Публикувано Декември 4, 20187 гд Здравейте, след многогодишно ползване на андроид, реших да пробвам с айфон. До сега не съм имал никаква работа с ios, съответно ми е трудно да се ориентирам...Проблема е следният: При пуснат wi-fi, след като телефона заспи, не ми идват никакви нотификации. В началото, след натискане на home бутона, след няколко секунди се появяваше символа за wi-fi, и каквото имаше да идва - идваше. В последствие вече трябва да направя някаква манипулация с телефона, и тогава се явява wi-fi, и ако има нещо - сигнализира. Ако са включени мобилните данни паралелно с wi-fi, нотификации идват, но през мобилни, защото при светване на телефона има символ за мобилни, който се сменя със символа за wi-fi след няколко секунди. При изкл. wi-fi, само на мобилни, проблем няма - всичко си идва точно на време. Мисля си, че е въпрос на някаква настройка за заспиване, но не откривам нищо такова. Някакви съвети? Благодаря!
Публикувано Декември 4, 20187 гд Като за начало пробвай с ресетване на мрежовите настройки General/reset/ reset network settings и виж така дали ще се оправи.
Публикувано Декември 4, 20187 гд Автор За съжаление, след ресет на мрежовите настройки, проблема си остава....
Публикувано Декември 4, 20187 гд Няма "проблем". Енергопестенето ти изключва wi-fi на заключен екран и няма настройка за това. По презумпция нетът от картата трябва да е пуснат винаги щом искаш да си онлайн. За какво изобщо го спираш?
Публикувано Декември 5, 20187 гд Автор Нещо според мен не е наред...Ако е заради енергоспестяване, wi-fi е по-икономичен, отделно постоянното превкл. между двете пак хаби батерия. Изключвам мобилните данни само заради батерията. Опитвам да я пазя по този начин. Не споря с теб, но ми се струва нелогично хем да имаш wi-fi, хем не. Пък и познати, които ползват ios, нямат този проблем. При включен wi-fi, без мобилни данни, всичко си им идва навреме
Публикувано Декември 5, 20187 гд Имаш някакъв проблем, искаш съвети и не се вслушваш в тях? Защо поне не опиташ това, което те съветват? Изобщо как очакваш да ти се помогне?Най-големия недостатък на батерията е, че се хаби запазената в нея енергия и после трябва да се зарежда.
Публикувано Декември 5, 20187 гд Автор Далеч съм от игнориране на мненията Ви. Още преди да пиша тук, съм пробвал какви ли не комбинации, и при описания метод от колегата горе, нотификации идват, но през мобилни. Ако системата е устроена да работи по този начин-ок, но при познати това нещо го няма, както писах по-горе. Което ме навежда на мисълта, че е нещо при мен. Не е болка за умиране, явно ще се кара по този начин. А за батерии можем да си говорим до утре, не е като да не съм се занимавал с техника, сарказма не мисля, че е уместен. Хубав ден на всички, и все пак, ако някой се сети нещо ново-казвайте?. Редактирано Декември 5, 20187 гд от Веселин Г.
Публикувано Декември 5, 20187 гд Тези твои познати iOS у-вата им дали са с iOS12 или са с 10/11 версия ?
Публикувано Декември 5, 20187 гд Със същия телефон съм с 12.1 иос и при изключен мобилен нет и включен уайфай, нотификации ми идват. Стига сте се заяждали с човека :-) Настройката background app refresh каква ти и дали не си в low power mode на батерията? Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 5, 20187 гд Автор Не, не съм на low power mode, на background app refresh има човка на wi-fi and mobile data. Двама човека-единия със айфон 7, другия с 8 , с 12.1и двамата, ми потвърждават, че нотификации идват на спрени мобилни, и пуснат wi fi, и то на заспал телефон. Моя явно е много мързелив☹️.
Публикувано Декември 5, 20187 гд Ако си го взел втора употреба и не си го ресторнал на чисто, пробвай така. Няма логика да не работи. Иначе както са писали по-нагоре, няма голям смисъл от спирането на мобилния нет. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 5, 20187 гд Автор Втора употреба е, но веднага след като го взех, му направих ресет. Като го взех, беше с ios 10. нещо си. Направих ъпдейт до последната версия на ос. Има ли логика да правя ресет след ъпдейта, защото при другата система след голям ъпдейт е препоръчително. Телефона е подарък от близък човек, но каза, че преди време е мокрен. Не мисля, че това има отношение към текущия проблем, но е редно да се спомене. Примирих се, и му оставям и двата вида данни включени. Наистина не се отразява кой знае колко на батерията Редактирано Декември 5, 20187 гд от Веселин Г.
Публикувано Декември 5, 20187 гд Както каза и колегата, задължително му направи рестор до 12.1.1 (вече е налична) с комп с айтюнс и вкарване на телефона в dfu режим. Прочети тук или в нета как става с комбинация от копчета. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 6, 20187 гд Автор Ще минава в графа втори телефон, резервен телефон и т.н. Когато трябва, ще му пускам и двата вида данни, за да няма изненади. Благодаря на всички, включили се по темата!Изпратено от моят Moto G (5S) Plus с помощта на Tapatalk
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.