Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

iPhone /iPod touch/iPad: Зареждане на батерията

Featured Replies

Публикувано

За да заредите батерията, следвайте някоя от опциите:

• За бързо зареждане, свържете устройството към електрическата мрежа, използвайки USB кабела и Apple USB адаптера.
  • Свържете устройството директно към USB порта на Вашия компютър, използвайки USB кабела. Вашият компютър трябва да бъде включен, а не спящ или Standby режим; в противен случай батерията може да се изтощи, вместо да се зареди.
  • За по-бързо зареждане, когато е свързан с компютъра, премахнете всички USB устройства с изключение на клавиатурата и мишката.
  • Ако използвате лаптоп, уверете се, че той е включен към зарядното и екранът е пуснат. Ако екранът е затворен, компютърът може да изпадне в спящ или друг режим и устройството може да спре да се зарежда.
  • Свържете устройството към външно захранван USB hub. За по-бързо зареждане, извадете другите USB устройства.

Ако зареждате батерията докато синхронизирате или използвате устройството, зареждането може да отнеме повече време.

Зареждането с FireWire базиран източник не се поддържа, с изключение на iPhone 2G и iPod touch (1 генерация). Ако устройството е свързано към FireWire базирано зарядно или аксесоар, ще се появи това съобщение на екрана:

HT1476--not_supported-002-en.png

Charging is not supported with this accessory (Зареждането не се поддържа с този аксесоар)

Battery icons

Индикаторът на батерията се намира в горния десен ъгъл на екрана. Той показва зареждането на батерията и приблизително колко заряд е останал в нея.

HT1476--charging_charged-001-en.png

Ако зарядът на батерията е много нисък , на устройството може да се появят някои от следните изображения , които индикират, че батерията трябва да се зареди до десет минути преди да можете да използвате устройството. Ако батерията е напълно изтощена, екранът може да остане черен за две минути преди те да се появят.

HT1476_1.jpgHT1476_2.jpg

Зареждане Свържете към зарядно

Повече за литиево-йонните батерии, можете да намерите тук.

Източник:

http://support.apple.com/kb/ht1476

Публикувано

Лека добавка към горното:

Ако ви се появи щепселчето, а процентите не са достигнали 100%, значи в момента консумира ток от зарядното, но зареждането е спряло. Това може да се случи поради няколко причини.

1. Лош контакт в буксите, поради замърсяване, изкривяване и т.н. Разместете буксата.

2. Изтъняли жици в кабела, които не осигуряват достатъчно силен ток, необходим за зареждане - сменете кабела.

3. Слаб ток поначало - ползвайте друго зарядно, не ползвайте хюб на компютъра, не зареждайте от лаптоп докато е на батерия(при някои модели, енергоспестяващите режими силно редуцират ампеража към юсб или го спират напълно), не ползвайте устройството по време на зареждане.

4. Загряла батерия, недостатъчно за да излезе триъгълник с предупреждение, но все пак спира зареждането. Оставете устройството да се охлади, преместете го на сянка и не го ползвайте по време на зареждане.

Има компютърни дъна, които поддържат deep S5 режим(вижте в биос-а), който осигурява 1А ток от юсб, докато компютърът е в стенд-бай. По принцип, дъната осигуряват около 500мА, което често е недостатъчно за нормално зареждане и поради тази причина става много бавно или се озовавате в ситуацията, описана в горния абзац.

Категорично НЕ препоръчвам, да зареждате iPad от компютъра(което често е невъзможно). Препоръчаната сила на тока при него е 2А/10W мощност(при iPhone/iPod зарядното е наполовина - 1А/5W), което е крайно недостатъчно, особенно ако става дума за лаптоп - там директно ще откаже и ще ви изскочи надпис Not Charging!

Публикувано
  • Автор

89ca65e15a155617.jpg

aa1b9a6c32cd9c9f.jpg

Публикувано

Между другото, когато индикаторът достигне 100%, батерията все още не е напълно заредена. Ако не бързате и искате да "сложите" някой и друг mAh в повече, оставете го "на кабела" още 30-40 минути. Няма опасност да я "презаредите" или повредите, защото зареждането се спира автоматично (мисля когато напрежението достигне 4.2 V). Това е, което разните програмки за оптимизиране на батерията използват и го наричат trickle charge.

Източник: мои си наблюдения ;) (благодарение на BatteryDetective от Cydia)

Публикувано

Trickle charging-a продължава между една и десетина(в зависимост от здравето на батерията), не 30-40 ;)

Публикувано

Това, че виждаш да го пише в някаква програма, не значи че е така.

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Може да е малко глупав въпроса, но искам да съм сигурен и затова го задавам : В препоръките за поддръжката на батерията пише поне веднъж месечно да се прави пълен разряд-заряд, и въпроса ми е какво точно се има впредвид ? Батерията да падне на 1% , на 0% или да се изключи телефона напълно ? :) Благодаря Ви предварително.

Публикувано

Зареждаш батерията до 100%, след което използваш телефона докато не се изключи заради изтощена батерия. Включваш го в зарядното и зареждаш 6-8 часа без прекъсване.

За информация: обикновено за пълно зареждане на батерията на iPhone са необходими около 4 часа при батерия изтощена до ниво под 10%.

Публикувано

Антоне, да хвърлиш едно оче на инструкциите за употреба? НЕ ТРЯБВА да се държи на зарядно повече от 6 часа(за нов телефон). С напредване на времето, това време намалява. Повечето спецове препоръчват да стои между 10 и 30 минути повече, след като е достигнал 100%.

Публикувано

Добре, задраскай тогава "-8" в поста ми, за да не го редактирам след като си отговорил. И все пак това става веднъж месечно или по-рядко. Да не издребняваме с точност до минутата.

Редно е да спомена, че откакто използвам iPhone имам едни и същи навици на използване и зареждане и до ден днешен не ми се е случвало батерията ми да не е в топ кондиция при продажба.

Вместо да си говорим с назидателен тон, можеше просто да ми редактираш мнението и да отбележиш, че максималното препоръчително време е 6 часа. Т.е. от цялото ми мнение, което е правилно ти обърна внимание на едно тире и една цифра и го направи голям проблем.

Редактирано от Anton

Публикувано

Зареждам по цяла нощ, понякога и по 12 часа и също мога (смело) да кажа, че проблем с батерии съм нямал от 2, 3, 3gs та до 4, 4s и 5.

Публикувано

Никой не ти прави проблем, но подчертавам малката разлика. Мнение не пипам, ако не нарушава правилата ;) Бъди здрав!

Публикувано

Антоне, да хвърлиш едно оче на инструкциите за употреба? НЕ ТРЯБВА да се държи на зарядно повече от 6 часа(за нов телефон). С напредване на времето, това време намалява. Повечето спецове препоръчват да стои между 10 и 30 минути повече, след като е достигнал 100%.

Благодаря ви за отговорите :) А относно падането до 0% какво ти е мнението Alxx ? :)

Публикувано

Епъл казват, че не е добра идея да падне под 10%. Аз я смъквам до угасване поне веднъж седмично.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Може би глупав въпрос от моя страна, но винаги съм бил любопитен и подробен : при пълен заряд-разряд-заряд , зареждам на 100 % след това го ползвам докато батерията падне, и след това ме интересува както е изключен телефона го включвам да се зарежда, да го включа ли докато се зарежда или да изчакам докато се зареди напълно, след това да го изключа от зарядното и чак тогава да го включа ? :) Поздрави

Публикувано

Като го сложиш на зарядно, телефона сам си се включва (след около 3-4 минути).

Публикувано

Като го сложиш на зарядно, телефона сам си се включва (след около 3-4 минути).

Благодаря, от близо месец съм с телефона и за пръв път ще правя процедурата :)

Публикувано

Честито! И другия път да знаеш, че предходно мнение не се цитира. ;)

• 4 месеца по-късно...
Публикувано

И аз имам един въпрос оставям да се зарежда гледам че се е заредило на 100 % и гледам че не е напълно зареден и имам гръмотевица и не изчаквам да се махне

след като изкарам зарядното тогава се маха телефона ми е s 4

Публикувано

Преди се махаше "гръмотевицата" и ставаше на щепсел. При iOS 7+ вече не е така.

Публикувано

Демек след като видиш ,че е на 100% може да си го откачиш аз съм много нов и сега чета тука по малко да се уча

И много бързо ми пада батерията не държи и един де а не е казано че много играя не знам защо така

мерси

Редактирано от Ludaka

• 9 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте искам да попитам за зарядните, купих си 12w за iPad 3/4g понеже оригиналното с което го купих е 10w и ми го зареждаше на макс за 7-8 часа с ново направо се родих, зарежда два пъти по бързо но от както го има не ми се показва щепсел ето когато е напълно зареден, с телефона ми се случва същото, как да разбера кога ми е напълно зареден телефона ?

Публикувано

Отговорът най-вероятно е през едно мнение над твоя пост - след iOS7 не се показва щепселче, следи процентите - като стигне 100% е готово.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.