Публикувано Май 2, 201312 гд Здравейте!Налага ми се след няколко дни да пътувам извън България та въпросът ми е:достатъчно ли е Data Roaming от менюто да е изключен,за да не ползвам трансфер на данни от чужди оператори,но да ползвам телефона само за разговори?Ще гледам да ползвам такъв през Wi-Fi.Или от менюто да изключвам всичко-Cellular Data,Enable 3G,Data Roaming и Use Cellular Data-на всичко OFF?Със iOS 6.1.3. съм.Благодаря!
Публикувано Май 2, 201312 гд Аз слагам само Cellular Data на OFF, за да ми е мирна главата. Редактирано Май 2, 201312 гд от mariankata
Публикувано Май 2, 201312 гд Cellular Data и Enable 3G, спокойно можеш да си ги оставиш на ON. Важното в случая е Data Roaming да е на OFF и няма да имаш абсолютно никакви ядове.
Публикувано Май 4, 201312 гд Когато си в роуминг и Data Roaming е на OFF, изключва и 3G-то автоматично.
Публикувано Май 4, 201312 гд Благодаря, че ме светна, вчерашен съм. Сега сигурно ще ми обясниш подробно, как gprs модулът никак не харчи и операторите няма да му таксуват сесиите при буут или при възстановяване на връзка. Чакай...и,аз да пусна мигач
Публикувано Май 4, 201312 гд Алекс не знам за какво спориш, те хората са го измислили, за да не ръчкаш постоянно куп настройки като в андроид. При положение, че си дал Data Roaming на OFF, автоматично ти се спира Cellular Data и 3G, какъв gprs и какъв трафик при буут? Един анимиран мигач и от мен
Публикувано Май 4, 201312 гд Ееее, няма да спрете тия локуми!!! Трябва да ти донеса фактурата да я видиш ли? Или следващият път когато не се изключи ти да ми платиш сметката??? Позволи ми да знам повече за интернет трафика и роуминга при айфоните?! Започнал съм с първия iPhone, на който изобщо нямаше опция за спиране, минал съм през фалшифициране на IP-та(защото ментел подменят APN без предупреждение "в услуга на потребителя"?!), за да стигна до тук.
Публикувано Май 4, 201312 гд Е ти сега какво си мислиш, че нямам никакви директни наблюдения и само си говоря на изуст ли? Последните два месеца съм пътувал 3 пъти извън България и единствено Data Roaming ми е била на OFF и нямам нито една начислена стотинка във фактурата, отделно ползвам програмка, която изчислява трафика и там си пише 0Кб в роуминг, батерията ми също не е падала по-бързо, защото 3G-то и Cellular Data се изключват автоматично. Аз проблеми като твоите не съм имал и хората, които са пътували с мен също.
Публикувано Май 4, 201312 гд Откъде знаеш, че бъгът няма да се прояви и в телефона на колегата по - горе? За да вдигам врява, значи не съм единствен, повярвай. Научете се, че във форум като този се пише по системата "покритото мляко котка не го лоче" - т.е. 100% сигурност!
Публикувано Май 29, 201312 гд Здравейте,тъй като не намерих подобна тема в сайта реших да не отварям нова такава и да пиша тук! Какво ще кажете за проблем със мобилният интернет след като имам вкючени мегабайти iPhone 4s, със Gevey S на 5.1.1 . Включва 3G , Cercullar но не ми излиза 3G горе в статус бара! И следователно нямам мобилен интернет! Дали е от гивея? Мерси предварително.
Публикувано Юли 22, 201312 гд ... 3G-то и Cellular Data се изключват автоматично. Аз проблеми като твоите не съм имал и хората, които са пътували с мен също. Ще започна с това, че аз познавам доста хора, които са имали подобни проблеми, под доста рабирам повече от десетина! Не ми се ще да влизам в някаква препирня, просто ще ти предложа една хипотеза, пък ти ако искаш помисли върху нея, ако не… Въпросния "бутон" изключва възможността за трафик в роуминг, а не по принцип. Замисли се, че пазара на минути в роуминг "се държи" от няколко дъщерни на големите телекоми компани, като търговията им на едро е нещо като тази на която и да е борса, та… Дали е възможно ако си потребител на Глобул и отскочиш до Атина дивайса ти да реши, че си в домашната си мрежа? И какво би произлязло от това? Мисля, че извода се налага от самосебе си - ако искаш да си 100% СИГУРЕН че няма да имаш трафик в роуминг просто се застраховай и с по-всеобхватната възможност - спри ръчно възможност за всякакъв трафик! И последно… ако дивайса е "хакнат" да речем, дори няма да забележиш, че има трафик на данни, просто никъде с изключение на сметката (и то само, когато е през оператор, а не през WiFi) това няма да е видимо, а закъснението в повечето случаи се отразавя мноооого негативно на бюджета. Със здраве
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате