Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple удължава безплатната програма за ремонта на MacBook Pro 2013-2015

Featured Replies

Публикувано

MacBook-Pro-reflective-coating.jpg.cd28ad204cb6f6fe715e1196eb4f9f09.jpg

Според съобщенията, Apple е удължила програмата си за безплатен ремонт на MacBook Pro 2013-2015 с проблеми с антирефлексното покритие на екрана. Изтеклият вътрешен документ сочи, че компанията ще ремонтира устройствата безплатно 4 години след първоначалната покупка.

Пръвите MacBook Pro с Retina дисплеи бяха едни от най-добрите лаптопи, които можеха да се купят по онова време, благодарение именно на брилянтния си дисплей, но той не беше съвършен, както се оказа в последствие. След време някои потребители откриха, че след продължително използване, антирефлексното покритие на екрана се износва. Проблемът нашумя в началото на 2015 година, а Apple стартира безплатна програма за ремонт през октомври. Сега тази програма е удължена и 13 и 15 инчовите MacBook Pro, произведени в периода от 2013 до 2015 година, могат да се ремонтират безплатно до 4 години след датата на първоначалното им закупуване. Ето списък с всички устройства, отговарящи на условията и годината, през която ще бъде перкратена програмата за тях:

• 2013 13-инчов MacBook Pro: юли 2018 г.
  • 2013 15-инчов MacBook Pro: юли 2018 г.
  • 2014 13-инчов MacBook Pro: март 2019 г.
  • 2014 15-инчов MacBook Pro: май 2019 г.
  • 2015 13-инчов MacBook Pro: октомври 2020 г.
  • 2015 15-инчов MacBook Pro: Все още се продават

Машините от 2012 година не са включени в списъка, тъй като бяха прекратени през октомври 2013 година и четиригодишният прозорец за тях вече приключи.

Ако вашият MacBook Pro има проблем с антирефлексното покритие и попада сред изброените, трябва да се свържете с поддръжката на Apple, или партньорските сервизи, а ако вече сте заплатили ремонта, сумата ще ви бъде възстановена.

Публикувано

Жалко, че чак сега чувам за тази програма. Имам late 2012, 13' и покритието е цялото на петна...

Публикувано

Нищо не ти пречи да попиташ в мейл. Може пък програмата да покрива твоя който е Late 2012 ;)

Публикувано
  • Автор

До колкото съм чела, удължена поддръжка имат само в Калифорния и Турция, заради законите, останалата е 4 години, но наистина не пречи да се пита

Публикувано
До колкото съм чела, удължена поддръжка имат само в Калифорния и Турция, заради законите, останалата е 4 години, но наистина не пречи да се пита

Мисля, че си права. Чатих с Apple Support, провериха сериен номер, после поискаха снимки и ми казаха, че могат да ми го сменят безплатно с програмата. Дадоха ми координати на техните партньори във Виена, но и на двете места ми отказаха. Искат ми около 500-600€, защото програмата е до 4 години след купуването.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Публикувано
  • Автор

Ами пиши пак на Apple за пояснения защо те ти казват, че може, а партньорите искат пари.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Така лииии, последния път като реших да си изтрия дисплея, използвах мокра кърпичка и за мой ужас почна да се сваля това покритие. Дали ще мине?

Публикувано
  • Автор

Ами ако не е извън покритието на програмата трябва да мине, поне можеш да пробваш 

Публикувано

Да ми е честит новия дисплей! След като от епъл съпорт ми казаха едно, а партньорите им тук - друго. Технически ръководител (помолен от епъл съпорт) ми звънна и по сериения номер промени нещо в системата, и още на следващия ден лаптопа ми беше приет от "Tools at work". Няма как да не съм доволен, след любезното отношение, което получих и изпълнението на първоначално казаното, въпреки разногласията.

35e03504a383be4efd56372d1158f74a.jpg

Публикувано
  • Автор

Супер, честито и евала на съпорта, че си държат на думата! Радвам се, че темата беше полезна поне за един човек :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.