах с чесън. Даже остана и за лучена манджа!
Публикувано Февруари 14, 201412 гд Скромно, но от сърце Домашно кисело зеле, печен бекон в тефлонов тиган(поради липса на скара) и кортенско домашно вино. Аз, зарязах, хауг! Наздраве!
Публикувано Февруари 17, 201412 гд Ракийката е подарък от колегата Марин и "Кралев двор" Магре с портокал и бадеми
Публикувано Март 2, 201412 гд Скромничко и аз да се вместя в темата. Спанак, киноа, краставица, домат, ленено олио и балсамов оцет. Киноата се кисне три часа в студена вода, прецежда/отцежда се и се слага да се вари половин час, като и при варенето се сменя три пъти водата. Това се прави за да сме сигурни, че ще изхвърлим сапонините (вещество, с което е покрито зрънцето, горчиво на вкус и слабо отровно). Не, че вярвам в отровните възможности, но от първия път като четох за нея така си реших и така се приготвя в къщи продукта. Краставицата, домата се режат на малки кубчета, а суровия спанак се реже на ситно и се объркват в купата с олио и оцет на вкус. Киноата принципно търпи и попива мазничко, тъй че различни вариации и импровизации други добавени продукти само могат да подобрят дадена салата според личните предпочитания.
Публикувано Март 14, 201412 гд Рибена чорбица, направих я малко душманска Има четири скелета с главите от ципура, три скелета с главите от сьомга и на финала една цяла ципура, цял лаврак и около 400 гр. Котлет от сьомга Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Март 14, 201412 гд Ох ...... "душманска" ...... вика. Абе Велине - дай малко и на мен(ама ей сега за водката) от тоя душманлък....
Публикувано Март 15, 201412 гд Това е само началото Сега започва основната част: Ципура, бяла риба и костур. Октоподите са по около 1.5кг, но са убити с харпун. Сега чакам групичката на шаро Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Март 30, 201412 гд Подготовка за прощалният обяд с персонала ни Sent from my iPhone using Tapatalk Ето и продължението: Осолявам агнето отвътре и пълня с картофи и масло. Намазвам агнето със смес от сол, червен пипер, зехтин, лимон и горчица. Около агнето слагам мащерка, глава лук, нарязана на едро, няколко моркова, дафинов лист и скилидките от една глава чесън. Покривам агнето с булото и добавям около един литър вода и половин литър бира. Покривам с алуминиево фолио и слагам тавата в предварително загрята фурна на 250 градуса. Изчаквам около 30 минути да заври водата и намалям на 160-170 градуса. Така се пече още четири часа и половина. На финала махам фолиото и намазвам обилно с масло, след което засилвам фурната и запичам агнето за коричка Агнето се топеше в устата, костите се отделяха от месото сами. Имаше и домашни питки: Дробсърмата не съм я снимал, но беше уникална. Агнешки комплект, гъби, 15 връзки пресен лук, моркови, връзка магданоз, връзка джоджен, ориз, сол, черен пипер и бульон от комплекта. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Март 30, 201412 гд Зависи, ако ми трябва млечно теле, тогава от магазин за месо и колбаси "ТМ" - бул. Янко Сакъзов 86. За стекове, ребра, джолани и т.н. пазарувам от ViVenda. Скъпо е, но е добро Ако искаш пробвай тези стекове: http://www.vivenda.b...loin-steak.html - на мен са ми любимите виж пост #892. Имат и много добро агнешко от Нова Зеландия - котлети и бон филета. Най-добре е да отидеш в скадът им, защото има много неща, които ги няма на сайта. edit: Ако пазаруваш от ViVenda, обръщай внимание на цените, те са за опаковка, цената за килограм е различна Много са удобни за заведения, защото нямаш фира и лесно се правят калкулации, по-късно и ревизиите излизат до бройка
Публикувано Март 31, 201412 гд Автор Джони, хубаво телешко в София откъде намираш? Ако ти трябва телешко ми се обади много по евтино от вивенда. е при мене.
Публикувано Март 31, 201412 гд Човекът попита за хубаво телешко, иначе за евтино варианти бол Ние взимаме телешко бонфиле от 30-35 лв. за килограм за обикновените стекове, но за тези, които са от говедо - Black Angus, се налага да взимаме от ViVenda на 140 лв. за килограм. Разликата в качеството е горе-долу каквато е и разликата в цената Месото от говеда Wagyu пък е от 200 лв. нагоре за кг. но за него клиентите са малко. Разгледай в нета за "Kobe Beef" Аз основно ям риба, но разнообразявам с говеждо. Тук народа е свикнал на всичко да казва телешко, но в повечето случаи става въпрос за говеждо. Ако искаш някой път да се поглезиш, вземи си един-два стека от тези и си ги направи, няма да сгрешиш, само не ги препичай. По моят вкус най-добре става, когато се изпече мидиум-реар. Породите говеда, които се гледат в България са основно млекодайни и месото им не е от най-крехките. Агнешкото във ViVenda също е на доста дебела цена (65лв.), но няма нищо общо с родните агнета. Аз, когато имам гости пазарувам само от там. Ребрата от говедо и телешките джолани за Осо буко също нямат аналог.
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.