Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Бихте ли си взели сгъваем айфон (iPhone Fold)

Бихте ли си взели сгъваем айфон (iPhone Fold) 12 гласа

1. 1. Бихте ли си взели сгъваем айфон (iPhone Fold)

• Да, бих си взел още първото поколение сгъваем айфон, когато излезе
      0%
      0
    • Да, бих си взел сгъваем айфон, но само ако няма компромиси със здравина, водоустойчивост, батерия, дисплей, производителност и т.н.
      25%
    • (неутрално) Интересни са ми като формфактор, но не бих избързвал да взимам сгъваем айфон
      25%
    • Не, не виждам предимства/приложение/смисъл на сгъваем айфон лично за мен
      33%
    • Не по друга причина
      16%
    • Друго - ще напиша коментар
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Публикувано

Я да пусна една тестова анкета и тема, да раздвижим малко нещата - Какви са ви размишленията по темата със сгъваемите (foldable) телефони - очаквате ли от Apple такова устройство, или по-скоро не ви вълнува - според слуховете се очаква през 2027-2028 г.

Според някои слухове може да дойде и по-рано, но както знаем от Apple, често въвеждат някоя технология по-късно от останалите, но го правят в пъти по-добре и по-изпипано - както примерно с въвеждането на USB-C, повече камери, безжично зареждане и т.н.

image.thumb.png.738235a70b04cf103b1a5aab104d520c.png

Публикувано

Твърдо не, според мен все още технологията не е достатъчно добра за да издържи няколко години сгъване. Епъл и иновации ...вече не вярвам в това. 

Публикувано

Не бих дал 1 торба пари за сгъваем телефон, докато вътрешния екран е мек като масло и дори леко натискане с нокът ще му остави перманентен отпечатък. 

Публикувано

Определено да, може би не първото поколение обаче, въпреки че предполагам ще е изпипан, нали за това се забави толкова. Друг въпрос е дали ще мога да си го позволя обаче… Всъщност едно време преди смартфоните много обичах сгъваемите телефончета, може би фолд не е точно моделът, който ми харесва, ако пуснат нещо като флип бих го предпочела - по мъничко и елегантно.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Samsung правят вече 7-мо поколение сгъваеми телефони. И все още на огромен процент  от тях сменят екрана гаранционно. Дори имат в гаранционните условия ясно написано, че клиента има право на безплатна смяна на екран по време на гаранцията, само веднъж. 

Публикувано

Е то е трудно да направиш нещо, което хем да се сгъва хиляди пъти, хем да не му личи и да не се разваля.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано
  • Автор

ППЦ и моите най-големи опасения са за екрана, и че трябва да се държиш малко по-внимателно със самото устройство - т.е. по-внимателно от обикновен телефон.

По същия начин, като си взех айпада по-рано тази година, малко ме стресна това - беше в кутията най-горе, че екрана не трябва да се бърше с нищо друго освен с на епъл кърпичката, и да не се ползва нищо друго освен някакъв специален алкохол, защото екрана е по-мек и лесно се драска, но за 3 месеца до сега всичко е точно.

image.thumb.png.1b78a2acd650756fcbd9819b3a1f1414.png

Публикувано

Който иска ще купи, аз и от любопитство не бих взел… но да не се заричам

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Е да, разбира се че само който иска ще си го купи, предполага се че ще е доста скъп, с идеята че уж имаш две устройства в едно - но поне до момента всички подобни сгъваеми устройства, дори и най-новите имат доста недостатъци.

А прогреса заради самия прогрес е ненужен, пазара движи нещата. Освен всичко друго, предполагам че едва ли епъл ще се хвърли да прави нещо, ако не очаква да има търсене. Но знае ли човек - примерно с iPhone мини 12 и 13 - познавам двама души, които бяха много разочаровани че ги спряха минитата, щото им се кефиха, даже и мъже - не всеки иска големи тухли, но явно не се продаваха глобално добре, и епъл ги спря поне за момента.

Иначе ето една интересна статия за пазара на сгъваемите устройства, за който му е интересно (на англ.) - Accelerated Brand Expansion Reshapes Foldable Phone Market; Apple’s 2026 Entry May Ignite Industry Breakthrough, Says TrendForce | TrendForce

Ето и обобщението:

📱 Тенденции при сгъваемите телефони за 2025

• Доставки и пазарен дял: Очакват се 19.8 милиона устройства през 2025 г. при 1.6% пазарен дял, същият като през 2024 г.
  • Технологичен напредък: По-добро скриване на гънките, по-здрави панти и понижаващи се цени позиционират сгъваемите телефони като висок клас иновация.
  • Разширяване на марките:
    • Samsung: Остава лидер, но делът ѝ намалява от 45.2% → 35.4%.
    • Huawei: Силен растеж в Китай, очакван глобален дял 34.3%.
    • Honor и Lenovo (Motorola): Бърз растеж — до 9.1% и 7.6% съответно.
    • Xiaomi: MIX Flip серията набира скорост, прогнозиран дял 5.1%.
    • OPPO и vivo: Общ дял от 8.5%, което показва засилена конкуренция.

🍏 Очакван пробив с Apple през 2026?

• Спекулирано представяне: Сгъваем iPhone с 5.5” външен и 7.8” вътрешен дисплей.
  • Потенциално влияние: Може да увеличи интереса и да направи сгъваемите телефони масови, особено при премиум потребителите.
  • Фокус върху екосистемата: Дълбока интеграция с iOS и хардуер-софтуер оптимизация може да се окаже решаваща.

🔍 Потребителски нагласи

• Пречки: Притеснения относно издръжливостта, гънките и високите цени все още ограничават покупките.
  • Лоялност: Ниска мотивация за смяна, освен ако не се предложи значителна стойност от новата марка.
Публикувано

Да, бих си взел ако всичко бъде изпипано, това което не ми харесва и адски ще ми вади окото, е свивката в средата след определени отваряния, причината да си взема такъв е че често гледам филми на телефона си и по-големия екран би ми било предимство.

Редактирано от Павел Василев

Публикувано

Не и докато не се докаже, като надеждна технология, чисто хардуерно. С моето ОКР, погледа ми ще е постоянно в гънката по средата😀 Предвид заниманията ми през свободното време, не бих го носил със себе си постоянно. Едва ли ще оцелее до изтичане на епълската гаранция. И както обикновено, друг основен фактор е цената. Обикновено старите устройства ги продавам или подарявам, а сгъваемия не би оцелял до този момент. 

• 4 седмици по-късно...
Публикувано
  • Автор

Малко актуална (дочута на ухо) информация за следващите айфони според Блумбърг:

2025 - Серията iPhone 17 ще бъде пусната на пазара през септември 2025 г. с модели Standard, Pro, Pro Max и тънък Air (заменя Plus; с една камера, вътрешен модем).

2026 - Apple ще преоткрият сгъваемите устройства със сгъваем iPhone, който ще бъде с Touch ID, четири камери (2 предни/2 задни), само eSIM, намалена видима сгъвка чрез in-cell touch (При In-cell сензорите са интегрирани директно в LCD клетките, което води до по-тънък и по-лек екран с потенциално по-добра оптика и по-малко видими гънки при сгъваемите устройства. С промяната Apple се стреми към по-елегантен дизайн. При On-cell touch сензорите за докосване са разположени върху дисплейния панел (между цветния филтър и поляризатора), което го прави по-опростен, но и малко по-дебел. )

2027 - iPhone 20 през 2027 г.: основният или само ПРО моделите ще са с извито стъкло. Очакват се умерени увеличения на цените.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.