Публикувано Декември 25, 20241 гд Здравейте! Има ли начин да се заобиколи тази защита? Настроил съм го така, защото други приложения изискват това.
Публикувано Декември 25, 20241 гд Автор преди 50 минути, Баба Гана написа: Пробва ли тази команда в терминал: sudo spctl --master-disable Не бях, сега го направих, но ми изписва това: Вече не знам коя настройка трябва да намеря. Да не би това да трябва: Security- Allow applications from-Anywhere Така ми е зададено.
Публикувано Декември 25, 20241 гд преди 6 часа, trifon81 написа: Да не би това да трябва: Security- Allow applications from-Anywhere Ако приложението не е от Мак апстор и не е от сертифициран разработчик - да, това трябва.
Публикувано Декември 26, 20241 гд Автор преди 7 часа, Alxx® написа: Ако приложението не е от Мак апстор и не е от сертифициран разработчик - да, това трябва. От апстора е.
Публикувано Декември 26, 20241 гд Спри SIP ( System Integrity Protection ) Влизаш в Recovery, стартираш Terminal и пишеш " csrutil disable" Може в нормален режим да провериш статуса " csrutil staus "
Публикувано Декември 26, 20241 гд Автор преди 54 минути, KurtiMakarov написа: Спри SIP ( System Integrity Protection ) Влизаш в Recovery, стартираш Terminal и пишеш " csrutil disable" Може в нормален режим да провериш статуса " csrutil staus " Изключено е Редактирано Декември 26, 20241 гд от trifon81
Публикувано Декември 26, 20241 гд Автор преди 1 час, Alxx® написа: Щом е апстор-ска, настрой полицата на фул секюрити и опитай пак. Така става, но приложенията, които инсталирам извън стор-а не работят така. Явно няма как всичко да работи. А те са ми по-важни. Преди Sonoma всичко работеше, явно са променили нещо в политиката. Редактирано Декември 26, 20241 гд от trifon81
Публикувано Декември 26, 20241 гд Тези извън стора би трябвало да работят, веднъж подкарани със спрян сип. И спри да цитираш последен пост - ненужно, а и не се толерира от правилата.
Публикувано Декември 26, 20241 гд Автор Опитах с включен сип, но уви. И при двата варианта с по едно приложение има проблем. С включително сип пък adguard блокира и иска да го трие. А то ми е по-важно, заради рекламите в ютуб. Явно спасение няма, благодаря на всички.
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.