Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Какъв е най-добрият начин за запазване на 100% Battery Health?

Featured Replies

Публикувано

Здравейте. Бих искал да попитам всички вас - по какъв начин зареждате айфона си, грижите ли се за battery health-а и как го постигате? Предстои ми да закупя iPhone 14 Pro Max. Наясно съм как да оптимизирам софтуера добре за живота на батерията (background app refresh, always on display, optimized charging и др.), но не съм наясно с адаптерите за зареждане. Не знам дали се притеснявам излишно, но ми се струва доре да попитам - какво зарядно използвате, колко вата? Дали 20W са добре и достатъчни и ще помогнат ли за запазването на battery health-а на 100%? На колко процента заряд е най-добре да зареждам телефона и лошо ли е той да остава включен към захранването посред нощ (доколкото знам зарядното само спира потока на ток, когато телефонът е зареден). Ще съм много благодарен да споделите! 🙂

Публикувано

Колега, има доста обширна тема за батерията, има и за зареждането. Направете си малко труд...

Публикувано
преди 14 часа, chrissp написа:

Здравейте. Бих искал да попитам всички вас - по какъв начин зареждате айфона си, грижите ли се за battery health-а и как го постигате? Предстои ми да закупя iPhone 14 Pro Max. Наясно съм как да оптимизирам софтуера добре за живота на батерията (background app refresh, always on display, optimized charging и др.), но не съм наясно с адаптерите за зареждане. Не знам дали се притеснявам излишно, но ми се струва доре да попитам - какво зарядно използвате, колко вата? Дали 20W са добре и достатъчни и ще помогнат ли за запазването на battery health-а на 100%? На колко процента заряд е най-добре да зареждам телефона и лошо ли е той да остава включен към захранването посред нощ (доколкото знам зарядното само спира потока на ток, когато телефонът е зареден). Ще съм много благодарен да споделите! 🙂

Каквито и гимнастики да правиш, battery health-а няма да стои вечно на 100%, само се затормозяваш излишно, вместо да си ползваш телефона, ти му трепериш на батерията.

Моя 12ПМ на 2+ години е на 87% и не усещам никаква разлика във времето за което издържа батерията, или поне не влияе на навиците ми на ползване и зареждане.

Редактирано от robot

Публикувано

Какво толкова я мислиш батерията? Нали е батерия, износва се с времето, с каквото и зарядно да я зареждаш над 20w е почти все тая. Аз лично ползвам няколко многопортови 45w и 65W на Anker и Baseus, имам и едно mcdodo 65W и Baseus 35W. Всичките си бачкат супер. Батерията е на 96% и след три месеца апарата прави една година. Като е включена опцията за оптимизирано зареждане, телефона ще се зареди изцяло преди да си се събудил, до тогава седи на 80%. Поздрави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте,защо на iphone 15 pro след като съм отметнал да зарежда до 80% продължава да зарежда над 80% и след като стигна 90% гз го откачих от зарядното? Не трябва ли се зареди до 80%, както е примерно при самсунг S23 до 85% и спира?

Редактирано от simeonov_74

Публикувано

Виж дали имаш ъпдейт на firmware-а при някой по-ранни версии на iOS 17 имаше бъг и зареждаше понякога до 100%. В последните версии е оправено.

Публикувано

Всъщност аз вчера го стартирах и го обнових до 17.1.1, но сега няма друга актуализацоя.

Публикувано

Да се пита човек за какво са батериите, ако няма да ги ползвате на пълен капацитет - тоест скопени.

Публикувано

Едното няма нищо общо с другото, капацитетът е едно, а нивото на зареждане - съвсем друго. Твърди се, че при такова зареждане капацитетът се запазва по-дълго.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

И един мармот...

Публикувано
преди 10 часа, Viiipeer написа:

Да се пита човек за какво са батериите, ако няма да ги ползвате на пълен капацитет - тоест скопени.

Тези пък от Apple са много смотани да вземат да направят функция за зареждане до 80%. Да им се начуди човек!

Публикувано

Защо толкова много ви вълнува батерията, защо ви е толкова важна?! Понякога ми минават мисли, че голяма част от хората се грижат повече за вещите си отколкото за здравето си. Е*** съм ти батерията, зареждам когато ми падне и както ми падне.

Публикувано

И аз съм на това мнение. Като цяло при всеки е различно спрямо потреблението и нуждите.

От както взех 15ката така се получи, че доста ми се промени режима и не мога да обуча оптимизирането на батерията, и установих че опцията за 80% работи най-добре при мен. Зареждам телефона на всеки два дни, когато батерията е между 40 и 80%, и по този начин дори и циклите на зареждане са доста по-малко, което реално не знам дали има значение.

Също съм пуснал и опцията да ми се зарежда батерията, само от ВЕЦ и АЕЦ, не искам мръсен ТЕЦов ток.

За точно два месеца ползване от 22/09 до сега 21/11- имам 18 цикъла на зареждане, като зареждам по този начин, а реално съм зареждал телефона - около 30-35 пъти.

IMG_1215.thumb.jpeg.428c65b562a2999ed39fd139c58e4d79.jpeg

IMG_1214.thumb.jpeg.6e1e1c9f5be11f116ab811cc1c64d17e.jpeg

Редактирано от robot

Публикувано
преди 22 минути, robot написа:

IMG_1215.thumb.jpeg.428c65b562a2999ed39fd139c58e4d79.jpeg

IMG_1214.thumb.jpeg.6e1e1c9f5be11f116ab811cc1c64d17e.jpeg

Къде могат да се видят цикълите на зареждане?

Публикувано

В Settings > General > About > Battery, но го има само за 15ките за момента.

Редактирано от robot

Публикувано

Аз съм с 15 pro. Благодаря!

Публикувано

Значи трябва да си смениш Устройството в настройките на профила, че сега ти стои 14 про, а не е ок така.

Ако в профила на форума имаш телефон, различен от реалния, батерията ти пада по-бързо.

image.png.90757702b10950a10f94d922af97e2db.png

Редактирано от robot

Публикувано

14 pro отиде при жена ми. Ще бъде коригирано.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.