Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Facebook ни "принуждава" да използваме Messenger приложението

Featured Replies

Публикувано

29aeeaae1ce6e519.jpg

Facebook започна да уведомява потребителите в няколко европейски страни, че след две седмици, те няма да бъдат в състояние да изпращат и получават съобщения от приятелите си чрез официалното Facebook приложение. Те ще трябва да свалят Messenger-а за iOS или Android, за да могат да правят това. Бутонът за съобщения ще остане във Facebook приложението, но когато го изберете той ще ви препрати към Messenger-a.

Говорител на Facebook потвърди пред The Verge, че премахването на функцията от Facebook приложението не е тест и че в някакъв момент в близко бъдеще тази промяна ще обхване всички.

Но има и няколко изключения от новото правило:

Първо, по-ниският клас Android устройства, с ограничения на паметта, няма да бъдат задължени да свалят FB Messenger-а. Второ, Windows Phone и потребителите използващи таблети ще виждат съобщенията вътре във Facebook приложението. Трето, съобщения ще продължат да се поддържат в наскоро стартиралото Paper приложение.

Чатенето в Messenger-а е много по-приятно, отколкото в основното приложение на Facebook, но някои потребители може и да бъдат разочаровани от факта, че сега ще се нуждаят от две Facebook приложения, вместо от едно. Във Facebook Messenger-а най-вероятно ще бъдат добавени много повече функции, а основното Facebook приложение ще може да работи доста по-бързо след като се освобождава от "товара" на Messenger-a. "След като процесът приключи, ние очакваме основното приложение да работи по-бързо", казва говорителят на Facebook.

HiComm

П. С. Аз лично съм разочарован от тази стъпка.

Публикувано

Супер, сега нека махнат и рекламите и ще работи още по-бързо.

Публикувано

За мен е все тая - така или иначе използвах Messenger-a. ;)

Публикувано
  • Автор

Днес за първи път го сложих. Дразни ме факта, че трябва да търся място на още една икона. :D

Публикувано

Добър е месинджъра в сравнение с този от преди 1 година..Само че след последния ъпдейт на 4-ката има малък лаг при получаване и при изпращане на съобщение :)

Публикувано
  • Автор

Не е ли това второто?

te2e5age.jpg

Публикувано

А и от тоя месинджър не може да се логва оф май...

Публикувано

Ми, да, нали трябва да знаят всичко за тебе и по всяко време. Ще цитирам Спиндерман - "Фесбок, омри!".

Публикувано

С риск да стана циничен, големи педали излязоха тия от фейса,... Никога не съм го харесвал този messenger.

Публикувано

Ш@баното е ,че те показва постоянно онлайн когато си пуснал трафика,на останалите им излиза че си през мобайл и айдеее - дори когато не искаш пак те намират :(

Публикувано

В самия Messеnger можеш да се "изключиш от чата". Има си switch за това в "People" таба.

Аз лично приветствам отделянето му. Това разтоварва основната апликация. Ако разкарат и още някои неща, ще стане още по-добре.

Естествено има неща, които липсват в Messеnger-a, като категорията "Други съобщения", но нея я няма и в приложението. Има я само в уеб версията.

Сега в приложението Facebook на мястото на Messages е сложен бутон Messenger, който директно ти отваря приложението за чат. Ако сложат такъв бутон и в него да те връща към Фейсбук ще стане супер. Ще има бързо прехвърляне от едно приложение в друго (въпреки че и чрез мултитаскъра пак е бързо).

Тъй като и Messenger и други "екстри" на фейсбук не ги използвам интензивно, ще е чудесно, ако ги изкарат в различни приложения - набивам ги в една папка на 10-тия Home screen и си свиркам. :) А основното приложение ще стане много по-бързо.

Още един плюс е, че няма да получавам двойни нотификации, когато някой ми пише съобщение.

Редактирано от Anton

Публикувано

@anton и сега можеш да се връщаш от Messenger към Facebook, като цъкнеш отгоре в синьото поле.

Двойни нотификации не получавам от доста време, не си спомням от кога.

Публикувано

Синьо поле има само, ако първо си отворил Facebook app и от там си извикал Messenger.

Публикувано

Това е то - "да те връща към Facebook", както ти си го написал, прочети си пак мнението. Искаш да те връща и е така.

Друг е въпросът, ако желаеш да отива от Messenger към Facebook. Пак е възможно, но само към човека, с който пишеш, което си е пак Facebook App.

Публикувано

Като не искате,не ги ползвайте!На мен ми върши перфектна работа;)

Публикувано

Това трябва да направят и Skype, да извадят чата в едно отделно приложение щот сега не откъсва. Използвам го веднъж на 6 месеца и не движи, а за всекидневно използване дума да не става.

Публикувано
Като не искате,не ги ползвайте!На мен ми върши перфектна работа;)

Не е в това въпроса. Защо трябва да ползвам две приложения, вместо едно? А и не ти дават да избираш!

Публикувано

Съгласен съм, че всеки си има собствен начин при някои неща, но се чудя и поне аз не виждам проблем за използване на две приложения, дори 3 или 4, винаги когато е интуитивно направено, както е случаят. Дори така ще намалее разходът на интернет, който е свързан и с разходът на батерия.

Може би ще трябв малко повече свободно място в телефона, но 100МВ-200МВ заети в повече може да се загубят щом е за комуникация.

Публикувано
  • Автор
но се чудя и поне аз не виждам проблем за използване на две приложения, дори 3 или 4, винаги когато е интуитивно направено, както е случаят.

На мен пък ми е проблем.

Защо като едно приложение изпълнява едновременно двете функции, трябва да се отделя? Че и ще ме задължават!

Когато мача върви, смени не се правят.

Публикувано

В този ред на мисли могат да се обединят мноооого приложения в едно и съм сигурен, че удобството ще намалее без значение, какви са приложенията.

И аз не харесвам Facebook, дори го използвам от 2-три месеца по "принуда" иначе доживотно не бих се логнал в това малоумно начинание, но ми е доста по-удобно в две приложения, въпреки че съм капризен. Messenger ми е по-важен за момента и сега с тел. разговорите още повече, другото дори и не го отварям или много рядко.

Dropbox също ми хареса, че пуснаха отделно приложение за снимки, пак ми е по-удобно, но е друга тема.

Публикувано

При вас вече влязоха ли тези промени в сила, защото аз нямам messenger, но функцията за чата все още ми е активната от facebook приложението в телефона ми.

Публикувано

Знаех си, че е добър ход да нямаш Facebook. Добре, че не се изкуших!

:idea:

• 11 месеца по-късно...
Публикувано

Има някакъв начин когато пишем съобщение от месенджер на непознат човек в Фейсбук съобщението да отива директно в кутия входящи а не както сега да се отчита като спам в кутия други.

Публикувано

От където и да пишеш винаги там ще отиват.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.