Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Проблем с Въшен хард не пише

Featured Replies

Публикувано

Здравейте

СМених си харда с SSD и сега постоянно имам включено едно външно дискче 1TB към Макбука марката е WD диска е на няма и месец .Всичко си бачкаше перфектно но днес ставам изведнъш ми дав агрешка back up failed .Казва ми ,че диска може само да чете не и да пише ,отидох да променя настройките за четене и писане ,но не ми ги дава активни .СЛед като пробвах и repair disc ми излезе че възможно най бързо трябва да си прехвърля файловете и да направя формат .Някой има ли си на идея защо е станало така ?

ето и малко снимки

https://www.dropbox.com/s/01l0zjh9pmby4gz/Screen%20Shot%202014-05-29%20at%201.27.56%20PM.png

https://www.dropbox.com/s/7uhxcy0p4gfma4d/Screen%20Shot%202014-05-29%20at%2012.05.48%20PM.png

https://www.dropbox.com/s/lno05g9qjh750x0/Screen%20Shot%202014-05-29%20at%2010.48.55%20AM.png

Публикувано

В последно време хардовете са толкова здрави,че просто се примири. :)

По подобен начин ми гърми една Black серия,сложена на DVR - всеки месец бягам за подмяна и така още 4 години и половина :tooth:

Публикувано
  • Автор

Взех си Seagate extended 3.5 със собствено захранване 2ТБ на промоция от ЕМАГ и си направих бак ъп там .А другият малкия WD го форматирах и се оправи ,притеснява ме да не би проблема да е в компа или ,че го ползвам постоянно е включен .Само като изключвам компа го eject :smile:

Забравих да спомена,че преди да направи проблема няколко пъти го мушках в USBto виждаше се в disc utility но не се моунтваше .

Редактирано от ivaivalito

Публикувано

Като е повредена таблицата, тогава не ще да се маунтва. Много причини може да има - дефект, удар, токов удар...не му се коси ;)

Публикувано
  • Автор

Сега като го форматирах дадоох и на трите опции четене и писане ,първата и последната са ясни system & everyone a srednata wheel каква е ?

Публикувано

Зависи какво искаш да правиш. Последната обикновенно е рийд онли и ако не си запознат те съветвам да ги оставиш по дефолт. "Колелото" е администраторската група в BSD. Всички системни приложения са в тази група.

Публикувано

Teзи дискове не са създадени за постоянна работа,за това и повечето ядове са заради непрекъснатата им употреба.Хубаво е преди да започнеш да използваш един чисто нов HDD независимо дали е външен или вътрешен или SSD да го форматираш,но без опцията куйк формат.Винаги съм правил така с новите си хардове и ядове не съм имал.Пък може и да е било чист късмет :ssshh:

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.