Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Грешка (-1) при restore на iPhone 4


stayko

Въпрос

iPhone 4, iOS 5.01, ФЗ, купен преди 1 месец от Мтел, никога не е джейлван

По време на restore в recovery mode и в DFU mode дава грешка "The iPhone could not be restored. An unknown error accured (-1)." Такава грешка в support сайта на Apple не е описана.

След това екрана на телефона ми стои с кабелчето което трябва да се свърже към iTunes

Имате ли някаква идея какво да направя?

Предварително благодаря за идеите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

15 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Да – да ползваш търсачката, да разбереш какво е ъмбрела и да излезеш от рикъвъри с нея.

Освен това – да се научиш как да задаваш въпрос и каква информация да даваш, как се прави рестор и влиза в DFU, и как преди да почнеш– да съобразиш съвместимост на версиите на всички инструменти, с които се пробваш.

Освен това – да се научиш, какво е SHSH, защото в случая (макар, че не щеш да ни кажеш) силно подозирам, че пробваш даунгрейд, а нямаш такива, щом си без джейл.

Вземи почети, и тогава пак се пробвай да пишеш.

Error (1) message means that you didn't get DFU mode correctly. When in DFU mode, the iPhone screen should be blank (black screen). In correct DFU mode, the restoring can be proceeded and there would be an error but not Error(1).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Хора, защо с такива нерви и злоба.

Всичко което се сетих че би било полезно като информация го написах. Написах и всичко което е описано в темата която описва какво трябва да се пише при задаване на въпроси.

Мисля че успях да влезна в DFU Mode, защото екрана ми беше черен. Въпреки че много странно - телефона какво стои на екрана с кабела който се свързва с iTunes ако го изключа от power off бутона в момента в който го свържа към РС-то се включва сам. Ако го изключа с държане на двата бутона автоматично се рестартира. Във форума чета че за да го вкарам в DFU mode трябва да е изключен в момента в който го включвам към РС-то и стартирам iTunes. Само един път успях да го вкарам в DFU моде .... и не знам как се получи но екрана беше черен.

Не пробвам даунгрейд. Искам да направя restore към последна версия. Не виждам/ Не разбирам в случая какво общо имат SHSH файловете.

Девойката на която е телефона го е дала на ИТ хората във фирмата и да го оправят след като е давал "No signal" в резултат от което беше в състояние след restore и като го свържех в iTunes ме питаше дали искам да го restore от backup или setup as new. Дадох му setup as new, след което зацепи, но пак ми изписваше на екрана че за да има connection трябва да направя restore. Не се сетих да видя дали има cydia за да видя дали "специалистите" от офиса са правили джейл.

Четох какво пише за тиниумбрела, но не разбирам ако искам да ресторе към последна версия дали ми е необходим?

Пак благодаря предварително за помощта.

Редактирано от stayko
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Грешка 1 е защото бейзбанда не получава неговите схсх(да, има и за него) или има схсх, но няма как да ги приеме. В твоя случай - второто. No signal + грешка 1 = повреден ББ. Носи го по гаранция или мини през сервиза на форума, за да си спестиш главоблъсканици.

П.П. В постовете на Кака НИКОГА няма злоба, а по - скоро агресивно стимулиране да се самообразоваш - в твоя полза е;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Колкото и "злобно" да ти звучи, в потвърждение на втората част от подписа ми "Има две причини за неуспеха - действие без мислене и мислене без действие" – просто си поредния, чието его му пречи да вникне какво точно му се казва, за да хвърли енергия да се чувства обиден...

С новото инфо, което този път все пак си се постарал да дадеш, ако искаш да се пробваш сам, преди да хукнете да си късате нервите с гаранции, и ако вече си проумял къде те насочих в предишния пост – опитай:

1. Да видиш всички данни (фърм, бб, shshs) за телефона с ъмбрела. Щом си го получил в рикъвъри, интересно откъде си сигурен в това, което даваш в първия си пост – че е с 5.0.1, че никога не е джейлван, и т. н.....

Кой знае къде, как и с какво са бърникали въпросните "специалисти"... И дали някой къстъм не са пробвали да му качат, който не е за него.

2. Опитай да го извадиш от рикъвъри с някой от инструментите за това(ъмбрела, фикс рикъвъри, т.н.), за да можеш да провериш има ли джейл.

3. Със сигурност не го вкарваш в ДФУ, ако се съди по описанието ти във втория пост.

... успях да влезна в DFU Mode, защото екрана ми беше черен. Въпреки че много странно - телефона какво стои на екрана с кабела който се свързва с iTunes ако го изключа от power off бутона в момента в който го свържа към РС-то се включва сам. Ако го изключа с държане на двата бутона автоматично се рестартира.

Само черния екран не е достатъчен признак. Има цяла тема за това, намери я, и се просвети. При начало на операция в ДФУ черния екран примигва в бяло.

Той е зациклил в рикъвъри, и няма как

да е изключен в момента в който го включвам към РС-то и стартирам iTunes.

Затова първо го извади от рикъвъри, и после пробвай ДФУ. Можеш да опиташ дълго задържане на двата бутона при вече стартиран iTunes, ако ли не – с някой инструмент.

Ако нищо не стане – Alxx вече ти каза....

А следващият път – не бързай да се "ожалваш" тънкообидно, а разсъждавай какво ти се казва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Здравейте!

след борба вчера до 3 часа чак сега се излюпих

Първо искам да кажа че благодаря на всички и че напълно съм съгласен с Sladichuk за причините за неуспеха.

В моя защита мога да кажа, че прочетох правилата на форума за задаване на въпроси, прочетох каквото намерих за DFU mode (search за DFU mode в раздел Всичко за iPhone и четене на десетина от първите постове, Релевантни теми в iPhone ръководства, сайта на iClarified .... и вече не си спомням къде в net-а намерих че по друг начин се броели секундите когато си на екран за свързване с iTunes ...), прочетох за TinyUmbrella (явно тук ми се губят някой логики) и пр. .... и в един момент реших да ползвам shortcut и да питам по-умните, тъй като явно съм тъп и не се справям ... ;-)

телефона в момента в който го взех беше активен (можех да стартирам програми и да видя коя версия е), но не можеше да звъни. След като го включих към iTunes ми изписа или да restore from backup или да е setup as new. След това гледах да правя нещата стъпка по стъпка а не с няколко промени по веднъж за да мога да локализирам къде е проблема (не се смейте ако в нещо е нямало много логика от ваша гледан точка ... ;-))

1. избрах "setyp as new" - сетна го като нов - не можеше да звъни. След известно време свързан към iTunes на телефона ми излезна съобщение че трябва да направя recovery и имаше линк към support сайта на apple

2. download-нах последния firmware, shift restore - изби грешка 1

3. само restore - изби грешка 1

4. смених РС-то с моя компютър (защото на девойката е адски омазана бангия). На моето РС shift and restore - изби грешка 1

5. само restore - изби грешка 1

6. DFU mode и shift and restore - изби грешка 1. (тук имам разни пропуски/съмнения за DFU моде, защото критерия дали е в DFU моде който намерих е екрана да ти остане черен)

7. TinyUmbrela -> Exit Recovery (след това телефона пак се докара до състоянието на кабелчето което се свързва с iTunes). Тук не си спомням дали пак направих restore. Май да?

8. В host файловете на моето РС оправих да е "74.208.10.249 gs.apple.com" без #. След това restore (без да е в DFU mode) и всичко мина ОК

Сега не мога да разбера след като по информация от девойката "ИТ специалистите" са взели само телефона и, но не и РС-ти и, освен това гаранция че девойката няма умения да си промени host файла и че няма умения да направи джейлбрейк (когато мога ще погледна на нейното РС дали е променен host файла) защо при мен се получиха нещата след тази последна стъпка, а на нейното РС не се получаваха. Може "ИТ специалистите" като са и оправяли телефона да са го вдигнали към по-висока версия на firware-а без да вдигат ВВ и да са омазали нещо - хващам някаква логика защо на моето РС без TinyUmbrela и с променени host файлове не е могло да "оправи" baseband-а ... ама защо не стана на нейното РС не мога да схвана :-)

Благодаря на всички които помогнаха!

Моля ви ако може бъдете по-снизходителни към luser-и като мен които се напъват да четат, но се опитват ако може да си спестят часове четене за да разберат всички евентуални аспекти на проблема ... ;-))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Прав си !

Просто споделям другата гледна точка :-) Като се блъскаш в стена в продължение на няколко часа ти се иска да намериш някой който да ти подаде ръка :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ти ми говориш за часа. Аз като начинаещ преди време бях 4 дена без телефон и без регистрация, само четях форумите....

Знам, че е много лесно на готово, но бъдете по-търпеливи и покажете усилия.

Не го казвам за лошо. Знам какво е да "не знаеш"... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Първо искам да кажа че благодаря на всички и че напълно съм съгласен с Sladichuk за причините за неуспеха.

....

8. В host файловете на моето РС оправих да е "74.208.10.249 gs.apple.com" без #. След това restore (без да е в DFU mode) и всичко мина ОК

Моля ви ако може бъдете по-снизходителни към luser-и като мен които се напъват да четат, но се опитват ако може да си спестят часове четене за да разберат всички евентуални аспекти на проблема ... ;-))

Е, хайде сега, като най–после вдяна и приемаш мотото от подписа ми – приложи го на практика, и поразсъждавай защо така....

Подсказвам – при липса на джейл –» липса на запазени SHSH –» опит за рестор през локален сървър или през този на Cydia = грешка !

При корекция на хост файла –» обикновен рестор през сървъра на Apple към актуален фърм, за който се подписва рестора чрез SHSH от Apple –» Done!

Извод 1– некоректна и непълна информация кой, какво, как и с какво бърника там, където не е наясно и не му е там мястото.

Извод 2 – снизхождението – слугуване към напъващите се да четат, на които напъването им стига само до първите 5–10 поста в тема е действие с обратен ефект – мечешка услуга.

Извод 3 – четене, ограмотяване, осмисляне и разсъждаване му е майката !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Sladichuk, наистина съм ти благодарен че отделяш време да се занимаваш с моя проблем.

С извод 3 съм напълно съгласен. Който няма време за това да чете и да се ограмотява да си плати на някой който е имал време.

С извод 2 не съм напълно съгласен. Зависи от целите които си поставя форума. Ако е да ограмоти хората, тогава бих предложил често задавани въпроси като как се влиза в DFU mode да са изнесени като важна тема в "iPhone ръководства" (в единствената тема която намерих нямаше информация която ти ми даде допълнително). Ако целта е да се помага на хората, тогава моята молба да сте по снизходителни има идея. Ако е друга - игнорирай предишните две идеи.

С извод 1 пак съм напълно съгласен. Просто искам да кажа, че понякога ако не си наясно с тематиката не си наясно и каква информация трябва да се даде

което си писал за restora през сървъра на Apple се досетих (както писах по-горе), но не мога да разбера защо не става през другото РС където не е променян host файла ... но за това ми липса още информация за да разбера.

Пак БЛАГОДАРЯ !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Виж антивируса и файъруол-а на другото пц - дали няма блокиране на хост-а или на модификациите по него(ако е така, то тюнсът не може да добави своите адреси при инсталацията).

П.П. А, това...

DFU Mode - DFU Режим

DFU означава Device Firmware Update. Ако правите рестор използвайки рековъри режим и получавате грешки или не можете да направите рестора, DFU режима е вашето спасение. Когато вкарате iPhone в DFU режим той не зарежда OS преди опита за рестор. Натиснете Sleep/Wake и Home бутоните за 10сек. Точно преди нормално да видите лого на Apple, пуснете Sleep/Wake бутона и продължете да държите Home бутона докато iTunes засече iPhone в рековъри режим.

ЗАБЕЛЕЖКА**: Вкарването на телефона в този режим е много специфично и за това отброяването на времето е от голямо заначение, поради което може да ви се наложат няколко опита. Ако успешно сте влезли в DFU режим, дисплеят на телефона ще бъде черен. Все едно телефона е изгасен.

...е оттук: iPhone - Основна терминология

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

10x Alxx! Когато докопам РС-то на девойката ще го проверя това.

а за DFU mode това го изчетох но имах в предвид че инфото дали е в DFU mode което имах е че екрана трябва да остава черен, а по-горе Sladichuk беше написал "Само черния екран не е достатъчен признак. Има цяла тема за това, намери я, и се просвети. При начало на операция в ДФУ черния екран примигва в бяло.", което не знаех ... а и после прочетох някъде (... беше посред нощ и вече не мога да зацепя къде беше), че когато е в състояние в което е с кабелчето което се свързва с iTunes секундите се брояха по друг начин.

Мерси и Лека на всички !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

BG iPhone →Всичко за iPhoneiPhone Ръководства

Как да проверим версията на буутром-а(iBoot). DFU mode - въвеждане

...когато е в състояние в което е с кабелчето което се свързва с iTunes секундите се брояха по друг начин

Там нищо не се брои, просто включваш в компа телефона (при инсталиран iTunes, може да не е отворен)и задържаш home+power, докато се появи кабелчето. Брои се и се играе с бутоните само при вкарване в DFU, и то не трябва да си в рикъвъри (това с кабелчето). Ако изпълниш всичко точно от темата (която – както виждаш, е в "Ръководства") е безотказно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Телефона пак започна да дава no signal

В сервиза на Мтел веднага го смениха за нов. Знаели за проблема, имало дефектна серия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...