Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple ще вложи един милиард долара в създаването на работни места в САЩ

Featured Replies

Публикувано

Apple.jpg.a87facdd970cfc279071215918df47b7.jpg

След силното второ фискално тримесечие на 2017 година, при което приходите й достигнаха близо 53 милиарда долара, Apple ще се заеме с мисията да създаде нови работни места в САЩ, чрез фонд от един милиард долара. И това е само първата сума, която гигантът смята да инвестира в усилията си, като ще обяви инвестицията си по-късно този месец.

В интервю с Джим Креймър от CNBC, Тим Кук заяви:

Цитат

„ Така ще предизвикаме вълна в езерото, защото ако създадем много производствени работни места, те от своя страна ще създават още, заради индустрията на услугите, която се изгражда около тях“.

Това е интересна стъпка от страна на Apple, която в момента произвежда най-продаваното мобилно устройство в Китай, чрез партньорство с Foxconn. Кук отбеляза, че в момента 80 000 души работят за компанията в САЩ, но около 25 000 от тях са заети в подразделенията й за научна и развойна дейност. Apple е похарчила 50 милиарда долара в страната миналата година, купувайки компоненти от доставчици, сред които Corning и 3M.

Усилията на компанията да създаде нови работни места в САЩ са интересни и от друга гледна точка – цените на продуктите й в следващите месеци, тъй като предвид по-високите разходи в страната, отколкото в Азия, те определено няма да станат по-ниски.

Публикувано

А в Китай малолетни се прибиват да сглобяват Айфони, Галаксита и всякакви всевъзможни "велики" изобретения за 2 долара на ден. А ние си мислим, че големите корпорации са Богу Светение. Айде добре. Епъл са хитри. Фокскон наемат хората, а Епъл е просто невинен участник в процеса.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

След като си толкова загрижен за етичността на труда в Китай, има лесно решение за да се бориш срещу статуквото :)

Публикувано

Не бе. Само не ми ги хвалете Епъли, Гугъли, Фейсбукове и прочие. Чуя ли някъде как ми дават за пример "клетия" Стийв Джобс, Марк Зукърбърг Мукърбърг, направо ми става смешно. Бати и пропагандата. Че и наистина хората вярват, че така е било. И започват да им подражават. А за Джон Атанасов нищо няма. Правец Правец, ама едно време е мажел Мака.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Ти имал ли си въобще Правец, защото аз да и беше пълна бутафория

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

И каво общо има Атанасов с Правец, мравец?!

Публикувано
  • Автор

Това е друг въпрос, не го затормозявай :)

Публикувано

RedBull хората в този форум са интелегентни и ако не са доволни от устройствата просто си купуват други и продължават напред с живота си. Не знам защо очакваш да започнеш да пишеш в определен форум и едва ли не да убиждаш всички пишеш ти в него и да няма отрицателна реакция към теб. Мисля, че е време да спреш да плюеш във всяка тема към продуктите на епъл. Ако не ти харесват, не ги ползвай. Има стотици модели смартфони и епъл не са единствените на пазара, въпреки пазарния им дял. Мисля че достатъчно оплю всички и всичко.

Публикувано
  • Автор

Точно д-то, след това с, може да е просто впечатление, такива са ми спомените просто

Публикувано

Айде сега и аз да кажа от малкият ми опит с правец и спокойно мога да кажа ,че е краден от мак по-заповед на бай Тошо и тогава Бан се заемат с разработването на Правец като имат за модел Мак компютър 

Публикувано

Тук не позна - за Правец 8 си има съвсем официално споразумение за производството му. Отделно, Правец-ът е лееекинко по-производителен от Apple II, защото е с по-различни памети плюс няколко дребни подобрения. Шефът ми има работещ Apple II, аз имам Правец 8М и сме правили директни сравнения за зареждане на програми, играене на игри и графика.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.