Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Публикувано

Apple официално представи iPhone 16e, нов модел с чип A18, Apple Intelligence, усъвършенствана камера и дълъг живот на батерията, при по-достъпна цена. Смартфонът предлага висока производителност, сателитна свързаност и нови интелигентни функции, като същевременно е екологично ориентиран и създаден от рециклирани материали.

1. Дизайн и дисплей

• Здравина и устойчивост: iPhone 16e има IP68 защита от вода и прах, предно стъкло Ceramic Shield (по-здраво от всяко друго смартфон стъкло) и устойчив заден панел.

• Дисплей: 6.1-инчов Super Retina XDR OLED дисплей с HDR за по-ярки цветове и наситени детайли.

2. Производителност и свързаност

• Чип A18: Осигурява по-бърза и по-ефективна работа, с до 80% по-висока производителност спрямо A13 (от iPhone 11).

• Графичен процесор (GPU): 4-ядрен GPU за по-добра графика, поддръжка на ray tracing за реалистични светлинни ефекти в игрите.

• Neural Engine (16-ядрен): Подобрен машинен интелект, който ускорява Apple Intelligence и обработката на изображения.

Модем Apple C1: Първият модем, проектиран от Apple, осигуряващ по-бърза и енергийно ефективна 5G свързаност.

3. Apple Intelligence – новият AI на Apple

• Редактиране на снимки: Инструментът Clean Up премахва нежелани обекти.

• Търсене в снимки: Разпознаване чрез описание на обекти, вместо ръчно търсене.

• Персонализиране на текст: Генериране на емоции и GIF-ове чрез Genmoji и Image Playground.

• Siri с по-добра логика: Разбира по-добре контекста, може да отговаря по-интерактивно и работи с ChatGPT (без акаунт и без съхранение на данни).

• Сигурност: AI моделите работят основно локално на устройството, а за по-сложни задачи се използва Private Cloud Compute, без съхранение на лични данни.

4. Камера и видео възможности

• 48MP основна камера с подобрена нощна фотография и портретен режим.

• 2х телеобектив: Дава възможност за оптично приближаване без загуба на качество.

• 4K Dolby Vision видео запис с до 60 кадъра в секунда.

• Пространствено аудио (Spatial Audio): Подобрено звуково изживяване при запис с AirPods или Apple Vision Pro.

• Редакция на звук в клипове: Премахване на шум от вятър, подчертаване на гласове и симулиране на студийно качество.

5. Батерия и зареждане

• Най-дълъг живот на батерията за 6.1-инчов iPhone.

• До 6 часа повече от iPhone 11 и 12 часа повече от iPhone SE.

• Зареждане: Поддържа USB-C и безжично зареждане.

6. Сигурност и аварийни функции

• Сателитна връзка: Изпращане на спешни съобщения, SOS сигнали и локация извън мобилната мрежа.

• Crash Detection: Автоматично открива автомобилни катастрофи и уведомява спешните служби.

• Find My през сателит: Позволява споделяне на местоположение дори без Wi-Fi или мобилна мрежа.

• FaceID: Сигурно отключване чрез TrueDepth камера, използвано за автентикация на покупки, влизане в приложения и разпознаване в тъмни условия.

7. iOS 18 – Нови функции

• По-голяма персонализация на началния екран (промяна на цветове и оформление).

• Нови съобщения: Поддръжка на RCS (по-богат текст и медия за Android потребители), ефекти в текст и планирано изпращане на съобщения.

• Подобрена защита: Заключване и скриване на чувствителни приложения.

8. Достъпност 

•  Предварителни поръчки: От 21 февруари 2025 г.

• Наличен в 59 държави от 28 февруари, включително Германия, Великобритания, Франция, САЩ и Япония.

460907-1280.thumb.jpeg.4fabc4eab66ce2473822c2f2c3b959b5.jpeg

460922-640.thumb.jpeg.5b7808994ed483af64bca1820c72d524.jpeg460911-640.thumb.jpeg.56f705114c1e78efa5f15fa2690591f3.jpeg

460937-1280.thumb.jpeg.9deda3437aa6ab686f281047b4130c7b.jpeg

460950-640.thumb.jpeg.d17f9393bf74e267ffe3b0394201fb6d.jpeg

460941-1280.thumb.jpeg.6941cc50595a45511f6b9775cf43414a.jpeg

Редактирано от ML16

Публикувано
  • Автор

За мен най-важното от това устройство е чипа C1, ще могат добре да го изтестват в реалния живот и да се надяваме на добра имплементация в iPhone 17, основно около живота на батерията.

Публикувано

iPhone 14 с нов процесор, камера и копчета. Солидна пара искат за това квазимодо.

Публикувано

Махнаха mini, сега съсипаха и SE... Това недоразумение трябваше да е до 1000лв, както всички SE до сега...

Публикувано

SE-тата поне бяха с изцяло актуален хардуер(без периферията, естествено). Тука ни пробутват W203 с модерен мотор AMG...iPhone  или Pro, или нищо.

Публикувано
преди 1 час, Alxx® написа:

iPhone 14 с нов процесор, камера и копчета. Солидна пара искат за това квазимодо.

*Без MagSafe и с 1 камера по-малко. Дори с 128-те гигабайта памет на базовия модел, цената пак е трудна за преглъщане - особено тук. 

Публикувано
  • Автор

Няма MagSafe, няма UWB чип (precision finding), A18 с едно GPU по малко от стандартните 16-ки, 5G чипа не подържа Ultra wideband, WiFi 6, вместо 7, няма Apple home thread.

Ясно е, че се води бюджетен телефон, но до вчера iPhone SE беше 429$ а iPhone 14 499$. iPhone 16е е 599$.

Ако толкова скъп по добре да дадеш още 100$ и да вземеш обикновена 16-ка.

Това си е класическа ценова дискриминация, като по учебник изпълнена “price ladder”.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Понеже темата за iPad е умряла назад във времето -  утре ми идва един iPad 11, ще го поразцъкам и ще дам отзив! Не, че ми беше изтрябвал много много, но в Емаг има промо безлихвен стоков кредит за 10 и 20 месеца, та грабнах един за х 40лв на месец, за да не ме е яд , ако не ми хареса! Ако не, поне ще сменя на сина ми iPad Mini 4 с него, та все е кяр за по кофа KFC на месец!  :) :) :)  

Публикувано
Понеже темата за iPad е умряла назад във времето -  утре ми идва един iPad 11, ще го поразцъкам и ще дам отзив! Не, че ми беше изтрябвал много много, но в Емаг има промо безлихвен стоков кредит за 10 и 20 месеца, та грабнах един за х 40лв на месец, за да не ме е яд , ако не ми хареса! Ако не, поне ще сменя на сина ми iPad Mini 4 с него, та все е кяр за по кофа KFC на месец!  [emoji4] [emoji4] [emoji4]  

Може ли линк към промото?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано

е няма линк, просто отдолу на артикула пише, че може да се купи на изплащане на 10 или 20 вноски без оскъпяване .. Аз лично с Уникредит го взех.

Сега видях! Ако някой иска да се възползва - ДО ДНЕС (13.03) е промо-то!

image.thumb.png.f1a423c04a4ad92b15ca32830c16efea.png

Редактирано от Veselin Panov

Публикувано

Мерси поръчах и аз един сив.. да има. Даже имах и ваучер за 30 лв. Сега и калъф трябва да търся и протектор.default_smile.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Amazon.de е твоя "човек"! :)

image.thumb.png.aab10f7617304949d134b60b894f88eb.png

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.