Sladichuk® Публикувано Юли 11, 2010 Публикувано Юли 11, 2010 (редактирано) По повод на зачестилите запитвания за лесен и бърз рестор от бекъп на приложения от Cydia след рестор на устройството, и липсата на качествено кракнатa нова версия на PKGBackup, след упорита експлоатация на търсачката, с изненада установих наличието на пропуск в любимия ни форум, а именно – липса на тема за основна и емблематична програма, изпълняваща функциите на iTunes за приложенията от Cydia. Настоящото е малък, и малко закъснял опит за запълване на необятно зейналата информационна празнота в дебрите от познания на любимите ни потребители. Но както са казали умните – "По–добре късно, отколкото – никога..." Представям на вниманието ви: CYDER II: Ако сте iPhone потребител, който не може да използва Cydia на своето устройство, поради липса на интернет (било то през EDGE, 3G, или имате WiFi проблем) Cyder е решението на проблема с изтеглянето, ползването и управлението на приложения от Cydia. Cyder II е безплатна програма за Windows, позволяваща достъп до ресурса на Cydia директно през десктопа на вашия компютър, чрез която можете да инсталирате неофициални и неодобрени приложения в джайлбрейкнати iPhone без Wi-Fi или EDGE/3G връзка. Cyder II позволява да разглеждате, изтегляте, управлявате, но и синхронизирате данни със Cydia през компютъра . Тъй като е Windows базирана програма, Cyder II не изисква предварителна инсталация, на практика е portable. Чрез Cyder II можете да изтеглите, управлявате пакети, прехвърляте съдържанието в кеша на самата Cydia на устройството си, или в AutoInstall папката, а дори и да инсталирате директно изтеглени приложения на вашия iPhone (през AppCake, но само с версиите му преди 2.0, при които изтеглените приложения се намират във /var/mobile/Media/AppCake/Upload. ЗАБЕЛЕЖКА: Поради множество оплаквания за лоша работа при инсталация на dеbs през AppCake, в следващите версии опцията е отстранена.), като просто го свържете към компютъра с USB. Характеристики на Cyder II ■Инсталиране на приложения от Cydia(включително по няколко наведнъж) на вашия iPhone или IPod Touch чрез свързване към компютър чрез USB само с натискането на един бутон. ■ Прехвърляне, управление, разглеждане, изтегляне (вкл. заедно с всички необходими depends) на приложения, без интернет на вашия iPhone/iPod. ■Cyder позволява ръчно импортиране на сорсове от Cydia. ■Cydia Auto Setup: рестартиране на iPhone, за да завърши инсталирането на debs. ■Инсталация Mobile Terminal, или /private, или /var, или дори кеширане на Cydia Cache. ■Съвместима с AppCake версии преди 2.0 – апликация от Cydia (с функции подобни на Installous за *.ipa), позволявщи директно да се инсталират debs. ■Изтегляне и съхраняване на самата Cydia, заедно с нейните зависимости (depends) на вашия компютър. Начин на употреба: Тъй като видеата по– долу са достатъчно красноречиви, разбираеми и лесно смилаеми, ще се въздържа от по–нататъшни излияния и обяснения.:sarcasm: И накрая – заповядайте: Cyder 2.0.1 RC2.zip (796 KB) :razz: AppCake 1.1.deb (611 KB) Редактирано Юли 18, 2011 от Alxx® 5 Цитирай
matt83 Публикувано Юли 22, 2010 Публикувано Юли 22, 2010 Може ли друг линк за AppCake .Този не работи.Благодаря предварително Цитирай
uomoto Публикувано Юли 22, 2010 Публикувано Юли 22, 2010 Линка си работи приятел, токущо го истеглих. Цитирай
matt83 Публикувано Юли 22, 2010 Публикувано Юли 22, 2010 При мен не работи нито един .Това не ми е за първи път , но незнам къде е проблема.И все пак ако някой иска да отдели малко време за нов ще съм му благодарен. Цитирай
qm_hora Публикувано Юли 26, 2010 Публикувано Юли 26, 2010 Когато включа програмата и се опитам да взема сорсовете ми изписва, File error в долния ляв ъгъл на програмата Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юли 26, 2010 Автор Публикувано Юли 26, 2010 Aко профилът ти беше коректно попълнен и беше ясно с какъв Windows си, и не беше нужно да се гадае, може би щеше да получиш помощ веднага... На Win 7 или Vista отваряй програмата с админски права. Ако грешката продължава– значи проблемът е в Cydia. Ресни телефона и опитай пак. И си оправи профила. Цитирай
Nope Публикувано Юли 28, 2010 Публикувано Юли 28, 2010 Който поличава File Error - да се инсталира аfc2add и после рестарт и всичко става ОК Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юли 28, 2010 Автор Публикувано Юли 28, 2010 Е, не съм допускала, че някой,ползващ файлбраузър, може още да не е разбрал и да не е качил afc2add... Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 28, 2010 Публикувано Юли 28, 2010 Не съм слагал афц на 3.1.3 и си работи... П.П. На устройствата, джейлвани с редсноу не е нужно. Снегът активира afc service при джейлбрейка. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юли 28, 2010 Автор Публикувано Юли 28, 2010 Че какво пък общо има iFile... Цитирай
kris_d Публикувано Август 4, 2010 Публикувано Август 4, 2010 Аз имам някакъв проблем с тази програма имам пуснат SSH, имам сложен afc2add. Програмката я пробвам на XP и съм с 3.1.2. Опитва се да намери телефона но не успява накрая. Ако може някой да ми помогне понеже искам да я пробвам изглежда ми доста полезна. Цитирай
Alxx® Публикувано Август 5, 2010 Публикувано Август 5, 2010 Изключи ssh - секюър шел е нужен само за winscp или putty и си изтегли последния фънбокс от сайта им. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Август 5, 2010 Автор Публикувано Август 5, 2010 Аз имам някакъв проблем с тази програма имам пуснат SSH, имам сложен afc2add. Програмката я пробвам на XP и съм с 3.1.2. Опитва се да намери телефона но не успява накрая. Ако може някой да ми помогне понеже искам да я пробвам изглежда ми доста полезна. Що ми се струва, че май нещо си недоразбрал... Какъв SSH, за какво става дума? Връзката е през кабел, а ми се струва,че се пробваш без да си включил тела към компа с кабел. Цитирай
bronc Публикувано Август 19, 2010 Публикувано Август 19, 2010 Има ли някакъв начин да се трият Packages, които вече са инсталирани на телефона? Цитирай
mupo Публикувано Август 19, 2010 Публикувано Август 19, 2010 От Cydia можеш да деинсталираш вече инсталирани пакети и без да имаш интернет на телефона! Цитирай
bronc Публикувано Август 19, 2010 Публикувано Август 19, 2010 Това го знам, просто исках да знам дали може и от програмата. Аз интернет винаги си имам, проблемът ми е, че Cydia ме побърква докато зареди. Цитирай
BobiOne89 Публикувано Октомври 10, 2010 Публикувано Октомври 10, 2010 Здравейте, Имам следния проблем свалих си Cyder 2, даже и старата 0.7 (или там каквато беше) и нали намира ми устройството, ама ми дава "File Error". Сложих afc2add рестартирах няколко пъти и нищо не става. С iPod Touch 3G 32GB съм, с FW 3.1.2 и с iTunes 9. Не знам как да го накарам да тръгне това наистина, рових се и в google и нищо не намерих. Благодаря предварително. Цитирай
ChochoD Публикувано Октомври 26, 2010 Публикувано Октомври 26, 2010 AppCake 1.1.deb (611 KB) Download not available The following download is not available: http://rapidshare.com/files/328084418/AppCake_1.1.deb.html0 KB Цитирай
jassenme Публикувано Декември 19, 2010 Публикувано Декември 19, 2010 Имам следния проблем: Свалям дадена апликация, копирам я в AutoInstall, рестартирам телефона и апликацията не се появява. Появява се в Cydia в Packages... но не и на SpringBoard-а. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 19, 2010 Публикувано Декември 19, 2010 Ако съм разбрал правилно какво правиш, там се копират .deb файловете, не .ipa Цитирай
jassenme Публикувано Декември 19, 2010 Публикувано Декември 19, 2010 Получава се след два рестарта... Цитирай
jassenme Публикувано Декември 20, 2010 Публикувано Декември 20, 2010 НЕ ЦИТИРАЙ ПОСЛЕДНО МНЕНИЕ!!! Попринцип като свалям приложения от PC-то и ако са *deb ги инсталирам с iFile. Но исках да пробвам Cyder и реших да сваля 1-2 приложения и да видя дали ги инсталира, както трябва чрез "AutoInstall". 1 Цитирай
s0urce Публикувано Октомври 22, 2011 Публикувано Октомври 22, 2011 Ако на някой му дава грешка: The procedure entry point sqlite3_wal_checkpoint could not be located in dynamic link library SQLite3.dll Моля процедирайте така : Копирате файлът SQLite3.dllОТC:\Program Files\Common Files\AppleApple Application Support\ВЪВC:\Program Files\Common Files\AppleMobile Device Support\Или във главната папка на Cyder IIПример C:\Cyder2\Грешката е заради iTunes ъпдейтите!! 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.