Публикувано Май 28, 201015 гд Въпросът ми е простичък, но не съм сигурен дали е за тук, за това ще моля темата да бъде преместена, ако съм объркал мястото. Та, исках да попитам дали може от някъде да намеря книги за айБуукс, както може да се намерят хилядите приложения за платформата- кракнати.
Публикувано Май 28, 201015 гд http://bgiphone.com/showthread.php/1043-%D0%B5-books?highlight=%E5-books
Публикувано Май 28, 201015 гд Автор Питах дали мога да си свалям книги за програмта iBooks, ако не е станало ясно. Просто не искам да ги плащам.
Публикувано Май 28, 201015 гд Книгите в Мястото на Борислав Манов са в txt, fb2 и sfb вариант и свалянето е безплатно. Просто не ги плащай. Редактирано Юни 3, 201015 гд от Aveliky
Публикувано Май 29, 201015 гд Здравей, Работата с книгите е много проста. Няма нужда да плащаш книги - само трябва да ги конвертираш. Формата, който Apple използва за книгите си е "EPUB". Трябват ти свалени книги в какъвто и да е формат и програма за конвертиране. Лично аз използвам "calibre" - безплатна е и я има за Windows и за Mac OS. Та качваш книгата вътре, конвертираш я в горния формат, а след това щракваш два пъти върху получения файл. Книгата се зарежда в iTunes и след това можеш при синхронизацията да я заредиш в iPad. Ако имаш нжда от по-подробно описание, казвай. Редактирано Май 29, 201015 гд от pe6o666
Публикувано Юни 8, 201015 гд а книгата преди да я конвертнеш в какъв вариант е Входни формати за calibre: CBZ, CBR, CBC, CHM, EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDF, PRC**, PDB, PML, RB, RTF, TCR, TXT Изходни формати от calibre: EPUB, FB2, OEB, LIT, LRF, MOBI, PDB, PML, RB, PDF, TCR, TXT
Публикувано Юли 1, 201015 гд Има ли начин да подкарам тази програмка въпреки че съм с айфон ОС 3.1.2.Има ли нещо което да лъже системата от сорта на Fake 3.1.3 , но да кажем за 4.0?
Публикувано Юли 1, 201015 гд Не виждам смисъл от подобна еквилибристика. Stanza на този етап е по-добра(лично виждане)
Публикувано Юли 1, 201015 гд Имам Stanza имам и GoodReader.И понеже доста да чета,обичам да имам избор и разнообразие.Ibooks може да не толкова добра като Stanza,но е малко по-красива (лично мнение)
Публикувано Юли 1, 201015 гд Не виждам смисъл от подобна еквилибристика. Stanza на този етап е по-добра(лично виждане) Абсолютно!!! п.п.@kokobrise, докато чакаш и търсиш, по-лесно ще минеш на 4.0
Публикувано Юли 2, 201015 гд Имам проблем... Добавям си книгите в iTunes, синхронизирам и после добавените книги ми ги няма в iBooks Проверих дали съм дал All books или only checked, не е от това. Нещо по-специално трябва ли да се прави ? Слагам си .epub книжки... Със свалените от iBookstore няма проблем.
Публикувано Юли 19, 201015 гд Възможно ли е в Stanza - книгите да се разделят не само по автори, а на второ ниво по вид - например романи , повести, разкази и пр. ? Някой правил ли е подобно нещо. Изрових три пъти нета и не успях да намеря. Погледнах и структурата на базичката под Stanza и това ме кара да си мисля , че е невъзможно, но ..... последна надеждица-да питам..:question:
Публикувано Юли 19, 201015 гд Може, разбира се. Цъкаш на edit избираш си книгата и след това в subjects пишеш каквото си избереш за категория. Разбира се по лесно става с calibre. Там съответната категория се пише в полето tags и можеш да го правиш с няколко файла наведнъж.
Публикувано Юли 19, 201015 гд 10x - това с subjects го пробвах, но не зная защо не ме вдъхнови особено. Искаше ми се като влезеш в категория "Автори" - и напр. Стругацки - под името да се виждат категориите, но категориите, които са за Стругацки само, например име на поредица. Сега (в резултат на опитите) - категория "Патрулите" (поредица на Лукяненко) дефакто се отнася за всички автори, т.е категорията се явява по-глобална от "Автори" - и ако създадеш категория "Разкази" тя ще важи за всички, ако разбира се не я именоваш "Разкази на Теодор Стърджън" и вътре да поставиш съответните разкази. Друга ми беше идеята... Все пак благодаря за мнението.
Публикувано Юли 19, 201015 гд Разбрах те. Може би да впишеш по два или повече тага, отделени със запетая и интервал, като примерно първият е автора.
Публикувано Септември 16, 201015 гд Има ъпдейт за Pages (Apple-ския "Word") с който файловете могат да се експорират като ebook/еpub
Публикувано Ноември 27, 201015 гд Проблемът е че когато сваля книга от магазина, която е на кирилица, излизат всякакви символи, а не текст . При 4.1 този проблем го нямаше.
Публикувано Февруари 18, 201115 гд Здравейте, Хубав сайт, от който директно си теглите книги . E-pub е flibusta.net Има голямо разнообразие от автори.
Публикувано Юли 28, 201114 гд Аз се изхитрих малко и си даунлоднах от битторент кеширан целия сайт Мястото на Борислав Манов на компа. След това го прехвърлих в паметта на iPad през WiFi. Сега когато не съм онлайн си отвярям сайта от паметта с WEB Viewer от iFile и всички книги са ми под ръка и без WiFi. Всички вътрешни връзки работят - все едно че си онлайн.
Публикувано Август 9, 201114 гд Здравейте , днес установих че имам проблем с iBooks.Не мога да стартирам програмата , след като кликна на иконата, мъчи да зареди 5-10 секунди и ме изхвърля. Изтрих я, след което я инсталирах наново от Appstore и пак същото , пак трих пак инсталирах крак от installous, и пак не зарежда.Има ли начин да се оправи това или да дърпам Stanza?
Публикувано Август 9, 201114 гд http://bgiphone.com/topic/83-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bc-%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%bd%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d1%85%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%bb/page__view__findpost__p__101__hl__%2B%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%2B%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B5+%2B%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%2B%D0%BD%D0%B8+%2B%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F__fromsearch__1
Публикувано Май 27, 201312 гд Как да си направя back up на книгите в iCloud, ровя, ровя, ама нищо не намирам . Искам да направя back up от iPhone към iCloud и да ги метна после на iPad-а
Публикувано Май 28, 201312 гд iClaud ще ти направи бакъп автоматочно,без да посочваш нищо. Само слагаш акаунта на таблета и чакаш да ресторне информацията. Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.