Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Въпроси за покупка на iphone втора ръка

Featured Replies

Публикувано

Здравейте. Смятам да си купя телефон втора ръка и искам да се предпазя от измамниците, които продават крадени или дефектни телефони. Освен проверките по imei, както и други проверки по софтуера, ме интересува какво да гледам като документи ? Има ли вероятност да ми пробутат телефон на лизинг и да се наложи аз да го плащам ? Трябва да гледам за касова бележка или гаранция ( дори и да е изтекла ), нали ? Също когато човека ми изпраща телефон трябва да ми изпрати и документите, нали ?

Благодаря предварително!

Публикувано

Ако трябва да обобщим, търсиш само телефон с документи?!

Публикувано
  • Автор

Да, гледам да си има всички документи, за да съм сигурен, че не е краден или нещо друго. Гаранцията може и да е изтекла, но просто желая да я има като документ. Дали е възможно да ми продадат телефон на лизинг и да се наложи аз да го плащам ?

Публикувано

Възможно е, ама няма да го плащаш ти. Най - много да си остане заключен за оператора от който е взет. Разгледай борсата, тук продават хора, които не крият нищо. Шансът да гризнеш дръвце от продавалник е доста висок.

Публикувано

Не е невъзможна,точно 5-ца купих с всякакви документи.които едва ли са необходими на някой,при положение,че го купува от читав продавач(от форума).

Публикувано

Вие пък оплюхте всички продавачи на онлайн обяви. Има и коректни от тях, голям рядкост са но ги има.

Публикувано
  • Автор

Благодаря ви за отговорите. Намирал съм обяви с документи за покупка, запазени, но като се обадих вече бяха продадени. Не бързам да купувам в момента. Просто съм чел доста теми в които различни хора са били измамени и затова се притеснявам малко. А и до сега не съм купувал втора ръка. Иначе преглеждам и офертите във форумите.

Edit: Един приятел даже скоро си купи перфектна 5-ца, пълен комплект, дори има и още 3-4 месеца гаранция за 400 лева. Намират се, въпрос и на късмет е

Редактирано от ivelin123

Публикувано

Виж сега:

Наличието или липсата на хартиен документ, не носи никаква гаранция откъде е телефонът. Срещал съм тупнати заедно с документите и пусната жалба в полицията. Иначе е пълно с пълни комплекти, но от щатите, за които няма документ. Моят 5S е такъв - купен е от Върайзън, от човек, комуто имам пълно доверие и купувам втори телефон от него. Отделно, нямаш никаква гаранция за скрити или бъдещи дефекти и няма как да набедиш продавача, че те е набутал. Теб те виждам като бъдещ лизингополучател от някой оператор, натам отиват нещата.

Публикувано
  • Автор

Няма да взимам от оператор, камо ли на лизинг. Исках просто да ми се изяснят някои неща за покупката на телефон втора ръка. Разбирам, че не е задължително да има документи. А пък и то ако е краден, намерен и т.н. най-вероятно ще бъде и заключен към icloud.

Публикувано

Вероятно, но не 100%. Следи борсата, харесай нещо и питай, колко му е? Има силен в нашето общество твой съгражданин, но рядко се мярка и не знам в България ли е в момента. Нямаше да ти откаже помощ в избора.

Публикувано
  • Автор

Разгледах борсата. Човека от Сливен продава ли iphone или се занимава с ремонт ?

Публикувано

Човека от Сливен е гуру в областта и член на екипа. Той сам ще ти се обади като види темата. Ако не се обади, просто не е в България.

Публикувано

:offtopic:

Човека от Сливен е гуру в областта и член на екипа.

Кой е,че втори телефон пращам нататък(услуга на приятели)?

Публикувано

Май за Миро, говори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.