Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Неприятен проблем с Commcenter Patch + Activate LTE hack

Featured Replies

Публикувано

Здравейте приятели,

ето, че ми опря ножът до кокал и въпреки, че от доста време не ми се беше случвало да не мога да си реша проблем с телефона, този път зациклих...

Проблемът е следният:

Днес инсталирах Commcenter Patch (ver. 1.1) заедно с Activate LTE(E-Plus) hack, за да си ползвам картата на LTE (E-Plus не е партньор на Apple и не поддържа официално LTE за продуктите и), ползвам Whatsapp SIM Prepaid kaрта, която пък ползва E-Plus мрежата в Германия. Всичко мина ок, появи се суичът за LTE мрежа, но така и не качи на LTE, а си остана на 3G (дали заради мястото, където живея или поради друга причина- не рабрах, но вече останах и без възможността да превключа на 2G) и реших да деинсталирам и двата пача. Оттук тръгнаха проблемите...

Първо ми изчезна iMessage (изчезна ми номерът, останаха само мейлите в менюто) и в Settings/Genera/About на Carrier ми изписва вече "Not Available", изчезна ми и Personal Hotspot. Мрежа си имам, но не мога да се справя с iMessage-a. Върна ли пачовете- проблемите изчезват, но и възможността да сляза на 2G (батерията ми е важна и затова главно ползвам 2G като съм на едно място и имам WiFi).

Какви са ми опциите извън рестор, тъй като изобщо не ми се искаше принципно да качвам на 8.x...:-(

dumaty2e.jpg

9uba7azu.jpg

y3u8y5u8.jpg

Мисля, че открих едно възможно разрешение, но ми трябва от джейлнат 5S (7.1.2) следната папка:

/system/Library/Carrer Bundles/iPhone/Unknown.bundle

Може ли някой да ми я прати, ако не му е проблем?

Редактирано от SpAwN

Публикувано
Публикувано
  • Автор

Йес!!! Оправих го! Златен си, Саше! Огромно благодарско!

П.С.

можеш ли да ми метнеш и Default.bundles папката, ако не ти е проблем?

Редактирано от SpAwN

Публикувано

Default.bundle.zip

Разкажи си после митарствата, да се знае какво и що.

Публикувано
  • Автор

В общи линии проблемът беше, че слагайки пача за Commcenter-а, последният престава да разпознава carrier.bundle като валиден , а от своя страна хакът Activate LTE се намесва в unknown.bundle папката и добавя в нея файловете overrides_N51_N53.plist и overrides_N51_N53.pri от CarrierLab.bundle папката и ги модифицира. При премахването на хака (Activate LTE) от Cydia, последният изтрива цялата папка Unknown.bundle от у-вото, принуждавайки Carrier-а да стане неразпознаваем и по този начин- iMessage и Internet HotSpot също спират да функционират. Проследих през инсталационния пакет в Cydia къде точно бърка въпросният хак и видях, че само и единствено в Unknown.bundle. Затова се сетих, че ако сложа ръчно през iFunBox оригинална папка Unknown.bundle след като съм махнал хака и пача за Commcenter- всичко би трябвало да се оправи, както и стана.

Благодаря сърдечно на Сашо за светкавичната реакция!

Редактирано от SpAwN

Публикувано

Нямаш грижи. Въпросните овъррайдс може да ги отвориш и да видиш какви промени нанася, съответно след ком сентър пач-а би могъл да ги нанесеш и ръчно ;) Валиден пач за седмица има в репото на iSamteam.

Публикувано

Не точно по темата, но да не пускам нова. Activate LTE Patch за активиране на LTE при оператори , които не предлагат токова за определен апарат ли служи ? В Англия например ,Vodafone не предлагат 4G на 5-ца . Ако инсталирам пача-а и си платя съответният абонамент за 4G възможно ли е да го ползвам на 5-ца. Иначе ето какво ми излиза при опит да активирам 4G.

cfc7b95b3f912430588b08f92a82188c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Пачът не служи за това. Ти нямаш забранен достъп до лте, просто пише, че не е сертифицирана за iPhone 5 мрежа и може да не бачка добре.

Провери твоят модел 5-ца какви честоти лте поддържа и какви операторът ти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.