Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

iPhone/iOS vs Android - въпроси, спорове, обсъждания, интересна и полезна информация, новини

Featured Replies

Публикувано

Това определено изглежда доста яко, и преди съм го разглеждал, като самостоятелно устройство за бележки е просто перфектно.

Аз по-скоро търся по-мултифункционално устройство като iPad, с което хем мога да водя бележки, скици и подобни и да ги шервам в реално време на голям екран, заедно с демонстрации от други апове, да записвам екрана в същото време и т. н.

Ще водя едни обучения, и мисля че това ще е най-подходящото устройство за това, където се налага да се скицира нещо на живо и да се показават други апове в същото време.

Публикувано

Даже има цветове вече😀

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Благодаря на всички за отговорите, в крайна сметка реших да си поръчам стар айпад + епъл пен, тъкмо и сега покрай празника има разни промоции. Ще тествам с нано-екрана, да видим дали ще е по-добре за писане - уж според ревютата да. Само да дойде.

• 4 месеца по-късно...
Публикувано

Вчера от Гугъл показаха техния 10ти юбилеен "Х" телефон (серия от продукти), което трябваше да е събитие от рода на iPhone X, но беше най-странното Гугъл събитие - нещо средно между комедийно шоу и цирково представление, и показаните продукти бяха скучни и разочароващи, дори за хората от андроид общността. 

Наблегна се на обичайното - камерата и AI функциите, където реално може да се каже че имаше няколко интересни неща, и реално най-интересното - Гугъл представиха свой вариант на MagSafe - Pixelsnap, който е напълно съвместим със MagSafe зарядни и аксесоари.

Наистина очаквах повече, и най-малкото очаквах пиксел продуктите да са налични в повече държави официално, но и това не се случи.

• robot changed the title to iPhone/iOS vs Android - въпроси, спорове, обсъждания, интересна и полезна информация, новини
  • 3 седмици по-късно...
Публикувано
  • Автор
преди 1 час, Alxx® написа:

Успя да я тестваш или си тролиш по навик? Темата е за новости, а когато го купиш и изпробваш - заповядай

Ами ако не съм заслепен като те iSheep oфффцца може и да се светнеш без да я тестваш... Ама така е като се гледа повърхностно и не се вниква в нещата...... Xiaomi, Huawei вкарват близо инчови сензори на перископа, тея си кретат на 1/2.6,... сензор и се правят на много специални като издуват ненужно така нареченото плато.

За олигофрени са написали сега вече имате цели осем обектива... Това ако не е подигравка, не знам какво е.

Айде със здраве! Банвайте ме не ме интересува тук здраво мислещи хора няма! 

Публикувано
  • Автор

Ами това, че вие реагирахте негативно на изказването ми - чиста истина за нищо ново под слънцето ме провокира. Аз какво говоря за размер на сензора не за пикселите - къде намесвате двете неща. Я ми кажете кое е по-добре да наблъскате 48 quad bayer в 1/2.6 или 1/1.5 като размер на сензора?

Отговора мисля че е ясен. Нито има variable zoom нищо, напразно използвано пространство.

Поздрави! 

@mirror

Пич, теб никой не те обижда и не използва груб език. Така може да си говориш с твоите приятели. Изкажи се негативно, но спазвай добрия тон.

Редактирано от mirror
обяснение в любов

Публикувано

И това с огромните сензори в телефоните е маркетинг малко. Важно е колко от него се покрива от лещата, отстояния и тн. 80% от снимката с телефон е софтуер, това е истината.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано
  • Автор
преди 42 минути, Kery70 написа:

И това с огромните сензори в телефоните е маркетинг малко. Важно е колко от него се покрива от лещата, отстояния и тн. 80% от снимката с телефон е софтуер, това е истината.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Напълно съм съгласен така наречената computational photography. 

• 6 месеца по-късно...
Публикувано

След почти 15 години в екосистемата на Епъл, ми връчиха служебен S26Ultra. В началото го гледах с погнуса, но след седмица ползване, телефона определено започна да ми хареса. Самсунг са напреднали доста. Менютата вече не са безразборно разпръснати, AI-то прави чудеса със снимките, и всичко с телефона а най-много ме зарадва Gemini как може да си водиш директен гласов разговор (дори и на Български). Все още си оставам в екосистемата на нахапаните, но конкуренцията не спи. 

Публикувано

Така е, доста напреднаха.

Публикувано
преди 4 часа, stangen написа:

... Gemini как може да си водиш директен гласов разговор (дори и на Български)....

Имаш предвид че може да си говориш в Gemini аппа на български, или че можеш със самия асистент в телефона да си говориш на български - да кажеш "OK, Google, прати мейл на Пешо с текст Забравил си да прикачиш файловете", и той ще го направи?

Публикувано
преди 5 часа, stangen написа:

След почти 15 години в екосистемата на Епъл, ми връчиха служебен S26Ultra. В началото го гледах с погнуса, но след седмица ползване, телефона определено започна да ми хареса. Самсунг са напреднали доста. Менютата вече не са безразборно разпръснати, AI-то прави чудеса със снимките, и всичко с телефона а най-много ме зарадва Gemini как може да си водиш директен гласов разговор (дори и на Български). Все още си оставам в екосистемата на нахапаните, но конкуренцията не спи. 

И аз като теб, само ,че  с S25 Ultra , телефона е страхотен, свикнах бързо, НО батерията е скандален леш.... Тел на 70 цикъла и 3 месеца , го зареждам всеки ден по 2 пъти.
Днес си поръчах 17 Pro ,че и MAX-a вече ми големее и повече експерименти няма да си правя с друга марка телефони.

Публикувано
преди 4 часа, robot написа:

Имаш предвид че може да си говориш в Gemini аппа на български, или че можеш със самия асистент в телефона да си говориш на български - да кажеш "OK, Google, прати мейл на Пешо с текст Забравил си да прикачиш файловете", и той ще го направи?

с Джемини аппа мога да говоря на български. Асистента Биксби все още отказва да си говори БГ. Но пък на Джемини интеграцията е доста приятна, може да пипа по календара и да сетва срещи, да променя част от настройките на телефона. Жена ми беше в потрес, когато чу, как казвам на глас, че се справя много добре и как женски глас отвръща, че съм много мил и приятен събеседник :D Тези дни ще пусна гласовият асистент да приема разговори и да пита защо ме търсят, австрийските ми колеги ще бъдат много изненадани :)

Публикувано

Специално за говоренето с Gemini - ако имаш инсталиран Gemini аппа на твоя айфон, и си дал достъп до гугъглските сървиси, може да правиш същите неща, вкл. да говориш Live на български.

Може да настроиш и бърз достъп от екшън бутона, или шорткът.

IMG_9183.PNG

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.