johnnybravo Публикувано Април 29, 2011 Публикувано Април 29, 2011 Малко великденски спомени Жертва 1: Жертва 2: Имаше и трета жертва, но я направихме на руло 1 Цитирай
cvalio Публикувано Април 29, 2011 Публикувано Април 29, 2011 Ако до сега не съм, тая тема ще я "намразя" - включвам я в забранените. Цитирай
tonygti Публикувано Април 30, 2011 Публикувано Април 30, 2011 Струва ми се, че Пешо по Великден се е умъртвил лееекинкоо.... Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 10, 2011 Публикувано Юни 10, 2011 Новото творение на готвачът ни Пълнен свински котлет със спанак, сирене и сушени домати. Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 12, 2011 Публикувано Юни 12, 2011 Джонка, ей такива два хапнахме в събота и не са от Метро Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 13, 2011 Публикувано Юни 13, 2011 Джонка, ей такива два хапнахме в събота и не са от Метро Браво, аз от зимата съм само на такива, които ги ловя с банкноти Чакам да се оправи малко морето и да атакувам сафрида. Ето нещо старо: Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 3, 2011 Публикувано Юли 3, 2011 В момента имаме една сватба и ето малко радост за окото, всичко е направено от плодове и зеленчуци Вазата е от тиква, розите са от червено цвекло и ряпа, цветята са от червена и жълта чушка. Останалите неща са от пъпеш, диня и стар лук. 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 12, 2011 Публикувано Август 12, 2011 Малко рачешки крачета Edit: Ето и готовата продукция Краката се задушават в малко масло, после се махат а в маслото се слага едно чушле пиперончино, коняк, малко чесън, сметана, сол и копър. Ако сте фенове на лютото, може да се добави и малко бял пипер, но мисля, че пиперончиното е достатъчно пикантно --- - Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
naidenoff Публикувано Август 12, 2011 Публикувано Август 12, 2011 johnny ...дразниш... p.s Колко ли бира, пие тая рецепта... Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 12, 2011 Публикувано Август 12, 2011 По-подходяща е за бяло вино, бих препоръчал някакъв Sauvignon Blanc на Babich или Villa Maria. И двете са от New Zealand и са чудесен и достъпен избор за лятото. Друг добър избор този сезон е Chenin Blanc и Sauvignon Blanc на Kleine Zalze - Южна Африка. --- - Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
naidenoff Публикувано Август 13, 2011 Публикувано Август 13, 2011 Добър избор...ама като хич ме няма по виното. Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 15, 2011 Публикувано Август 15, 2011 Лефер, калкан котлет, филе от ципура, лаврак и барбун, скариди. Скаридите са прекрасни, пуснали са ги този сезон в Метро и са пресни, не са замразени. Цената им е ~21-22лв. за килограм, което си е евтино в сравнение с тези тулупи, които съм снимал на предните снимки Така изглеждат скаридите, трябва да им се обелят опашките преди да се сготвят. 2 Цитирай
naidenoff Публикувано Август 16, 2011 Публикувано Август 16, 2011 Пак дразниш.... p.s Тая тема вече ще я подминавам... 1 Цитирай
foxy Публикувано Август 18, 2011 Публикувано Август 18, 2011 Риба по моряшки --------------------- Продукти: 500 г филе от риба, 600-700 г картофи, 2-3 скилидки чесън, лимон, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаша бяло вино, 30 г масло, 3 супени лъжици олио, щипка риган, магданоз, сол, черен пипер. Картофите се варят 15 минути в подсолена вода. Полуомекнали се изваждат, обелват се и докато са още топли, се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Рибата се нарязва на парченца и се смесва със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз. Прибавят сс черен пипер и половината от лимоновия сок. Пръстен гювеч или съд от йенско стъкло се намазва обилно с маслото. На дъното му се нареждат половината от картофите, посоляват сс и се поръсват с черен пипер. Отгоре се разстила рибата и се покрива с останалите картофи. Ястието се залива с олиото, виното и останалия лимонов сок и се поръсва с ригана. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути. 1 Цитирай
foxy Публикувано Август 26, 2011 Публикувано Август 26, 2011 (редактирано) Риба по гръцки ---------------------------------- 4 бр. риба черен пипер, сол 50 г разтопено масло сок от 2 бр. лимони 1/2 връзка копър, магданоз, девесил 1 ч.л. горчица 1 с.л. сметана 50 мл бяло вино --------------- Рибите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слага се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути. Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини. Редактирано Август 26, 2011 от foxy 1 Цитирай
sallie_e Публикувано Август 26, 2011 Публикувано Август 26, 2011 Не мога да ти помогна с чорбата, Гога, но сужалявам за татко ти. Помни хубавите моменти, прекарани с него! 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 26, 2011 Публикувано Август 26, 2011 От коя част на рибата е този половин килограм? Ако не включва глава, тогава те съветвам да скочиш до била или метро и да купиш една, много е важна за бульона. Другото, без което чорбата не може е девесил. Обади ми се ако искаш и ще те светна някои неща, ако ти хареса резултата, сподели го тук. Като цяло, сьомгата е подходяща за бульона, защото е мазна, но можеш да включиш и някоя друга риба с бяло филе, колкото повече видове риба има, толкова по-добър резултат. Гърците обичат да слагат и тиквички в чорбата, но аз не съм им фен. Съболезнования за загубата! Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 11, 2011 Публикувано Септември 11, 2011 Закриване на сезона Агнешки котлети: Филе от сьомга, калкан и риба меч: Скариди: Филе от лаврак, ципура и една заблудена полярна пъстърва: ето и готвачите, аз само се пречках и хапвах 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 11, 2011 Публикувано Септември 11, 2011 Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 5, 2011 Публикувано Октомври 5, 2011 Скромно, с мерак: Телешки карета в марината на фурна. Маринатата е простичка - смесвате ситно накълцан чесън, много лимонов сок(поне два лимона на 600-700гр карета), риган и зехтин. Самата марината я пригответе предния ден. Каретата поръсвате със сушени зеленчуци на вкус(котани, вегета - по избор) и после ги накисвате в сместа, поне за два - три часа. Цялата смес изсипвате в намаслена тава, доливате немного вода(приблизително 50/50 към останалото) и печете в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 40-45 мин. Мммм П.П. Обилно заливате стомаха с хубаво мерло или малбек за десерт 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.