Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Предпазване на MBP и няколко въпроса

Featured Replies

Публикувано

Здравейте,

искам да се допитам до потребителите, които ползват unibody aluminium MBP от по-отдавна - износва ли се бързо с времето повърхността, драска ли се лесно? Не ме притеснява много дисплея, а по-скоро palmrest-a и външната част и обмислям да взема един invinsible shield. Имам код за 50% и ще ми излезе 31$. Но при щита за iPhone съм с малко смесени чувства - предпазва, но поставянето му беше мъка, а след 1-2 седмици ползване се насъбира прах и мърсотия по местата, където свършва протектора и е малко дразнещо.

Та, ще се редавам ако ме посъветвате първо има ли смисъл от протектор изобщо и второ дали да е invinsible shield или някоя друга марка.

За да не отварям нова тема, ще задам тук няколко въпроса:

1) Видях, че има тема с оплаквания от живота на батерията на лаптопите на Епъл. Ами аз го имам от няма седмица и днес забелязах, че вече падна с 1%. Не е болка за умиране, но все пак.. Повече работя на него вкъщи и почти постоянно е на зарядно. Някакъв съвет - дали да го ползвам по-често на батерия и да правя повече калибровки (веднъж седмично) или да го ползвам, както ми е удобно и да му мисля след време :)

2) има ли комбинация от клавиши за рефреш във файндъра или някаква настройка за автоматичен рефреш? Когато изтривам файлове на тяхно място остават бели полета, а не се подреждат автоматично иконите. При Уин-а има дясно копче-рефреш. И малко дразни, че когато добавям нови файлове или ънрарвам не се подреждат в мрежа автоматично, а трябва да избера дясно копче-align to grid, за да се оправи.

3) скролирането в опера с тракпада е супер бързо. Вързах една безжична мишка (logitech performance mx) и й направих настройките и сега в операта е идеално, но в сафарито и из цялата ОС е адски бавно. Като че ли скролира на всеки пиксел. Как мога да го оправя? Сафари е доста по-добър в Мак, отколкото на Уиндоус, но съм свикнал с Опера и в нея са ми всички favourites, пароли за сайтове и т.н.

4) предната лява част точно над клавиатурата доста прегрява, но предполагам е нормално?

Публикувано

1) Колкото повече разряди- заряди правиш - толкова по-бързо ще си замине. Този 1% не е болка за умиране. Дръж си го на зарядно, достатъчно е поне веднъж в месеца да и правиш пълен разряд и заряд.

2) Има си няколко изгледа, включително като списък. Тогава ще става това което искаш.

3)Сложил ли си необходимите драйвери.

4)Нормално е вляво да загрява повече. Инсталирай си iStat , за да си следиш температура, батерия, вентилатори и прочие.

Публикувано

Ето 2 страници от сайта на Apple за батерията, в които пише доста полезна информация:

http://www.apple.com/batteries/

http://www.apple.com/batteries/notebooks.html

Така изглежда Mac -a от вътре:

3178278214_3f74843e86.jpg

И 2-та вентилатора са леко в ляво, така че е нормално при по-високо натоварване да се нагрява. При мен е ставал доста топъл, но проблеми за сега не съм имал.

Относно надраскването. За близо 1 година ползване вкъщи, в университета и в работата няма драскотини по тялото. Веднъж пада от леглото на пода, но нищо му няма. Евентуално би се надраскал, ако се ръчне с нещо остро, но иначе не вярвам да има проблеми. Но, ако все пак държиш ето тези изглеждат готини:

http://www.macbook-case.com/

Редактирано от Psycho

Публикувано
  • Автор

ammcfc, драйвърите за мишката съм ги сложил - последните от сайта на производителя. Но не е точно в това проблема. Защото дори и да ползвам тракпада, скролът в Сафари е мазен един такъв като на iPhone (май momentum му се казва), докато в Опера, както съм си сложил пръстите отгоре и вече ме е пратило най-долу на страницата - адски бърз е.. Та след като сложих мишката нещата се обърнаха - в Опера е наред, в Сафари и из ОС-а е бавно.

Psycho, тези кейсове не са лоши, но от САЩ и с тези цени + не малката доставка не си заслужава. Иначе е хубаво да знам, че няма да се драска (така, както се драскат iPod-ите например :) )

В крайна сметка избрах това: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150359591206&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Спрях се на тях, а не на zagg, заради написаното "Matte protector + aluminum finish". Като дойде ще видим колко е вярно.. Другият ми евентуален избор беше това: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360188081527&ssPageName=STRK:MEWAX:IT + clear hard case от Hong Kong :)

Публикувано

http://cgi.ebay.co.uk/CLEAR-HARD-CASE-New-Apple-15-Macbook-Pro-Aluminum-/380235090685?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_LaptopAccessories_LaptopCasesBags&hash=item5887c70a

Ето ги и в UK. Честно казано тези по ме кефят от тези дето си покaзал, защото не се лепят и можеш да ги махнеш, когато поискаш, но ти си знаеш най-добре. :)

Редактирано от Psycho

Публикувано
  • Автор

Дам, точно този бях намерил - не бях сигурен дали е същия. Но честно казано на снимката изглежда много подозрително - все едно са снимали 'гол' лаптоп. Видях други снимки с малко по-различен кейс (пак прозрачен) и си имаше удебеляване, а на мен това не ми се иска. Поварявай ми доста помислих дали да взимам 'лепенки' за цялата машина или 1 'лепенка' за палм-реста и кейс..

Публикувано

Абе стига сте издребнявали. Да няма да мрете с тези Макове? Аз имам Unibody Late 2008 и няма нито една драскотина по него.

Публикувано
  • Автор

Всеки си избира как да си пази нещата. Това е много хубаво, че твоят е издържал толкова, но аз лично за първи път си купувам макинтош, а от опита ми досега с iPod-и и iPhone-и си помислих, че няма да е зле като съм дал 3 бона за лаптоп, да дам още 30-40 отгоре с цел да се предпази.

Публикувано

Това е като да е***ш с презерватив :lol:

Редактирано от Sladichuk®

Публикувано

:rolling: :hump:

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.