Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Обмислям покупка на първи iPad - iPad Pro 13 M5 CELL ME7W4 5G, 13.0 ", 256 GB, RAM 12 GB

Featured Replies

Публикувано

Привет колеги, виждате на профила ми какви apple устройства имам, обмислям да взема за първи път айпад - iPad Pro 13 M5, идеята е да мога да го пренасям лесно като пътувам и когато сме в нас, хотела и т.н. да ми служи основно и като лаптоп, мисля да му взема безжична клавиатура, мишка и стойка за него, какво мислите за това, причината да не си взема Mac Book Pro, е че нямат все още официален БГ интерфейс така както го има и за iOS, моля Ви, не ме разбирайте погрешно, имам си лични причини и e дълго за обяснение защо държа на БГ интерфейс, та при iPad понеже е с iOS се подразбира че си има БГ интерфейс, така както го има и на моя iPhone15 ProMax.

Какво мислите за iPad Pro 13 M5, какви ограничения мога да очаквам за разлика от истински Мак?

Редактирано от Павел Василев

Публикувано

Аз имам и двете - Makbook Air 13 M3 и iPad Pro 11 M3. За мен iPad-a не ми е удобен за ежедневна работа, макар да имам клавиатура, мишка и молив. Доста от софтуера, който ползвам го няма или ползването му не ми е удобно. Относно ограниченията - ако софтуера, който ползваш го има за iPad и ти е удобно ползването го вземи. Аз лично си нося и двете като пътувам.

Публикувано

@Павел Василев а какъв софтуер/програми/приложения мислиш да ползваш?

Аз също имам и мак и айпад, и двете се допълват чудесно, но няма никакъв проблем да ползваш айпад вместо компютър, ако не ползваш някакви специфични приложения, които ги има само за Мак.

iPad работи чудесно с безжична мишка, клавиатура, може да го свързваш към монитор или ТВ жично и безжично.

Публикувано

Напълно споделям мнението на robot. И ние в къщи със съпругата ми сме с макбуци и 11' iPad pro. жена ми твърдо си маже по екрана на айпада и много рядко се сеща да си погледна макбук-а. Аз също през повечето време ползвам айпада. Няма да забравя какво увещаване беше да и купя айпад. Първата седмица след като и го взех, го пипна няколко пъти и каза, че и е тежък и неудобен, сега няма нещо на света което да я накара да го смени с лаптоп.

Публикувано
  • Автор

Ползвам лаптоп с Win 11, това което ползвам основно на лаптопа и нищо професионално, държа на free офис пакета LibreOffice, да си имам отделно папки с документи, папки със снимки, приложението ZOOM, имам принтер HP свързан чрез wi-fi direct, Смарт ТВ LG - WebOS, общо взето нищо професионално което да изисква специално Мак но все пак да съм наясно, че цялата конфигурация със безжичната стойка с клавиатура и мишката ще ми стъпи на цена почти като за 14-inch MacBook Pro M5...

п.с. Мисля да е версията само wi-fi, като извън къщи ще му пускам хотспота от моя айфон?

Редактирано от Павел Василев

Публикувано

@Павел Василев Значи спокойно може да си ползваш iPad вместо Мак. Няма LibreOffice за iPad, но собствения офис пакет iWork на Apple е безплатен и много добър, така че нищо няма да ти липсва. Както и при Zoom. С принтер не съм се свързвал никога, но ако поддържа USB-C или безжично свързване, няма да имаш проблеми. За телевизора също.

Wi-Fi версията е напълно достатъчна и спокойно може да си му даваш нет от айфона, или от рутера в къщи.

Аз лично не харесвам епълския кейс с вградената клавиатура, и си взех отделен кейс със кис-стенд (линк) и клавиатура отделно - поне за мен този тип поставка ми е по-удобен, защото се прибира, и може да се ползва и легнал и изправен, и си има постоянно защита. И предната част се откача, когато не пътуваш.

А за клавиатурата е важно да си вземеш такава, на която пише че работи с Apple продукти. То реално всички ще ти работят, просто за шорткъти и определени неща, си е по-добре като е епълска.

Аз си взех тази, с която може да свържеш до 3 устройства, и си има бутоните и за Apple, както и че е малка и компактна. Поне за мен тази комбинация от кейс е отделна клавиатура е по-удобна от оригиналната на Apple

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.