Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MetalStorm - купуване на кредити без пари по картата?!

Featured Replies

Публикувано

Днес реших да регистрирам една дебитна карта по която имах 10 лв за да си изтегля приложение от AppStore, което беше към 4 евро и всичко мина без проблем. Малко по-късно си инсталирах играта MetalStorm като свалих безплатно от App-то и в последствие се оказа, че за да си взимам определени оръжия,самолети и тнт трябва да плащам по 0,79 евро за 20 монети/coins примерно...и реших да до изхарча каквото имам по картата като тази процедура я извърших директно през играта като ми поиска ID-то за AppStore и така направих поне 8 покупки по 0,79 евро, но започна дами става странно как така имам толкова пари по картата и реших, че все пак имам още наличност и отидох да банкомата да проверя, но вътре имаше само 2 лв. проведох пак същата процедура купих си още кредити пак проверих и по картата все още имаше 2 лв.

Очевидно мога така да продължавам да си купувам кредити и монети, но въпроса ми е ЗАЩО и как така ????? Очевидно няма как да ги кредитират тези пари при условия, че картата ми по никакъв начин не може да се ползва като кредитна, а само като дебитна :|

В Purchase History на Itunes е отчетено всичко като пише, че съм платил 8 евро за тези "монети", което е невъзможно :biggrin: :biggrin:

Извинявам се ако въпросът ми не е за този раздел!

Редактирано от BSM

Публикувано

Покупките се осчетоводяват не на момента а по-късно понякока ден или два по-късно. Сега при опит от Епъл да осчетоводят операцията няма да има пари и акаунта ти ще бъде блокиран и за да го оправиш ще трябва да вкараш пари по картата и те ще бъдат изтеглени веднага. При някои кредитни карти пък се позволява надвишаване на лимита - тогава проблеми с акаунта няма да имаш но наличноста по картата ще е със знак минус и банката може да наложи допълнителни такси за надхвърляне на лимита

Публикувано
  • Автор

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За първи път някой не ми осчетоводява транзакцията на момента :biggrin: не съм очаквал подобно нещо, но явно ще се наложи да преведа пари и дано след това ми оправят акаунта....

Благодаря :smile:

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

И аз да попитам нещо... Купих си приложение, което струва 0,79€, а ми изтеглиха 5,47 лева от картата! Дефакто приложението почти 1,60 и почти 4 лева транзакции. Това с карта на "DSK VISA ELEKTRON". Въпроса ми е: какви карти използвате да купувате и колко такси Ви взимат?

Публикувано

Интересно, на мен винаги са ми дърпали сумата, която е посочена.

iCard, кредитна.

Ако не си се заблудил нещо, това е.....гавра!

Публикувано

Няма как да се заблудя. Изтеглих си пари от картата и оставих 5 лева точно. Купих приложението-всичко ок. Реших да купя още 1 за 0,79€ и хоп неще. Преведоха ми заплата и днес направих справка, от която излиза, че освен 5-те лева от новата сума изчезнаха още 0,47 лв.

Публикувано

Питай в банката какви са таксите за плащане на пос терминал. При моята нямам такава, но някой банки взимат доста солени.

Публикувано

Значи, имам сметка в ОББ, с която исках две дебитни карти.

Едната дадох на балдъзата в щатите, другата...няма значение.

Та, понеже постоянно я карам да ми поръчва и праща разни неща, след като за онлайн превод ме ръснаха 70 лв., най-накрая реших да вкарвам в тази сметка кешовица и тя да си тегли от картата, която и дадох.

Условие на банката: 5 лв. на транзакция +1% от теглената сума.

Може и да си в този филм...

Публикувано

Ще питам, мисълта ми беше, ако тук някой има такава карта и е купувал с нея да сподели.

Публикувано

И аз да попитам нещо... Купих си приложение, което струва 0,79€, а ми изтеглиха 5,47 лева ......

Плащал съм с кредитни карти Visa и MasterCard на ПИБ и никога не са ме таксували повече от посочената сума. По принцип всики такси и комисионни при плащане в интернет или в магазините трябва да са за сметка на търговеца. Прочети си внимателно условията на договора и питай в банката.

Публикувано

ползвал съм виза електрон точно на ДСК и никога е нямало проблеми

Публикувано

Значи, имам сметка в ОББ, с която исках две дебитни карти.

Едната дадох на балдъзата в щатите, другата...няма значение.

Та, понеже постоянно я карам да ми поръчва и праща разни неща, след като за онлайн превод ме ръснаха 70 лв., най-накрая реших да вкарвам в тази сметка кешовица и тя да си тегли от картата, която и дадох.

Условие на банката: 5 лв. на транзакция +1% от теглената сума.

Може и да си в този филм...

А,ако плаща директно с нея е 0,05%!

Публикувано

Днес извадих извлечение по сметка и там излезе, че 3,92 ми взимат при покупката незнайно защо и при посръпване на пари още 1,55!!!

• 2 седмици по-късно...
Публикувано
  • Автор

Днес извадих извлечение по сметка и там излезе, че 3,92 ми взимат при покупката незнайно защо и при посръпване на пари още 1,55!!!

С ДСК Виза Електрон съм плащал но нямам подобни проблеми като изключим споменатия в началото на темата дължа им 20 лв. точно за колкото си купих кредити и оръжия хахахахаха което ми напомня че е време да си отблокирам акаунта :biggrin:

ползвал съм виза електрон точно на ДСК и никога е нямало проблеми

съгласен

Редактирано от BSM

Публикувано

Проблема се повтори отново, само че този път вместо 3.92 ми взе 3.89 лева за транзакция. Питах в банката от там ми казват, че "не може да бъде".

Публикувано
  • Автор

Още един цитат на последно мнение и ще те лиша от постване за месец!

В ДСК понякога въобще не знаят какво става около тях ... нищо ново

• 5 месеца по-късно...
Публикувано

След време когато вкарате пари по сметката,apple автоматично щеси ги вземат :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.