Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Смяна на език за диктуване

Featured Replies

Публикувано

Много ми се иска да мога да диктувам съобщения и търсения на този телефон, но на български... има ли как да се смени езика за диктуване от английски само да разбира и родния ни говорим език? Благодаря предварително 

Публикувано

Не няма, но можеш да направиш асистенса "Siri" да ти намира определени неща на Руски, също така и да ти набира от контакти ако са на Български написани! Аз го ползвам да ми набира телефон от контактите, които са ми на Български. Можеш да използваш и на Английски "Siri".

413e8fb491071a8799aff4af515dac68.jpg

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Честно все повече оставам безмълвен докато показвам този телефон, та скоро няма да ми се налага изобщо да диктувам... трагедия! Благодаря все пак

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Gboard вече предлага български и има възможност за диктуване.

c9a250ab2ac16162c04ac57ddef54158.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Програмата е уникална и работи много добре при мен

Публикувано

Таман за това влизам да пиша. Инсталирана ми е от поне 6 м в очакване на ъпдейт с български. Работи страхотно! Махнах изцяло епълските клавиатури.

Публикувано

От една година насам пише Bulgarian coming soon. Най-накрая да можеш да диктуваш на български на iPhone.

Публикувано
Таман за това влизам да пиша. Инсталирана ми е от поне 6 м в очакване на ъпдейт с български. Работи страхотно! Махнах изцяло епълските клавиатури.

Недостатък е, че не може да се ползва при заключен екран. Ако искаш да отговаряш на български на съобщения, ще трябва да върнеш клавиатурите!
Публикувано

На Х няма такъв проблем. От локскрийна си ми излиза директно гбоард. Явно е заради фейс айди.

Публикувано

Да ви питам, с Gboard как сменяте езика на въвеждане с външна блутут клавиатура? На мен с fn бутона ми сменя само емоджи и gboard, без да мога да сменя от английски на български.

И на 7цата има проблем с клавиатурата на локсриина.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk

Публикувано

Да Face ID веднага те разпознава

Публикувано

Здравейте, при мен българският все още не е активен за добавяне. Каква може да е причината ? А иначе пише че е добавен във версия 1.21.0.

Публикувано

Да питам, само при мен ли я има тази буква " Э" ?

c32b34523156c7519116fd556d899727.jpg

Публикувано

Имам я само на БДС, най-вероятно това е стандарта:

Wiki

Редактирано от ML16

Публикувано

Е-оборотное е руска буква.

Публикувано
" userid="226"] Е-оборотное е руска буква.

То това е ясно, но защо присъства в Българския! Пуснах им имейл .

Публикувано

По-скоро въпроса трябва да е към БАН, защото по БДС /Български Държавен Стандарт/ има такава буква на клавиатурата.

Публикувано

Нямам знак да я покажа, ама е имало българска буква, която е отпаднала от употреба след войната. Понеже по "братски" сме споделили БДС клавиатурата с другите славяни, са набутали е-оборотное вместо нея. Също както и ьI.

Публикувано
" userid="226"] Нямам знак да я покажа, ама е имало българска буква, която е отпаднала от употреба след войната. Понеже по "братски" сме споделили БДС клавиатурата с другите славяни, са набутали е-оборотное вместо нея. Също както и ьI.

Нямаш ли снимка ?

Сетих се, това е липсващата буква от БДС "ермалък с права черта" . Само в БДС я има э-обртное, и то в две различни клавиатури.

a577711ae4e8b69c2d48246abc08f12a.jpg

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Направо не ми се вярва каква дискусия се вихри за клавиатурата БДС... [emoji23]
Винаги е имало э на клавиатурата, както и ы (на компютър е shift + ,). Клавиатурата е унифицирана за български и руски. Колегата е прав, че подредбата в средата е по ГОСТ (государственны стандарт - държавен стандарт на руски). Разликата е, че при нея подредбата на буквите е според честотата им на използване в руския език. БДС е според честотата в българския. Последното, предполагам всички знаят, е фонетика. Базирана е на подредбата в qwerty клавиатурата на латиница и е създадена, след като хората тук спират да учат машинопис по БДС и предпочитат еднаква подредба за кирилица и латиница. Няма нищо грешно или необичайно в никоя от показаните клавиатурни подредби.
А ер малък с черта е "е двойно" - наследник на старата ятова гласна използван за означаване на променливото я в думите.

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте! Как се слага точка на диктовката на български?

И още нещо. Как да диктувам без да излиза от самото приложение? Тоест да диктувам в самата клавиатура.

Публикувано

В самата клавиатура не става заради iOS

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro

Публикувано

59bec21763a9a466563c293646b0d8a6.png48ab5c09ae1ea29ebbe2f4aa4b91f2a4.png

Значи един път става, един път не.

Публикувано

И при мен е така! Писах до съпорта, но без отговор?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.