Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

iPad с нет от iPhone

Featured Replies

Публикувано

Здравейте.

Не съм писал до сега във форума, а само съм чел....в случая обаче имам една лека дилема.

Ползвам айфон 3GS, който е джейлнат (limerain). В момента живея в Дания.

От известно време обмислям покупка на таблет, като фаворити са айпад и самсунг 10.1.

Това което обмислям е следното:

За да си купя таблет от тукашния оператор (ползвам Telia.dk) трябва да си взема и втора сим карта от тях ....5 ГБ на месец са около 26 лева и съответно трябва да взема и Ipad със 3G нет. (т.е. със слот за сим карта)...който разбира се е по-скъп от другия Ipad (т.е. този който е само WiFi).

Та мисълта ми е следната - защо да давам пари за нова карта, която ще ползвам само за нет, като мога да си увелича лимита на айфонския интернет и той да ми шерва нета за Ipad-a/Samsung-а, който е чувствително по-евтин от 3G варианта.

У нас и в офиса имам WiFi, което ще рече, че мога да ползвам wireless нет, но когато съм навън или пътувам мога да шервам 3G нета от айфона.

Единственото, което виждам като недостатък е това, че батерията на айфона ще заминава бързичко (не съм сигурен колко ще увеличи консумацията).

Самсунгът го слагам като вариант основно защото поддържа флаш, което в случая за моите нужди е предимство....щеше да е идеално ако някой от двата таблета подържа и Java, но май ще почакам...

(За съжаление самсунгът се предлага само в 16гб вариант).

Има ли смисъл според вас подобна гимнастика?

Публикувано

За да шерваш нета от 3гс, ще бъдеш ограничен от нуждата да е джейлнат и да имаш MyWi, защото прословутият HotSpot шерва нет само през кабела/блутуут(единствено 4-ката през wi-fi/кабел/блутуут).

Публикувано
  • Автор

да това е ясно.

аз съм написал, че телефонът е джейлнат, а инсталирането на MyWi ще се осъществи лесно .... :)

нещото, което ме притеснява е - за колко време ще ми изсмуче батерията на телефона това шерване на нет?

Публикувано

Бързо.

Публикувано
  • Автор

Подобен тип отговори винаги са ми били много "интересни".

Мислиш ли, че "бързо" ми носи някаква полза или информация?

Какво е бързо? час? два? около 5?

всъщност, това което чета в момента е, че блутут шерването било по-щадящо за батерията на айфона...

Публикувано

Значи аз шервам нет от 3гс на макбук про през блутут и чесно да ти кажа батерията на телефона се държи нормално(все едно не споделяш нет).

Публикувано

MyWi е доста добре оптимизирана програма и много малко ток харчи. Аз съм засичал и харчи около 5% от батерията на час.

Публикувано

Той е с 3GS. Аз не съм засичала, не знам на какво си тествал тия 5%, Сашо, но 3GS партида от август 2009 посмъртно не издържа, няма да изкара 10 часа шерване, дори и без каквото и да е било друго (тел, браузване и т.н.). Може би не повече 3 часа чисто.

Публикувано

Не знам вие какво сте ползвали, но аз съм я платил и последния тест ми беше преди две седмици. Бях в Италия за 11 дена и си взех карда на wind с неограничен интернет. Шервах нон стоп интернет с MyFi и почти не се усещаше спад на батерията. Мисля, че последната версия доста са я отимизирали от към ток. Ако вие сте ползвали кракнати версии, то от там ви е проблема. Ако батерията на телефона на който си тествала е тръгнала да заминава, е нормално да е така. Аз съм тетсвал с iPhone 4, но и 3GS с добра батерия, не би трябвало да има проблем.

Публикувано

Да, нали това ти казвам – стара батерия, но и никога като е била нова не съм засичала колко издържа само при шерване. Само ми прави впечатление, че когато се е налагало, видимо яде тока...

ПС. Да. и още – не съм с последната версия, малко съм позарязала и нищо не съм ъпдейтвала близо 2–3 месеца, с изкл. на Viber и WhatsApp.

Публикувано

Вале, аз говоря за MyWi OnDemand, което е добавка към MyWi и се плаща допълнително(и него съм платил).

post-1-0-10171700-1318888486_thumb.png

Публикувано

Ми така кажи, де :D

Него само съм го качвала на няколко телефона и тествала дали всичко е ОК, но не съм ползвала сериозно и наблюдавала колко за какво време харчи... :)

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Ъп на темата.

Тези дни ми се наложи да гледам снукър на iPad на място без wi-fi, като за целта шернах от iPhone чрез Hotspota.

Предварително бях заредил телефона на 100%. Резултата за 1 час засечка беше около 25% спад на батерията и 200мб трансфер.

Публикувано

С Hotspota ,батерията пада по-бързо,защото излъчва на 100%.

Ако ползваш MyWi 5.0,мощноста се регулира от 30 до 100%...

Публикувано

А ако share-ва нет през bluetooth, хаби ли батерия по-малко, отколкото ако го раздава с wifi? (aз мисля, че да, но някой сигурен да сподели)

Публикувано

И аз съм с 4-ка и ползвам хотспота от време на време и забелязвам, че наистина доста бързо изяжда батерията - може би в границите описани от колегата около 25% за час. Ако се ползва MyWi 5.0 и устройствата са в близост едно до друго, съответно не е нужен 100% от мощността, а да речем се ползва на 30% дали ще има осезаема разлика в консумацията на батерията? И още един въпрос свързан с MyWi - на хотспота понякога връзвам три устройства едновременно ( лаптоп и два iPhone ), MyWi ограничава ли само на една връзка или позволява и повече?

Редактирано от Asen_77

Публикувано

Пишат,че 10-15% по-малко..

Публикувано

Пишат,че 10-15% по-малко..

Този отговор за колегата с блутута ли се отнася или за мен с MyWi?

Публикувано

за MyWi

Публикувано

А ако share-ва нет през bluetooth, хаби ли батерия по-малко, отколкото ако го раздава с wifi? (aз мисля, че да, но някой сигурен да сподели)

Шеринг само с bluetooth за брауз да, но за стрийм не става, както и очаквах.

Иначе вчера за два часа гледане и 468мб трафик батерията падна с 40%. Това го отдавам на по качествената 3G връзка, защото стрийма не дропна нито един път, за разлика от първия път.

• 3 месеца по-късно...
Публикувано
  • Автор

Може би не повече 3 часа чисто.

От вчера- шерване на 3g от айфона на айпада (по блутут)- за около 40 мин видео от ютуб, заминаха около 6% батерия.

Съвсем доволен съм от този резултат

Редактирано от redalex

• 4 месеца по-късно...
Публикувано

Не мога да намеря програмата (MyWi) в Sydia. Може ли някой да ме ориентира от къде да я дръпна? Телефона ми е 3GS и е jailbreak-нат (IOS 5.1.1)

Благодаря предварително!!!

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.