Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Заслужава ли си iPhone 5?

Featured Replies

Публикувано

@algor - You have one personal message.

• Отговори 761
  • Прегледа 76.7k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• 12 дни се дъвчат проблеми, радости и неволи в тази тема. Всъщност подобни теми (и в Новини има доста) са толкова фундаментални по смисъл, колкото е и Хамлетовския въпрос "Да бъдеш или да не бъдеш..."

• Не знам защо се възмущавате от цените. В пазарната икономика те се определят от простичкия принцип на търсене спрямо предлагане. Всеки търговец съществува с една единствена цел - максимална печалба. Т

• Колкото по-скъп ви го продават, толкова по-хубав ще ви се вижда.

Добавени снимки

Публикувано

Еми така е пичове, хем да е по-лек, хем да е по-тънък, хем да е с по-мощен хардуер и по-голям дисплей и хем да издържа повече, а батерията си е все същата и капацитета й зависи от големината й, така ще е до като не се измисли по-нова технология.

Публикувано
imagedfj.jpg
Публикувано

Да ви кажа дисплея не е никак здрав ( падна камък върху него и го счупи ), не работи и тъча. Ще търся смяна на дисплея или целия телефон. :afraid:

Публикувано

Моя пък падна на плочките в коридора , но извадих късмет и няма и драскотина. Или е паднал по гръб или просто съм късметлийка Помислих , че явно е направен доста по здрав от четворката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Е ти какво очакваш и камък да неможе да го счупи ли ?

Публикувано

Следващият път очаквам някой да се оплаче, че телефонът му не е издържал на удар с брадва...

Ужас, то пък толкова хилави да ги правят напоследък - една кола не може спокойно да мине през тях...

Публикувано

Е точно от вас не очаквах да не схванете сърказъма. Не се оплаквам... а и няма за какво, или не съм разбрал... Някой ги сменя безплатно като се оплачеш???

Публикувано

Най-накрая е в ръцете ми петичката.. Като първи впечатления - много съм доволен! Истинско бижу! Много са приятни на пипане страниците - там, където е анодизирането. Усеща се леко матово, наподобява тракпада на macbook-овете. Усеща се, че телефонът е по-лек, но след всички коментари за това, може би очаквах дори повече :) Пъргав е, всякакви интернет процедури ги извършва поне 2 пъти по-бързо от 4-ката.

Дисплеят определено придава огромна разлика, на това с което бях свикнал през последните 3 години. Наистина като го вземеш в ръка, малко ти напомня дистанционно, но в добрия смисъл на думата - имаш поглед в/у повече неща по ОС-а и апп-овете. Нещо, което току-що забелязах - всеки е наясно, че на по-големия дисплей има още един ред икони на всяка страница от спрингборда. Това, което сега открих е, че и в папките е добавен по още един ред, което за мен лично е доста полезно. Повечето ми папки са се понапълнили и сега идва мегдан за още.

Цветовете определено са по-различни, но то целия профил като че ли е малко по-жълтеникав. На една и съща снимка на цвете сравнявам определена част и на 4-ката излиза оранжево, на 5 - жълто. Иначе като цяло - по-наситени и контрастни изглеждат цветовете поне на снимките. Иначе по ОС-а не се вижда особена разлика.

По вибрацията никакви промени не усещам.

Камерата не съм имал още време да я тествам като хората, но на пръв поглед определено е по-добра от тази на 4.

Като цяло за момента впечатленията ми са само положителни и според мен си заслужава смяната с 4-ката. Вече за 4с, може да се поспори, поради близката функционалност и производителност. Но определено дисплеят и дизайнът са два от големите плюса на 5-цата.

Публикувано

jokop до като не ти е в ръката и не го ползваш поне 1 ден, няма смисъл да коментираш каква минимална била разликата само на хартия. Минал съм през всички модели и разлика винаги е имало и не съм съжалявал за нито един iPhone. Много са нещата, които правят 5-цата различна от предходните модели в положителен аспект, но за да ги усетиш, ти трябват повече от 2 минути разцъкване по менюто.

Разцъквах го 30-ина минути в офис на Глобул,но не се впечатлих дотам ,че да се изтичам до първата заложна къща да си оставя 4-ката :) Предпочитам да дам още толкова пари и да си подаря новия macbook air за коледа.

Редактирано от jokop

Публикувано

Имах предвид, че новите неща се усещат в хода на работа с телефона, когато си го наблъскал с всички апликации, които ползваш в ежедневието забелязваш, кое е променено, колко по-бърз е итн.. Не се обиждай, но за 30 минути разцъкване на празен телефон в офис на оператор, почти нищо не може да усетиш, освен лекотата и по-големия дисплей.

Публикувано

За мен най-големия проблем са апликациите. От 30 апове 5 са сигурно оптимизирани за 5цата. Като тук говорим за платени, малко го разбирам за неплатените, ама за апове, които се плащат и са изключително популярни ми се струва малко смешно..

Публикувано

Може би зависи какви апове ползваш. На мен съотношението ми е криво-ляво 70:30 в полза на тези оптимизирани за 16:9.

Публикувано

Примерно whatsapp, viber, fruitninja, skype, soundhound, draw и т.н. няма смисъл да изброявам

Публикувано

Изброи само безплатни, като гледам...помниш ли колко време мина, докато се оптимизират за iPhone 4 навремето?

Публикувано

На мен пък изобщо не ми пречи, че някои приложения излизат с черни ленти отгоре и отдолу. И то на бял телефон.. На черен па съвсем няма да се забелязва. Предполагам до 1-2 месеца 90-95% от по-известните приложения ще поддържат 16:9.

Много повече ме дразнеше, когато на прекрасния ретина дисплей на 4-ката имаше толкова много пикселизирани приложения.

Публикувано

Доволен съм от iPhone 5. Не мога да кажа как е в сравнение с 4s но със 4-ката разликата е огромна. Бързината на отваряне на страница със сафарито все още не мога да и свикна. :biggrin:

Като цяло в самото начало по-големия дисплей ми седеше някак си странно в ръката, не можех да натисна най-горният ред с икони примерно, но след 3-4 дена се свиква. Като го поносиш малко веднага ти преви впечатление, че е доста по лек. Проблемите с лесно драскане по страничния ръб не съм забелязал.

Редактирано от dViktor

Публикувано

Германос, Гранд МОЛ Варна...изложената бройка й нямаше абсолютно нищо козметично, просто факт.

Публикувано

Първите щети са вече факт... причината е монета от 50 ст. Прибрах си телефона за няма и половин минута в джоба и след като го извадих отгоре ръба беше вече издран на две места. Гадното е, че отдолу прозира белия алуминий и си личи, много се ядосах на предишните модели това нямаше как да се случи.

5a5aqytu.jpg

py8yteve.jpg

Редактирано от Lyudmil

Публикувано

Кофти работа!Но пък не е болка за умиране;)Ще трябва да претръпнеш!Явно наистина им е слабо място!И аз го видях на един приятел...телефон на 4 дни,без да е изпускан!

Публикувано

На мен никога не ми е пукало за вещи и такива драскотини по дисплей, панели итн. никога не са ме притеснявали, но е неприятно чувството да знаеш, че от наглед никаква ситуация се е преебала визията на чисто новата ти придобивка. Просто за мен е непонятно как от Apple след всички тестове за издържливост, които правят са пуснали на пазара 5-цата с толкова слабо и уязвимо место, за което пък от своя страна говореха колко прецизно е бил изработен ръба, че чак някои клиенти си го получаваха на готово с драскотините от завода.

Публикувано

Явно, това ще е слабото място на 5-цата, по-натам може и да се отстрани като проблем. Неприятното при черния модел е че си личи много, при бели вариант като се надере няма поне толкова да се вижда. Старата 4-ка след многократно слагане на една стойка за кола имаше съвсем минимални следи по ръбовете. Четворката си беше поне, от тази гледна точка доста здрава.

Публикувано

С един черен маркер го минаваш и нямаш грижи :tooth: Шегата настрани, неприятен е фактът, че такива нищожни неща уронват красотата на този телефон. Но както беше казал един колега - Телефонът ще служи на мен, не аз на него.

Публикувано

Батерията му е толкова калпава,че ми идва да си купя микро карта и да си ползвам отново 4-та.Почти не го ползвам през деня и едвам издържа до вечерта.WiFi-то е изключено,Блутута също единственно Fetch New Data e на Push(15 Мин.)

Умирам от яд :swear: :swear: :swear:

Публикувано

Явно имаш някакъв проблем, при мен е минимум два дена с това ползване.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.