Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Мтел и Макстелеком подписаха договор за национален роуминг

Featured Replies

Публикувано

„Първото споразумение за споделяне на мрежи на българския телеком пазар е факт, след като Мтел и Макс сключиха договор за национален роуминг. Главните изпълнителни директори на двете компании Танасис Кацирубас и Нейчо Величков подписаха споразумението днес.

През май 2014 година Макс беше първата компания, която предложи в търговската мрежа в България 4G LTE технологията и започна преговори за национален роуминг. „Мтел е телекомът, който отговори на искането на Mакс и ще предостави национален роуминг. Смятаме, че това допълнително ще увеличи конкуренцията сред телекомите у нас“, коментира главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас.

В момента 4G мрежата на Макс покрива почти 40% от населението на страната. При националния роуминг оператор с ограничено собствено покритие (Макс) използва мрежата на вече утвърден телеком (Мтел) срещу заплащане на едро и предлага услуга от свое име по цени на дребно, които определя сам. В конкретния случай, клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната му на покритие, услугата им ще се прехвърля към мрежата на Мтел.

Главният изпълнителен директор на Макс Нейчо Величков каза: “Договорът е много важна стъпка за целия телеком пазар, тъй като две от най-иновативните компании в тази сфера обединяват сили в интерес на българските потребители, за да предоставят услуги от следващо поколение.”

Националният роуминг е стъпка в полза на един по-конкурентен пазар, тъй като поощрява навлизането на нови мобилни оператори и им дава възможност да предложат повече услуги на клиентите си. Споделянето на инфраструктура е ново за България, макар че вече се наблюдава като тенденция в развитието на мобилните пазари в световен и европейски мащаб.

Telekom Austria Group, от която Мтел е част, също има значителен опит като ползващ или предоставящ национален роуминг оператор в различните страни, където работи, като например Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.“

Източник: maxtelecom.bg

Публикувано

А днес обявиха, че Мтел са купили и Близу :) Не е добре.

Публикувано

Ще съсипят и Близу както Мегалан едно време, аз се надявах Теленор да ги вземат, за да пуснат и телевизия, ама не се получи. Иначе Макс телеком имат нужда от раздвижване с това ограничено покритие и завишени цени, спрямо другите доставчици, може би ще стане интересно.

Публикувано

Теленор водят преговори с Булсат ,ще видим от там какво ще излезе !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Ще съсипят и Близу

Това няма да е много лесно, но да видим. :D

Публикувано

Спомням си някога, когато прохождаше Мегалан, тогава бяха предимно в Студентски град и нямаха покритие в нашия квартал, а бяха най-читавия доставчик и тъкмо се разшириха и мтелците ги купиха... После само оплаквания съм чувала за интернета им. Аз съм на Близу от десетина години, нямам сериозни оплаквания, освен един-два пъти по-големи аварии, ама то е нормално, техника е, случва се. Сега тъкмо пуснах още един абонамент за долния етаж, че нещо се разпадаше връзката, рутерът не смогваше, ама старият договор ми изтича след два три месеца и ще го прекратя. Каква ирония, замених резервния вариант с бисквитката на Макс с домашен нет от Близу, а то всичко стана едно. За Макс мога да кажа само - отвратително покритие, закъсняващи фактури и много високи цени, неоправдано високи. Те могат и да прогресират, като ползват мрежата на Мтел, ако им дадат добри цени на едро, може и да стане нещо от тях, вещо като втори , Боб поне. Може би ще пробвам Нет 1, само до тогава да не ги купи и тях някой.

Публикувано

Аз,съм предоволен от оптиката на Вива,пък и май няма да ги купуват скоро.

Публикувано

Деси, аз бях с Мегалан и стана тoчнo така, кактo си чувала.

Публикувано

Мтел съсипаха съпорта който имаше, аз проблем с услугите им нямам за сега. Все още обаче ползвам старите стб за тв и не съм на пон.

Публикувано
  • Автор

След последните две сделки:

“…Придобиването на blizoo очаква одобрението на регулаторите, преди сделката да бъде окончателно финализирана. Освен това Мтел очаква още едно разрешение, този път от регулатора КРС - за предоставяне на 4G услуги в страната. По думите на Кацирубас след получаването на подобен лиценз компанията ще може да пусне LTE услуги в рамките на шест месеца…..”

Източник: Днес бг

Както възможната сделка между Теленор и Булсатком, така и тези на Мтел, според мен са с цел на заобикаляне на пречката с разрешението/разпределението на честотите за LTE.

Редактирано от ML16

Публикувано

Деси, NET1 са супер, ползвах ги близо 3 години.

Публикувано

Деска oт oкoлo 5 гoдини пoлзвам услугите на NET1...нямам никакви ядове с тях!

Публикувано

Нет1 е операторът, от който съм най-доволен. За 5 г. и половина не помня да е имало сериозно спиране на нета (разбирай повече от 30 Мин.). Съпортът им е на отлично ниво, техниците също. Постоянно добавят нови безплатни hd канали, гледаш на колкото телевизора имаш, цените са много добри, особено ако подпишеш 18 м. договор. Има и допълнителна 5-10% отстъпка при предплащане за няколко месеца.

Публикувано

Лошото във случая е , че големите риби изяждат малките. И когато се наядат достатъчно забравят за обикновенния човечец. Тъжно , но факт.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.