Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Загуба на връзка с оператора (проблем с GSM модема)

Featured Replies

Публикувано

На някой случвало ли му се е нещо подобно:

1b06871bd0bd3380.jpg

Симптоми:

- няма интернет нищо, че показва 3G

- успява да набере при 1 от 5 опита (при другите 4 мълчи без сигнал минута и после излиза Call Failed)

- при опит да бъде набран казва, че телефона е изключен

- забележи какво показва на скрииншота :)

- преди да загуби ума и дума не е инсталирано нищо и не е настройвано нищо

3.1.3, ФО, без джейл, 3GS

Редактирано от trader

Публикувано

Да. На много потребители ползващи 3G и твоя мобилен оператор. Днес в София беше ужасно. Не знам... някакви настройки ли правят или снега примесен с пустинен пясък....

Публикувано
  • Автор

Абе шофьора ми е със същия оператор и злорадстваше, че с неговия телефона за 1,99 лв :) няма никакви проблеми. Даже най-благородно ми услужи да проведа няколко разговора. Симптомите се появиха около 13:30 изведнъж. Е ако готвят пускане и те в продажба на iPhone, половин ден се търпи ... но можеше да не е точно 8 Март.

Редактирано от trader

Публикувано

Ами хвърляй го тоя смотан телефон де :)

Публикувано

Не е ползвал 3G.

Публикувано
  • Автор

Сега като се доъпдейтне ще му сложа една глобулска карта с телефония и пакет данни да видим дали е със сигурност от оператора.

ПП. Вече знам какво искам от 4G - USB 3.0 и по-бърза памет!!!

Редактирано от trader

Публикувано

На твое място отдавна да съм направил Hard Reset. Случва се веригата за проверка на бейз/ОС да се срине - рестарт и се оправя.

Публикувано

В интерес на истината с МТел–ския не ми се е случвало ( на 3G е тя обикновено), но честичко се случва на Глобулския (3GS) с пакет, какъвто се каниш да вземеш.

Не ми е хрумвало да взема да им разменя картите да видим дали не е от апаратите...

Публикувано
  • Автор

При проблеми не бързам с преинсталациите веднага. Потвърждавам, че проблема е в Мтел - сложих Глобулската СИМ карта и всичко се оправи. После върнах Мтел-ската изключих 3G-то и пак всичко се оправи. Явно Мтел правят някакви настройки на мрежата си. При включен 3G с Мтел проблема пак се появява, а при изключване веднага се оправя.

acc55b357612df84.jpg

Редактирано от trader

Публикувано

Е, стига де.

Днес, по едно и също време (след 13:00) проблем с 3G имаме - аз, жена ми, един мой колега, johnnybravo, trader и т.н.

Всичките сме с iPhone, ползваме 3G, един и същ мобилен оператор и се намираме в София.

Как мислите?! Дали е описван проблема, дали са ни се повредили картите или ОС-а ...дрън дрън

И като превключим на EDGE няма проблеми....

П.С. Много офенс нещо. Един пише за шофьора си, друга за колата си, трети за часовника си...Защо едното да е мерене, а другото - НЕ. Дайте да не търсим под вола теле. Ако някой някому не е симпатичен има си ЛС.

Публикувано

trader проблемът не е в твоя iPhone. Ползвам същият оператор и от няколко седмици мрежата е меко казано отвратителна. Няколко приятели и роднини също се оплакаха. Звънели са ми хора, а не само, че не ми ги показва в пропуснати, а и не получавам смс за такива. Пред мен ми се обадиха и при пълен обхват отсреща чух "Телефонът на абоната е изключен или извън обхват" .

Редактирано от d3s7r0y3r

Публикувано

Ти хубаво си написал горе "Не е ползвал 3G.", ама кой да вдене, че иде реч за шофьора и скромния телефон(който няма 3G). Лъсна работата - профилактика в ментел, това е.

Публикувано

Сега разговарях с друг мой приятел, същата работа днес. Интересното е, че явлението се наблюдава само с iPhone. Почвам да си мисля, че вече са сключили договор с Apple и си правят някакви експерименти.

Публикувано

Е, много розов ме изкара :tease1:

Както и да е :)

Имам следната молба. Който днес е бил в София, ползвал е iPhone 3GS с карта на Мтел, имал е активиран 3G + мобилен интернет и е НЯМАЛ проблеми да постне в тази тема.

Публикувано

Аз днес нямах проблеми, но ми беше изключен 3G. Явно само там са правили нещо, но според мен е някаква повреда, а не тестове.

Публикувано

На мен ми се случва същото във Варна обаче,едно приятелче от Мтел ми даде карта която не е 3Г и сега нямам никакви проблеми.Спомена ми,че не съм първият с IPHONE който се оплаквал от тия 3Г-карти, от тогава нямам никакви проблеми вече повече от седмица.

Публикувано
  • Автор

Днес всичко е ОК. Явно са си настроили мрежата за iPad ;)

Публикувано

Около мен вчера имаше хора и със други телефони, които имаха проблеми. Предположихме че е свързано с милионите SMS & MMS, които флуднаха мрежата на Mtel.

Публикувано

Аз звънях в 02:00 на *88 и потвърдиха, че имат проблеми в София с 3Г и работят по проблема.

Публикувано
  • Автор

Проблема пак се появи май ... Ще ни лазят по нервите с тази профилактика. Бях на 3G и взеха да ме търсят на стационарния щото другия давал изключено хех.

• 4 месеца по-късно...
Публикувано

И аз имам проблем с един iPhone 3G ФО restore-нат до 4.0.1. Пробвам с мтел и виваком, но постоянно губи обхват. Сега го jailbreak и гледам логовете няма краш на bb . От време на време ми показва, че батерията му е изтощена и след това напълно заредена, мисля си дали не е от нея :? Въпрос от прецакана батерия може ли телефона да губи сигнал?

IMG_0003.PNG

IMG_0004.PNG

IMG_0005.PNG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.