Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Време за Кафе

Featured Replies

Публикувано
  • Автор

Знаех си че нещо не е наред щом продавачката ми шпрехеше 5мин и нищо не и разбрах хахаха :D

• Отговори 164
  • Прегледа 45.6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Една кафе машина ESPRESSO VELOCE V12 MACHINE

• Крупс не са по-назад  За мен изборът задължава присъствието на две дребни подробности в един робот - мелачка и цедки от керамика. Останалите дреболии от типа гаранция и резервни части също са от значе

• Разгледай тези на WMF.

Добавени снимки

Публикувано

WMF Hotel Sales Division ;)

http://www.wmf.com/wmf/upload/images/ContentBuilder/dateien/WMF_CoffeeCulture_08_engl_20100406_3372.pdf

Повечето неща, които се използват в хотелите е добре да бъдат от хотелски а не битови серии. Порцелана е много по-здрав и издържа на агресивната среда в професионалните съдомиялни машини, където един цикъл е ~7-8 минути. За сравнение битовите съдомиялни машини едно миене протича за период от ~30-40 минути. Препаратите, които се използват в добрите хотели и ресторанти са супер силни и порцелана трябва да може да им устои ;)

Това разбирасе се отнася за обекти от висок клас.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

От поста на Profusion, на предишната страница много харесах чашката със силиконов грип. :smile:

И ето резултата.

026574980.jpg?r=0

Току що пристигнаха, но нямаше порцеланови.

Публикувано

Не знам, ама това което виждам не ми харесва :)

Публикувано

Колко ли пари отиват за таа "нутрия" дет го мели кафето през стомаха си , от 60-те лева за едно кафенце а :D

Публикувано

Явно цените са паднали, преди 2 години такова късо кафе в Бургас струваше 86лв. (информация от ценоразпис в интернет).

За да не е офф-топик : Вкъщи пием Jacobs Monarch & Jacobs Cronat Gold.

Публикувано
  • Автор

От поста на Profusion, на предишната страница много харесах чашката със силиконов грип. :smile:

И ето резултата.

Току що пристигнаха, но нямаше порцеланови.

Поздравления Бодумките са супер които и модел да вземеш!

Джони какви са тия пдф-и от теб потекоха ми лигите :tooth:

ПП

от Виена си донесох кафе от Julius Meiln доста ми хареса, не горчи, плътно леко кисело (като при лаваца), и сега гледам имали магазини в Пловдив и София

80046_l_9.jpg

Публикувано

Здрасти :smile: Вносител им е софсток(вносителят на Лаваца) - ако не бъркам, поне преди беше. По ОМВ-тата отдавна сервират тази марка.

Публикувано
  • Автор

Аз намерих някви магазини на тези - http://bulcommerce.bg/products.html

Публикувано

И аз да се похваля че купихме чинийте от WMF за нашето кръчме. благодарение на той си знае.

Публикувано

Важното е всички да са доволни. Малко са тромави с доставките, но няма пълно щастие :)

Публикувано

426896_3549577662000_1349351821_3370998_809688642_n.jpg

Good morning!

Да споделя, че в магазина на WMF в София аутлет център има доста голямо намаление на стоките. Ние се обзаведохме вчера с това-онова, както виждате. :smile:

Публикувано
  • Автор

Много е хубава :)

Публикувано

imageymf.jpgimagehcu.jpg

imageilg.jpgimagedcgg.jpg

Най-сетне от преди малко в къщи вече ще пием любимото си кафе от любимата си кафемашина. :smile:

Дестинацията с голям фирмен магазин, която се оказа най-близко е Солун.

От там и ще се зареждаме с капсули, разбира се.

http://www.nespresso.gr/

Това е сайта за интересуващите се, а добре е, че има опция да се чете и на английски.

Магазина също е на адски лесно място.

Който има нужда от съпорт да казва. :smile:

Публикувано

Това е истината :)

Публикувано
  • Автор

Винаги ми в било странно това неспресо (даже ми звучи странно като нес кафе) аз ако не ми се смели на момента не му вЕрвам :tooth: що за животно е?

ПП

колко излиза себестойността на капсулата?

Публикувано

Най-добрия вариант е, ако идваш към София и искаш да пробваш, свиркай и ще опиташ.

Каквото и да кажа относно кафето, направо ще мине за реклама, но няма нищо общо с нес кафето, а си е мляно кафе в капсула.

Цената е 4-5 евро за 10 капсули.

В линка, който дадох, има описание на сортовете кафе, вида и цените.

Разгледай го и ще намериш всички отговори. :smile:

Публикувано

С риск да прозвучи като реклама, но неспресо капсули има тук, на почти такава цена 80-90ст. Фирмата ми е бивш работодател - телефон на лс. Имат офиси във всички големи градове.

Публикувано

Аз също бях намерил, но се оказаха малко по-различни.

Това намерих на 85 стотинки, но не е за моята машина.

nespresso_cps_7.jpg

Това, което ми трябва е:

nespresso-kafe-kapsuli.jpg

Ако е от това, което е на втората снимка, пусни едно ЛС да съм подготвен. за сега имам 350 бр.

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

Джони, тия първите са за моята машина в офиса. Това е за Про/Бизнес серията на неспресо. Правят ги различни, защото служителите си гепвали капсули за домашните си машини :)

Между другото, от началото на тази година патента за неспресо капсули на Nestle изтече и започнаха да се появят капсули на други производители ... но за съжаление нямат нищо общо с оригинала ...

Тук цената на капсулите (за домашни машини) е 0,35 Евро на капсула.

Публикувано

Да, аз си взимам от Виена и в момента съм на свършване. Саше, ако тези от Бг са същите метни едно телефонче на ЛС, да ги чуя и пробвам.

Публикувано
  • Автор

@adept преди 2 седмици се скъсах да пия кафе всеки ден тук, много хубаво го правиха :tooth:

b7992bef.jpg?t=1331743430

Публикувано

Да ти кажа честно, това кафене го харесвах много повече по времето, когато беше магазин :)

Аз лично предпочитам италианския тип кафе - силно, ароматно и много късо еспресо.

А австрийските кафета (с млека, бити сметани и други глезотии) мога да ги пия само,

ако ям торта към тях :) Но иначе да, Julius Meinl са легенда и имат доста добри попадения

в някои от техните кафета. Имаше един техен, червен President мисля, че беше... шокира ме! Невероятно кафе!

Публикувано
  • Автор

Точно от президента си купих 500г :)

Иначе навсякъде жмурих меланж :tooth: щото съм свикнал на еспресо обаче с техния меланж колко торти изядох не е истина :yikes:

Но от 10-15 места най много ми хареса там, кафето, обслужването...още като влезнах и видях 3-4 вида захар на масичките и ми стана ясно - тук е моето кафе :tooth: :tooth: :tooth:

Публикувано

С риск да прозвучи като реклама, но неспресо капсули има тук, на почти такава цена 80-90ст. Фирмата ми е бивш работодател - телефон на лс. Имат офиси във всички големи градове.

Време е да се научиш да правиш разлика между "реклама" и "нужда". :tooth:

Тук сме се събрали няколко човека, които имаме нужда (кой голяма, кой малка - няма значение) и затова давай името и контактите тук да си седят на видно място.

Ако се окаже, че това не са нашите хора или цените им са високо в небето, по-добре някой като тръгне за Солун да вземе поръчките на няколко човека и да пълни багажника на колата.

пп. Аз с моята машина взех от 7-8 вида по 10 броя за да се пробват и народа у нас да си прецени кой и кое го кефи най-много.

Та скоро - следващата седмица или по-следващата най-късно ще ми е време да пазарувам.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.