Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

проблем с възпроизвеждането на видео с Mojave

Featured Replies

Публикувано

Здравейте, вчера инсталирах Mojave на Mac Mini Mid 2011 и имам проблем с възпроизвеждане на видео. По принцип този модел официално поддържа до HighSierra, но с patcher-а от този сайт се инсталира Мохавето без проблем
http://dosdude1.com/mojave/ 
Върви идеално, защото Мас-а е с SSD и бих останал с Мохаве, но единственият и то не малък проблем е че нито с VLС нито с QuickTime ми тръгват филмите. YouTube върви на високо качество, но явно формати като .mkv го затрудняват. За този модел не е споменато, че има проблем в hardware acceleration-a на видеото, но предполагам е това. Има ли някакъв fix или да се връщам на HighSierra?

П.С. - да поясня, че при отваряне на видео файла VLC тръгва и има звук, но няма картина, а само яка мигаща бяля светлина. 

Редактирано от enuff

Публикувано

Ако си с модела 2.5GHz, пробвай да изключиш картата AMD Radeon HD 6630M.

Публикувано
  • Автор

Мисля, че с такъв, със сигурност е с AMD Radeon HD 6ХХХ, но като се прибера ще погледна точно. А как мога да я изключа?

В нета видях, че имало някакво tool-че gfxCardStatus за тази цел. Ще пробвам с него. 

Редактирано от enuff

Публикувано
  • Автор
преди 55 минути, ML16 написа:

Ако си с модела 2.5GHz, пробвай да изключиш картата AMD Radeon HD 6630M.

Точно с този модел съм, но не знам как да изключа картата. 

Публикувано

Гледам, че си е доста играчка а и може да е рисково:

Не знам да ли си заслужава.

Редактирано от ML16

Публикувано

Не си заслужава. Мохаве си иска поддръжка на Метал 2, а това става с новата генерация АМД карти или с Нвидиа от по-старите. Приемаш, че си отсвирен и толкоз. Моят iMac е вън по същата причина, щото ме мързи да му бодна друга видеокарта.

Публикувано
  • Автор
на 14.03.2019 г. at 19:34, ML16 написа:

Гледам, че си е доста играчка а и може да е рисково:

Не знам да ли си заслужава.

Реших да се пробвам все пак, но няма такъв файл gpu-xxxx

Четох доста по чуждите форуми - общо взето казва се, че на някои имали друго gpu освен AMD-то, но на други нямало. В сайта на Apple пише AMD или Intel се слага на този модел т.е. само едно от двете. Според Intel пък някой беше писал, че щом е с i5 значи имало и Intel видео вградено. Друг пък беше казал, че е сертифициран да поправя такива макове в неговата фирма и бил ремонтирал над 100 такива и имало някои само с AMD, други и с двете. Така и не разбрах какъв е случая и се връщам на High Sierra. 

Публикувано

Не си пояснил с кой точно модел си? i5 има два модела, с два различни процесора и графика. При по-мощната петица има АМД и има Intel HD3000 в процесора, но при този модел не е активно и се ползва само АМД-то. Имаш мегдан за игра. Ето ти къде са:

Screen Shot 2019-03-17 at 9.08.19.png

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.