Публикувано Февруари 5, 20197 гд Здравейте, имам следния проблем с XR и искам да споделя с вас и да проверим дали някой друг има. Става въпрос за сензора за близост. Когато говоря по телефона и приключа разговора , махам телефона от ухото , но той не светва и не мога да затворя. Пояснявам че проблема се появи след поставянето на цял протектор за дисплея. Странното в случая е че веднъж сработва и светва , но след това примерно 5,6 пъти не( няма точна зависимост между броя на сработванията и отказите). И за тези които ще кажат , че проблема е в протектора, на още два абсолютно еднакви телефона е залепен същия протектор и проблем няма никакъв. Ходих в магазина където ми залепиха протектора обясних проблема , след което заменихме протектора , но проблема остава непроменен. Дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и дали е въэможно нещо софтуеърно да е. Защото след рестарт телефона работи нормално първия път и след това пак проявява проблема. След връщане на мрежови настройки отново първия път работи , а после не.
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Автор Около месец го носих без и нямаше проблем, проблема се появи веднага след поставянето на протектора. Между замяната на стария с нов протектор,го тествах без протектор и нямаше проблем.
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Еми значи махаш протектора или сменяш с друг. Тия изедници по магазините дерат прекалено много за тази вид "услуга", но ако не ти се занимава да си поръчаш онлайн от чужбина и да го/ги чакаш, нямаш друг избор. При мен (Xs Max) понякога има забавяне при светването на дисплея. Докосвам го 1-2 пъти и се появява екрана с разговор. Също имам сложен протектор (стъклен).
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Автор Ами те ми го подмениха първия с нов , но същия и ефект нямаше. При мен колкото и да докосвам екрана при разговор, след като е изгаснал веднъж не реагира , явно защото сензора отчита че не съм си махнал телефона от ухото.
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Автор Ако си прочел внимателно съм описал , че на още два ,идентични телефона са поставени два идентични протектора. При тях проблем няма. Затова Да, има смисъл да се води разговора.
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Автор Не държа да си чеша нищо , просто искам да разбера защо се получава това нещо, и дали някой друг има подобен проблем. Ти след като нямаш и не можеш да ми помогнеш просто подмини , поздрави
Публикувано Февруари 5, 20197 гд И аз с iPhone XR имах същия проблем с протектор преди време. Бях със хидрогел протектор. След отстраняването му и поставянето на стъклен протектор не съм срещал отново този проблем. В момента съм със стъклен протектор. Очевидно проблема е в протектора от този тип или може би конкретния модел хидрогел протектор. При теб подмяната на протектора с нов но същия не е помогнало, така че аз бих ти препоръчал да смениш вида протектор за да се лишиш от този проблем!
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Автор Може ли да ме насочиш по конкретно към протектора ти в момента ? От къде , марка ,цена ?
Публикувано Февруари 5, 20197 гд AliExpress BGN 3.53 31% Off | 10D Protective Glass on the For iPhone X 7 8 6 Plus Screen Protector Full Coverage Protection For iPhone 6 6s 7 8 XR XS Max Film https://www.aliexpress.com/item/10D-Protective-Glass-on-the-For-iPhone-X-7-8-6-Plus-Screen-Protector-Full-Coverage/32909982288.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dwohNxA
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Към колегата с проблема ,можеш да идеш до някой магазин iStyle и там избор голям ,аз съм с "Белкин" и съм си ок. Апарата ми е по-стар модел от твоя.Ако искаш протектор от 2 лева "Алито" ти дава избор. Редактирано Февруари 5, 20197 гд от venelin111111
Публикувано Февруари 5, 20197 гд Сензорът има диапазон на чувствителност, който не е еднакъв при всички модели/бройки, но покрива изискванията на Епъл за нормална работа на устройството. Поставянето на каквото и да е върху екрана премества прага на чувствителност надолу. Може просто да си изтеглил късата клечка и протекторът, какъвто и модел да е, да наруши нормалната работа на телефона.
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате