Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Мак мини към 4к ТВ

Featured Replies

Публикувано

Дойде време да сменя стария мак мини 2011 с нов. Вързан ми е към ТВ, но когато го пусна на 4к менютата са толкова микроскопични че не може да се работи така. За това въпроса ми е коя резолюция е добра за скейлинг от 4к телевизорите. Освен това имам някакъв проблем с херците. Сложих приложението SwitchResX, примерно ми дава различни опции:

2560х1440  - 60hz - HiDPI

2560х1440  - 60hz

3008x1692 - 60hz - HiDPI

3008x1692 - 60hz

3200x1800 - 60hz - HiDPI

3200x1800 - 60hz

Интересно то е че мака ми го прави стандартно от контрол панела на опциите HiDPI, а при тях някак филмите накъсват нещо с кадрите се получава, което е ок при опциите без HiDPI, някой знае ли какво е това?

Имам и една опция 120хц но нещо не ми допада как реагира ТВ.

Screenshot 2019-01-23 at 17.00.44.png

Публикувано
  • Автор

Има ли начин да си го оставя на нативна 4к резолюция но да увелича менютата в ОС?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

За жалост, не. Можеш само във файндър да увеличиш малко левия таб и някои от елементите според зависи в какъв изглед си.

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Жалко върнах го на 1080 :( инъче не може да се работи, явно 4к ще си гледам от тубата и нетфликса на самия ТВ. То така става неизползваемо 4к-то на Мака за какво му е щом всичко става неизползваемо като текст по менютата?!

Публикувано

Ползвай го в hidpi. И 5К аймаците са така. Едно време бях писал фийдбек на епъл по въпроса и тогава бях още с не-ретина 27’ дисплей. С времето свикнах. Най-лошо беше със сафари, но в последните години там въведоха настройка за размер на шрифта индивидуално за всеки сайт.

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Няма как да свикна ТВ е на 2,5м на 4к трябва да ида на 30см до ТВ за да видя какво става на 4к :) все пак не съм сокол, просто ще си го ползвам на 1080 hidpi 60hz, и без това 4к има само на Ютюб и Нетфликс които имат апп на ТВ. 

Публикувано

Ако го ползваш само за мултимедия, направи си едни големи икони на десктопа с шорткъти за Ютюб, Нетфликс и тн, а в самите сайтове си регулирай размера на шрифта веднъж с CMD+ и ще ти ги запомни.
Вече за други неща, по принцип не е удобно с ТВ. Дори да можеше да увеличиш системно размера на прозорци и шрифт, това ще доведе до загуба на екранно пространство. Ще виждаш всичко едро, но пак няма да е удоволствие за работа.

Публикувано
  • Автор

Ползвам го и за работа мейл/офис/брауз а торентите гледам през Плекс на ТВ аппа, така че за момента ще си карам по старо му :)

Публикувано
  • Автор

Ново наблюдение на стандартните настройки (без да ползвам SwitchRezX) имам 1440p като го избера ми го включва на 1440p na 60hz и изглежда ок, обаче модела ТВ (55NU8072) пише че тая резолюция не се поддържа на тия херци, как е възможно това и дали може да навреди на ТВ?!

Публикувано
  • Автор

Въпрос, когато избера тази опция:

Screenshot-2019-02-05-at-17-35-17.png

Защо пише "looks like" 2560×1440?

Дали мака пуска 4к резолюция и видеото е с увеличен интерфейс (тоест мака го скейлва), или пуска към 4к монитора 2560×1440 и ТВ го скейлва?

Публикувано

Според мен е 1вото. А "looks like" означава точно това - с какъв (визуално) размер излиза интерфейсът.

Публикувано
  • Автор

Ясно, това обяснява нещата и това, че имам резолюзия която ТВ не поддържа :) просто Мака пуска 4к нативен сигнал за ТВ и го скалира до каквато искам визуално :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.