Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Общи въпроси относно AppleTV 2Gen

Featured Replies

Публикувано

Менюто ти е по друг начин, защото OS на ATV в клипа е стара, а твоето е с последната ;)

• Отговори 335
  • Прегледа 70.6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Pe6o, Sorry за закъснялата реакция, но цял ден съм на път Пробвай с моя метод:

• Не е точно така, защото ако си направиш ъпдейт на старото Apple TV, airplay ще ти заработи без проблеми. Никой не е длъжен да се съобразява с това, че ние не си правим ъпдейт заради Jailbreak-a edit

• Привет на всички, вече се сдобих с Apple TV и веднага споделям моите първи опити и впечатления. 1. Apple TV според мен спокойно може да замести кабелната телевизия, ако не живеехме в България :-)

Добавени снимки

Публикувано

Ъпдейтнах Media Player до 2.0 /най-новата версия/, но все още имам проблем със Dolbi Digital звука :( На какво може да се дължи?

Ресийвъра го приема като Dolbi Digital, но няма никакъв звук, само картина. При DTS всичко е шест.

Публикувано

В сряда се прибирам в София и ще пробвам с новата версия как се държи през ресивъра. Ако искаш пробвай да направиш от меню: Audio & Video -> Audio Output -> 16 bit и сподели дали има промяна.

Sent from my iPad using Tapatalk

Пропуснах да те питам дали си пипал и по тези менюта:

Media Player -> Settings -> Playback -> Dolby Digital (AC3) Audio & DTS Audio -> Enable

post-8-1347809223,5779_thumb.jpg

post-8-1347809239,574_thumb.jpg

post-8-1347809255,182_thumb.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

Да, да под менютата съм ги дал на Enable :), а от Настройките звука е на 16bit, пробвах и на Ауто, но няма ефект :( Също така над него, където пише Dolbi Digital го пробвах на On, Auto, Off, но пак няма ефект :(

Обаче и на XBMC също няма звук на Dolbi Digital, така, че едвали ще е от версията на Media Player.

П.П. Във форума на FireCore има цяла тема по този проблем /не съм само аз, това ме успокоява :) / Пуснах пост и там да видя дали са открили решение за този проблем.

Публикувано

Моля за мнение по следният въпрос:

АТВ 2 е свързано към тайм капсулата у дома чрез WiFi.

Шернал съм някаква част от диска на капсулата и го виждам през АТВ и всичко е ОК, до момента до който си пусна някой филм да речем и едновременно свалям нещо от интернет (било то с м-торент или с трансмишън) - филма насича. Ако спра трасферите от торент клиента всичко заспива.

Въпроса ми е ако вържа АТВ към капсулата с мрежов кабел ще изчезне ли насичането?

Принципно ме интересува....не е проблем да спирам трансферите докато гледам разбира се.

Благодаря предварително!

Редактирано от wsgar3

Публикувано

В м-торент има настройка да съобрази скоростта с останалите консуматори - пуснал ли си я?

Публикувано

Не...ще я потърся и ще я активирам.

Благодаря за бързия отговор!

Edit: Намерих я! Ако говорим за "automatically manage bandwith" е активна.

Редактирано от wsgar3

Публикувано

При мен няма проблем при същите действия!Също ставa и ако си вържеш лаптопа към 2.4GH а Apple TV-то на 5GH!

Всъщност не вникнах в това което си написал:)Не е като при мен!

Публикувано

Това означава ли че трябва да направя две мрежи?

Една на 2,4 и една на 5?

Публикувано

Аз съм така и нямам никакви проблеми:)Тегля с 3MB и гледам HD филм....никога не ми е насичало:)

Публикувано

Но зависи АТВ-то колко далеч от рутера ти е.. Защото 5 ghz мрежите имат по-малък радиус. Ако не ти е в същата стая, въобще не си прави труда с 5ghz.

Публикувано

На не повече от 10 см. едно от друго са.... ще експериментирам и ще видя какво ще се получи.

Публикувано

Като са ти толкова близо, си ги вържи с кабел, аз така съм направил с АТВ-то в хола, което е точно то ТК. С него нямам проблем за буфериране и лаг. Пак да кажа, че последните две зависят и от кодека и битрейта на филма, който гледаш.

Публикувано

Аз вържа ли кабела, ТВ-то остава без нет...

Публикувано

Точно!А и нали целта е без кабели!

Публикувано

Без кабели е когато е отдалечена АТВ, при положение, че са една до друга и че най-вероятно са някъде в ниша под телевизора, какво пречи да се сложи кабел за една доста по-бърза връзка.

Публикувано

papalin4o, сега пробвах, при мен всичко работи:

Има някакви ресивъри Yamaha, от които хората се оплакват, аз съм с Pioneer. Пробвах и с оптичен аудио кабел, пак работи. В момента съм с HDMI Cable -> Receiver -> TV, всичко е ОК.

В XBMC също работи всичко. Ето какви са ми настройките:

photocb.png

Публикувано

Благодаря ти много.

Настройките са ми като твойте, но няма звук :(

Ресивъра ми е Sony STR-DB930QS.

Ще си дърпам филмите с DTS звук :)

П.П. Сега ми се гледа Прометей, ама го няма още със DTS и ще трябва да чакам :(

Публикувано

Пропуснах да добавя, че кабелите ми са най-обикновени Philips от 18-20 лв. закупени от Техномаркет. Пробвах и с едни noname, които също работят прекрасно. Идеята ми е да не се набутваш за скъпи кабели и да изчакаш някакъв ъпдейт. Преди време имах проблем с един сателитен приемник Dreambox DM800 HD, който губеше картина когато си реши, пробвах какви ли не кабели, но проблема си оставаше. На финала се оказа, че причината е софтуерен проблем, който беше оправен със следващ Firmware Update.

Точно!А и нали целта е без кабели!

Аз предпочитам ако има възможност да използвам кабели. До всички телевизори съм изкарал и по един LAN кабел освен коаксиалния от сателита. Отделно съм сложил и два рутъра в двата края на апартамента плюс една Time Capsule в хола.

Публикувано

О не не. Дори не съм си мислил, че може да е от кабела :)

Благодаря за съвета.

Ще се чака ъпдейт или ще сменям ресивъра.

Публикувано

На не повече от 10 см. едно от друго са.... ще експериментирам и ще видя какво ще се получи.

Вързах ги с кабела и проблема изчеза.

Всичко работи без грижи.

Публикувано

При Вас на aTV2 когато пуснете филм 1080p /8-9ГБ/ буферира ли често ?

При мен го прави през минутка-две ?

Снощи гледах филм 720p 9ГБ и през целият филм е буферирало само 4пъти, а когат офилма е нормален 4.4ГБ не буферира нито веднъж.

Има ли начин за оправяне на това буфериране при 1080p, или да търся филма 720p?

Пробвах да свържа aTV2 със кабел към рутера и пак буферира!

P.S. За тези които ще попитат, защо съм изтеглил 1080p и, че aTV2 не го подържа, ще отговоря, че знам, но съм го изтеглил 1080p, защото единствено в такъв формат го има със звук DTS /поне за сега/, понеже имам проблем със DolbyDigital

P.S.1 Става въпрос за филма "Прометей"

Публикувано

Виж в рутерът ти дали няма някакви глупави ограничения-по принцип с кабел не би трябвало да ти буферира,ако мрежата ти е добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk v. 1.14

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Коя е последната версия на софта за TV-то?

5.0.2?!?

Нещо се объркаФ iconmrgreen.gif

Публикувано

5.1.1(5433) беше допреди 10 дни, последният актуализиран ОТА, че Тюнса отказа.

Едит: 5.1(5201) за AppleTV 3 1080p.

Редактирано от iPhoneman

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.