Публикувано Март 5Март 5 Айфон с голям дисплей, без камери(е, една евтина) и без датчици/компас - логично ниска цена. Не ме кефи, но ще се продава добре според мен.
Публикувано Март 7Март 7 Автор Малко предварителна информация относно новите айфони, които се очакват септември, и най-вече за сгъваемия айфон. Разбира се всичко са слухове, но във видеото показват интересно уж "100% доказателство", че се знае формата на сгъваемия айфон, заради изтекъл метален корпус, който за да се произведе, трябвало да се направи матрица за $100 K, и никой нямало да даде толкова пари, ако не се знаело със сигурност. Дали е така, предстои да разберем.
Публикувано Март 7Март 7 Дори и да е добра догадка е тесла. Тестовите им модели са от стомана, която се обработва с фреза, не се бие в матрица.
Публикувано Април 5Апр 5 Автор Екипажът на мисията Artemis II на НАСА са пуснали уникални снимки от борда, заснети с iPhone за своята мисия около Луната. Най-интересното е че са заснети с предната камера на iPhone 17 Pro Max Всички снимки от профила на НАСА (само 3те снимки то илюминатора на 04/04 са от iPhone)
Публикувано Май 16Май 16 Чудех се къде да попитам и реших, че не е достатъчно важно, за да правя отделна тема. Днес установих, че батерията на стария ми iPhone 12 mini е за смяна, защото от едната страна се е подула и е отлепила дисплея. Ползва се за игри и се зарежда често, явно от прегряване е станало така. Та въпросът ми е, къде в София може да се смени максимално бързо, не е нужно да е оригинална, но да не е някой боклук, дето да ми гръмне в ръцете, а ако има възможност и да го вземат от място и доставят обратно, би било чудесно. Иначе мога и да го занеса, но само в близост до Редута някъде, което доста ограничава вариантите. Редактирано Май 16Май 16 от dessyteneva
Публикувано Май 16Май 16 Гео Милев до сръбската скара.Пича е много точен.Няколко пъти съм го ползвал за смяна на батерия.
Публикувано Май 16Май 16 Имаш ли нещо телефон, да звънна в понеделник да се уговоря, че ще ходя пеш и да не се разкарвам само? Или поне името на сервиза, да го намеря в нета? Редактирано Май 16Май 16 от dessyteneva
Публикувано Май 16Май 16 Автор Мисля че има предвид за ето този сервиз, точно то тази сръбска скара - https://maps.app.goo.gl/GKtWFKkGeCjjVhZs5Тел. 0893628525, раб. време гледам е само в делнични дни от 1030 до 1930
Публикувано Май 16Май 16 Супер, благодаря много, ще звънна в понеделник да видя как стоят нещата. Междунно намерих някакъв в квартала, но нямам отзиви за него, иначе ставало за няколко часа и неоригинална батерия 50 евро, оригинална 75. Не мисля обаче, че малки сервизчета могат да предлагат оригинални част, поне докато се занимавах с новини, знаех че само оторизирани сервизи могат. То не ми е и много важно да е оригинална, само дето се притеснявам да не е някой боклук, да ми запали кащата. Та ще видя този на Гео Милев, щом колегата е доволен от него, някак си ще съм по-спокойна.
Публикувано Май 16Май 16 Оригинална батерия за 12 е точно 100 евро, по схемата "селф сървис" на Епъл, няма как със смяна и печалба да е 75. Виж го тоя пич до скарата, ако не се получат нещата свиркай да ти дам мой ученик, който отдавна е капацитет в бранша.
Публикувано Май 16Май 16 преди 11 часа, dessyteneva написа:Имаш ли нещо телефон, да звънна в понеделник да се уговоря, че ще ходя пеш и да не се разкарвам само? Или поне името на сервиза, да го намеря в нета?Съжалявам за забавянето,пращам ти го.
Публикувано Неделя в 13:352 дни Днес си рових из нета и попаднах на сайт който показва елементарни ремонти на телефони , таблети, домакински уреди и др. Може да свърши работа на някой колегаhttps://www.ifixit.comSent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Неделя в 16:332 дни ifixit е библия, Венко. Бая сме се учили оттам(аз, наскоро пак ). Правих си пералнята с техни жокери, че е страхотна и не си струва за един лагер да си ходи.
Публикувано преди 2 часа2 часа Автор Да питам тези, които ползват (или са ползвали) и уиндоус машини и мак машини по-дълго времеТрябва да се смени стар уиндоус лаптоп Dell XPS 17 9710 със следните характеристики "Intel Core i9-11900H, NVIDIA RTX 3060 6GB VRAM, 64GB RAM", с настолен мак, като се избира между мини и студио, със следните характеристики:Apple Mac Studio 2025, Apple M4 Max (2.59/4.51GHz, 4M), 32 ядра GPU Apple M4 Max, 36 GB LPDDR5X 8533, 512 GB SSDилиApple Mac Mini 2024, Apple M4 Pro 14C (4.51GHz, 4M), 20 ядра GPU Apple M4 Pro, 48 GB LPDDR5X 8533, 1 TB SSDВъпросът е - дали двете МАК машини реално биха били ъпгрейд на посочената машина с уиндоус?. За RAM-та се чудя основно, тъй като RAM при Mac ≠ RAM при Windows, и при МАК-а е unified memory — една памет за всичко, и дали 36/48 биха били достатъчен заместител?Тези два мак-а са избрани основно заради това че са налични, и не трябва да се чака доставка от няколко месеца. Макбук не е опция, и не се иска, тъй като ще се ползва в офис. Ползването е с тежки графични приложения, обработка на снимки, видео, аудио, пускане на LLM локално, много отворени реазлични браузери (обикновено 4-5) с много табове едновременно, и 3 монитора едновременно.
Публикувано преди 2 часа2 часа Здравейте, M4 Max е звяр и със сигурност ще е много по-адекватен във времето спрямо M4Pro, ако наистина ще ви трябва машина за тежки приложения (рендъри, видеообработка на огромни файлове и т.н.) си заслужава на макс. Трупута на паметта при макс-а е около 10 пъти по-голяма от на Интел-а. Със сигурност ще се усеща по-бърз в приложенията искащи смятане. Редактирано преди 2 часа2 часа от stangen
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате